fbpx

Bitcoin houdt vast aan $11.000, terwijl analisten zich voorbereiden op een 40% correctie

Bitcoin (BTC) leidde de belangrijkste cryptocurrencies in een nieuwe neerwaartse spiraal op 1 juli, nadat de markten de steun boven de $12.000 verloren.

De gegevens van Coin360 laten zien dat bitcoin zijn greep op de 11.000 dollar sinds het moment van publicatie heeft verloren, en dat de waarde van ongeveer 10.950 dollar tot zo laag als 10.680 dollar is gedaald.

De omstandigheden blijven volatiel deze week, met de piek van vorige week van $13.800 nog steeds onaangetast. Nu, draait de aandacht naar een daling op lange termijn, analisten verwachten dat BTC/USD kan dalen tot $6.600.

Eerder was er sprake van een kleinere correctie die zich rond het gebied van $9.500 zou concentreren. Er verschenen ook bullish voorspellingen die wezen op verdere groei, van Tom Lee van Fundstrat over een nieuwe hoogtepunt van de bitcoin prijs in 2019.

Nu lijkt het er echter op dat verschillende factoren zijn samengekomen om neerwaartse druk uit te oefenen op bitcoin. Onder hen, data die laat zien dat de voorraad van de stablecoin tether (USDT) dit jaar is verdubbeld; de toegenomen uitgifte van tether heeft de neiging te zorgen voor een stijging van de waarde van bitcoin en volatiliteit.

Josh Rager, de analist en investeerder die in toenemende mate bekend staat om zijn bitcoin voorspellingen op sociale media, voegde aan het algemene sentiment toe dat de cryptovaluta op het punt stond om een pauze in te lassen in de huidige bull run.

Aan de positieve kant, stelde hij bij het uploaden van een nieuwe BTC-prijsgrafiek, dat lagere niveaus een nieuwe kans zouden bieden om meer bitcoin en andere cryptocurrencies te verzamelen.

“Wekelijks ziet het er niet goed uit, je hebt waarschijnlijk het ‘shooting star’ en ‘doji’ patroon herkent… Wat typisch een signaal is voor een ommekeer en we gaan waarschijnlijk lagere prijzen zien voor Bitcoin de aankomende weken” vatte hij samen.

7 daagse Bitcoin grafiek

Bitcoin 7-daagse prijsgrafiek. Bron: Coin360

Ongeacht de prijsbewegingen blijven de technische factoren van Bitcoin indruk maken, met een hashrate die de afgelopen dagen opnieuw een recordhoogte heeft bereikt. Deze statistiek is een betrouwbare indicatie van de algemene gezondheid van het bitcoinnetwerk.

Na een turbulente week voor traders, slaagden altcoins er opnieuw niet in om zich maandag te herstellen, in plaats daarvan besloten de altcoins om bitcoin te volgen met nog meer verliezen tot gevolg.

Ethereum (ETH) daalde met 5,9% en verloor steun bij de $300, terwijl de meerderheid van de top twintig van cryptocurrencies op CoinMarketCap een daling zag van tussen de 5% en 7% zag.

7 daagse Ethereum grafiek

Ether 7-daagse prijstabel. Bron: Coin360

Op vrijdag, had de veteraan handelaar Peter Brandt gewaarschuwd dat de altcoin markten waarschijnlijk nooit de prijsgroei van Bitcoin zouden bijhouden, in tegenstelling tot het gedrag van de altcoins tijdens vorige cycli.

Volgens Brandt, ervaren de altcoins hun eigen versie van de dot com bubbel van begin 2000, en slechts enkelen zullen er uiteindelijk overblijven.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap