fbpx

Binance blokkeert per 12 september klanten in VS, lanceert een nieuwe exchange

De grootste crypto exchange ter wereld Binance kondigde vandaag, 14 Juni aan, dat het zijn voorwaarden van gebruik heeft bijgewerkt, die een beperking van de diensten omvat voor gebruikers in de Verenigde Staten. De beperking volgt op het nieuws van gisteren dat het bedrijf een apart, volledig gereguleerd fiat naar crypto platform lanceert voor de Amerikaanse markt.

De aankondiging van vandaag biedt een tijdlijn voor de nieuwe voorwaarden die van kracht worden, met vermelding dat:

“Na 90 dagen, startend op 2019/09/12 [12 september 2019], zullen gebruikers die niet in overeenstemming zijn met de gebruiksvoorwaarden van Binance toegang blijven hebben tot hun portemonnee en fondsen, maar zullen niet langer kunnen handelen of storten op Binance.com.

Hoewel het gebruik van een VPN de Amerikaanse gebruikers ogenschijnlijk in staat zou kunnen stellen om de nieuwe beperkingen te omzeilen, blijven opnames voor niet-gecontroleerde gebruikers beperkt tot 2 Bitcoin (BTC) per 24 uur – ter waarde van $16.482 om tijd te besparen. Voor bedragen boven deze drempel zouden gebruikers het bewijs moeten leveren dat ze zich aan de gebruiksvoorwaarden van het platform houden.

In een gisteren gepubliceerde tweet, zei Binance CEO Changpeng Zhao (CZ):

“Sommige pijn op korte termijn kan nodig zijn voor de winst op lange termijn. En we werken altijd hard om elke korte termijn pijn om te zetten in een winst op lange termijn.”.

Eerder deze maand werd gemeld dat de gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), ontwikkeld door Binance, gebruik zal maken van geo-blocking om de toegang tot de website te beperken tot gebruikers in 29 landen, waaronder de VS.

CZ onthulde in september 2018 dat het bedrijf van plan is om binnen een jaar vijf tot tien fiat-to-crypto exchanges – twee per continent – te lanceren, zonder de exacte locaties te specificeren.

Het bedrijf heeft tot nu toe fiat-crypto platforms gelanceerd in Oeganda, Singapore en Jersey, met ondersteuning voor een beperkt aantal cryptocrurrencies.

Zoals gisteren gemeld, vestigt Binance zijn platform van de V.S. in samenwerking met BAM Trading Services, die door het FinCEN wordt goedgekeurd.

In Juni, openbaarde Binance dat het zijn eigen stablecoins zou uitgeven die aan verschillende fiat munten, met uitzondering van de Amerikaanse dollar worden vastgepend.

In de bredere crypto-sector lanceerde de Huobi Group – eigenaar van het vlaggenschip Huobi Global crypto exchange – vorig jaar een in de V.S. gebaseerd strategisch partner handelsplatform, aanvankelijk HBUS genoemd, maar later omgedoopt tot Huobi.com.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap