fbpx

Bitcoin een alternatief voor negatief renderende obligaties?

Volgens de Deutsche Bank geeft 27% van de wereldwijd verhandelde obligaties nu een negatief rendement, zodat de verwachting is dat ze minder zullen uitkeren dan de obligaties in eerste instantie gekost hebben.

Negatieve renderende obligaties vele malen groter dan de Bitcoin market cap

Dit komt neer op een schuld van 15 biljoen dollar. Of zoals VanEck digitale activadirecteur, Gabor Gurbacs, opmerkte op 14 augustus, is dit 75 keer de totale Bitcoin market cap.

“Het is tijd voor Plan ₿”, voegt hij eraan toe.

Hoewel dit fenomeen momenteel beperkt is tot bepaalde Europese landen en Japan, zijn alle ogen gericht op de Amerikaanse Federal Reserve om te zien of deze de trend volgt.

Ondertussen vertelde oud-voorzitter van de FED, Alan Greenspan, aan Bloomberg op dinsdag dat er geen belemmering is om de rente onder nul te laten dalen. Dit was aanleiding voor Bitcoin aanhanger, Max Keiser om te tweeten dat “Bitcoin geen top heeft omdat fiat geen bodem heeft”.

Leen de overheid $100 uit en krijg $90 terug.

De wereldwijde economische onzekerheid over de ongecontroleerde kwantitatieve versoepeling, handelsoorlogen, deflatoire technologie en politieke instabiliteit heeft ertoe geleid dat steeds meer beleggers in de richting van negatief renderende obligaties zijn gegaan.

De totale waarde van dergelijke obligaties is gestegen tot 15 biljoen dollar, bijna verdrievoudigd sinds oktober 2018. Landen als Zwitserland, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Japan geven allemaal obligaties uit met een negatieve rente.

Waar de overheid vroeger rente betaalde voor het uitlenen van het geld in plaats van het uit te geven, betalen mensen nu voor deze safe-havens voor hun vermogen.

Geconfronteerd met het negatieve rendement van staatsobligaties als een veilige haven, gaan beleggers op zoek naar alternatieven zoals goud en steeds meer naar Bitcoin, aangezien de technologie inmiddels meer dan tien jaar oud is.

Raoul Pal, voormalig directeur van Goldman Sachs, denkt dat de wereld snel een valutacrisis nadert en dat Bitcoin zal profiteren in de volgende financiële crisis vanwege zijn grenzeloze, deflatoire en apolitieke eigenschappen.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap