fbpx

Aantal Google zoekopdrachten naar ‘Bitcoin’ bereikt nieuw hoogtepunt

Gegevens van Google Trends geven aan dat het aantal zoekopdrachten naar ‘Bitcoin’ (BTC) in Google vandaag, 24 juni, een maandelijks hoogtepunt nadert.

Volgens de gegevens blijven de zoekopdrachten naar Bitcoin in de week na de onthulling van Facebook’s nieuwe cryptocurrency en op blockchain gebaseerde project: Libra, ook al zijn de zoekopdrachten naar Libra zelf sinds 18 juni – de datum waarop de whitepaper voor de komende token werd gepubliceerd – gestaag aan het stijgen.

Vanuit een breder perspectief, blijft het aantal Google zoekopdrachten naar “Bitcoin” slechts ongeveer 10% van wat ze waren in 2017 – het jaar van de historische bullrun van de bekendste munt, die in december van dat jaar een piek van $20.000 had.

De heroplevende publieke belangstelling lijkt samen te hangen met de vernieuwde bullmarket, met Bitcoin is op dit moment $10.881 waard, een stijging van bijna 35% in één maand, volgens de gegevens van coin360.

Op basis van land, zijn de vijf landen die momenteel het meeste op Nitcoin googelen Nigeria, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Zwitserland en Ghana – vergeleken met Uruguay, Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Nicaragua, Albanië en Panama voor Libra.

Het feit dat volgens de Google Trends data het zoekvolume voor Bitcoin flink onder zijn eerdere piek blijft blijkbaar dat, suggereert dat er op dit moment nog geen sprake is van FOMO (Fear Of Missing Out) die zorgt voor de huidige prijsstijging. In plaats daarvan wijzen verschillende indicatoren erop dat de institutionele vraag naar Bitcoin toeneemt, en de waarde weer nieuwe hoogtepunten bereikt.

Terwijl bekende personen zoals de mede-oprichter van Ethereum, Joe Lubin, kritiek hebben geuit op Libra over het gebrek aan decentralisatie, hebben onderzoekers bij de top van de crypto exchange Binance, voorgesteld dat de coin van de sociale media-reus extra volume in de cryptocurrentie wereld kan doen ontvlammen.

Op dit moment consolideert BTC/USD zich onder de 11.000 dollar – een stijging van meer dan 3% in de afgelopen 24 uur, volgens de bitcoinprijsindex van CryptoCoinBit.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap