fbpx

3 redenen waarom analisten positief zijn over Bitcoin ondanks 33% correctie

Aangezien Bitcoin zaterdag nog eens 8% is gedaald, beweren de nee-zeggers dat de rally naar een nieuwe recordhoogte voorbij is. Dus wat is het dat marktanalisten zo bullish houdt in het licht van een 33 procent correctie?

Aantal slapende Bitcoin adressen bereikt nieuw hoogtepunt

Eerder deze week bracht Coin Metrics een rapport uit waaruit blijkt dat 21% van de totale voorraad aan Bitcoin niet is gebruikt.

Ongebruikte Bitcoin voorraad

De hoeveelheid onbewogen Bitcoin is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk toegenomen en de munten die in deze categorie vallen, worden al 180 dagen tot 2 jaar op hetzelfde adres bewaard. Dit suggereert dat Bitcoin steeds meer een opslag van waarde wordt in plaats van een ruilmiddel. Je zou kunnen aannemen dat als de prijs van Bitcoin blijft stijgen, het aantal onbewogen Bitcoin ook zal stijgen.

Niet iedereen ondersteunt deze conclusie echter. Tuur Demeester founding partner van Adamant Capital, heeft dat tegengesproken:

“Ik ben er niet zo zeker van [….] dat 5 jaar zonder het updaten van je koude opslagmethode een lange tijd in Bitcoin is. De meeste van deze munten zijn waarschijnlijk verloren gegaan.”

Hoewel Demeester gelijk zou kunnen hebben, blijkt uit een nadere blik op de grafiek van de Coin Metrics dat het aantal ongebruikte munten op de 1800-dagen- en 1-jaar grafiek merkbaar is toegenomen in vergelijking met de langere termijn. Deze verhoging sluit ook aan bij de prijsstijging van Bitcoin in Amerikaanse dollars.

Uiteindelijk, toont het rapport een correlatie tussen stijgingen van de Bitcoin-prijs en de hoeveelheid portemonnee-adressen die de digitale munt als een opslag van waarde houden.

Het begin van nieuwe bull markten valt samen met de daling van het aantal miners.
Op zaterdag tweette expert crypto-analist PlanB een nogal intrigerende grafiek waar hij en ParabolicTrav aan werkten.

Bitcoin bull markten beginnen bij een lage moeilijkheidsgraad.

Volgens de analisten is er, nadat een BTC/USD rally zijn hoogtepunt heeft bereikt, een enorme hoeveelheid Bitcoin beschikbaar tegen lagere prijzen. De start van nieuwe Bitcoin bull markten is samengevallen met de capitulatie van miners en de Bitcoin-prijs heeft de neiging om vanuit deze bodems 100 keer te groeien.

Bitcoin bull markten beginnen bij lage moeilijkheidsgraad

Volgens PlanB:

“We zagen de moelijkheidsgraad op de bodem (minerscapitulatie) in december 2011 ($4,6), mei 2015 ($230) en december 2018 ($3.896). De prijs blijft stijgen van deze bodems tot het hoogtepunt rond de 100x [….] Dit betekent een aanhoudende opwaartse trend tot $370.000 als hoogtepunt.”.

Nader onderzoek van de grafiek toont een afnemend stijging van Bitcoin koerswinsten in elke opeenvolgende rally en een losse interpretatie van de grafiek toont de huidige bullish trend met een maximum van ongeveer 1.000%.

Cointelegraph richtte zich tot PlanB voor verdere verduidelijking van deze observatie en PlanB legde uit:

“Het zou een teken kunnen zijn van een volwassen Bitcoin markt met een verminderde volatiliteit. Er is nu meer geld nodig om markten te bewegen dan in 2010-2011. Of, het zou net zo goed weer 100x kunnen zijn”.

De huidige prijsactie van Bitcoin lijkt eigenlijk een afspiegeling te zijn van de vorige cycli en sinds het dieptepunt in februari heeft het digitale activum al een stijging van 300% gezien.

De pre-halving hype kan Bitcoin naar $20.000 duwen.

Een paar weken geleden kwam de populaire crypto-analist Filb Filb tot een identieke conclusie. Hij is ervan overtuigd dat ondanks de huidige correctie, de Bitcoin-prijs in 2019 niet opnieuw de laagste prijs van 3.120 dollar zal halen.

Filb Filb legde dat uit:

“De miners verkopen in de marktvraag telkens als de inkomsten per Bitcoin boven de mining kosten uitstijgen en hij verwacht dat ze de verkoop zullen ‘beperken’ als het pre-halving event een nieuwe halveringsbel zal inluiden.”

Simpel gezegd, de basisregels van vraag en aanbod bepalen de Bitcoin-prijs en Filb Filb gelooft dat “wat er in 2018 gebeurde, was dat miners hun Bitcoins tegen marginale kosten verkochten”.

“Alleen de meest efficiënte miners overleefden het, terwijl hun inefficiënte concurrenten werden geëlimineerd,” voegde hij eraan toe.

Net als bij PlanB en Parabolic Trav, was Filb Filb het ermee eens dat miners momenteel nieuwe Bitcoins in afwachting van de halvering in 2020 vasthouden.

Als deze groep van crypto-analisten correct is, dan zouden we moeten beginnen te zien dat mijnwerkers minder munten verkopen als Bitcoin-prijswinsten in de nabije toekomst. De verkoop zal dan hervatten naarmate de koopdruk afneemt.

Wat de toekomst van de prijs van Bitcoin betreft, ziet dit trio van analisten BTC/USD het traject volgen van kortetermijnconsolidatie gevolgd door een hype van vóór de halvering van de hype die Bitcoin terugleidt tot $20.000.

Bitcoin voorspelling voor de aankomende 12 maanden door FilbFilb

Bitcoin voorspelling voor de aankomende 12 maanden door Filb Filb

In het geval dat Bitcoin wel zijn historisch hoogste prijs test, is het heel goed mogelijk dat langetermijn bezitters die BTC kochten in de buurt van zijn piek rond de $16.000, hun posities kunnen verlaten en een verkoop produceren.

Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de technische opzet van het digitale activum wanneer het deze hoge waarden nadert. Technisch gezien zou het meest waarschijnlijke scenario een verdere daling tot $7.500 kunnen betekenen. Dit zou door een lange periode van consolidatie worden gevolgd aangezien de heraccumulatie en dagelijkse de prijsfluctuatie van Bitcoin minder wordt.

Maar naarmate de opwinding rond de halvering van 2020 toeneemt, verwachten de meeste analisten dat miners en investeerders hun munten vasthouden. Naast de voorspelde instroom van particuliere beleggers en het debuut van institutionele beleggingsdiensten van Bakkt, TD Ameritrade en Fidelity Investments, kan de basis worden gelegd voor een nieuw record.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap