Bitcoin Meester review – Betrouwbaar om cryptocurrency te kopen?

Is Bitcoin Meester betrouwbaar om cryptocurrency te kopen? Lees onze Bitcoin Meester review en ontdek of dit de bitcoin en crypto exchange voor jou is.

In dit artikel hebben we het over Bitcoin Meester, een Nederlandse crypto aanbieder. Is Bitcoin Meester betrouwbaar? Je leest hier onze complete review, onze ervaringen en we leggen je uit hoe het platform werkt.

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een relatief nieuwe Nederlandse crypto broker. Op het platform kun je meer dan 163 verschillende cryptovaluta kopen, en weer verkopen. 

Het platform biedt je daarvoor heel wat verschillende betaalmogelijkheden, waaronder de gewone bankoverschrijving, iDeal en SOFORT. 

Coin Meester B.V., het bedrijf achter het Bitcoin Meester platform, zetelt in Aalsmeer (Thailandlaan 6, 1432 DJ Aalsmeer, voor wie hen een bezoekje wilt brengen). In 2017 werd het platform voor het eerst gelanceerd.

Bitcoin Meester aanmeldpagina

Belangrijkste eigenschappen:

 • Aantal beschikbare cryptovaluta: wel 163 verschillende crypto coins!
 • Trading fees: ongeveer 2% (met kortingen tot wel 1,75%!)
 • Bitcoin Meester ondersteunt de aankoop van crypto met fiat valuta (je ruilt er dus eenvoudig euro’s voor crypto’s)

De verschillende cryptovaluta’s op Bitcoin Meester

Momenteel telt het aanbod van Bitcoin Meester wel 163 verschillende cryptovaluta. Je kunt er onder andere Bitcoin (uiteraard), Ethereum, Ripple, Litecoin en EOS kopen en verkopen. Dankzij dat grote aanbod heb je nagenoeg altijd toegang tot de crypto coins waar je geïnteresseerd in bent. Zo wordt Bitcoin Meester misschien wel het enige platform dat je nodig zult hebben tijdens het investeren!

Hoe Bitcoin Meester jouw veiligheid – en dat van je geld – garandeert

Wie zijn of haar geld op een online platform stort, wilt er uiteraard zeker van zijn dat dat geld daar veilig staat. Cryptovaluta is een erg aanlokkelijk doelwit voor hackers die erop uit zijn je geld te stelen. 

Bitcoin Meester lost dit probleem eenvoudig op door niet meer dan 5% van je tegoed online te beheren. De rest wordt bewaard in een ‘cold storage’ – dit wilt zeggen dat het geld offline staat en de hackers er dus met geen mogelijkheid bij kunnen.

Slaat zo’n hacker er toch in het platform te betreden? Dan kunnen ze slechts 5% van je tegoed stelen. In dat geval komt Bitcoin Meester tussen: zij vangen het verlies op, waardoor jij er als klant geen last van ondervindt. 

Dit maakt Bitcoin Meester een uitzonderlijk veilig platform om je cryptovaluta te bewaren. Dat gezegd zijnde, raden we je alsnog aan een wallet aan te maken. Enkel jij bezit de privésleutels die je toegang geven tot die wallet, dus enkel jij hebt toegang tot je geld. Dat is uiteindelijk een beetje het punt van crypto en de blockchain: decentralisatie! Zo krijgt iedereen het beheer van eigen geld in eigen handen.

Identiteitsverificatie en handelslimieten

Stort je niet meer dan €100 per week? Dan volstaat het enkel je e-mailadres te verifiëren. Wanneer je dat bedrag toch wilt overstijgen, of wanneer je geld weer wilt laten uitbetalen op een bankrekening, zal verdere verificatie toch nodig zijn.

Elke cryptovaluta-aanbieder is verplicht een KYC-beleid (Know Your Customer) te voeren. Dit betekent, eenvoudig gezegd, dat de crypto platformen verplicht zijn enkele gegevens over hun gebruikers te verzamelen. Dit geldt dus niét wanneer je niet meer dan €100 per week stort, wanneer je geen uitbetalingen in euro’s wilt ontvangen of wanneer je enkel crypto voor andere crypto wilt inruilen.

Om het eenvoudig te houden werkt Bitcoin Meester met slechts een enkele verificatielaag. Je moet je gegevens dus maar één keer laten controleren. Daarna heb je ‘vrij spel’ op het platform. Je nieuwe weeklimiet, na het verifiëren van je gegevens, ligt op €100.000. Wil je dat limiet toch overschrijden? Neem dan even contact op met Coin Meester B.V.

De Bitcoin Meester wallets

Bij registratie maak je ook gelijk een wallet aan. Je hoeft daarvoor geen extra stappen te ondernemen. In je wallet kun je al je gekochte cryptovaluta bewaren en krijg je een duidelijk overzicht van de waarde van de munten en hoeveel jij er bezit. Zo heb je meteen een duidelijk beeld van de meest recente prijsbewegingen, en de waarde van je portfolio.  

Hoewel de ingebouwde wallet een enorm voordeel is van het platform, wordt nog steeds aangeraden om een aparte wallet aan te maken, los van andere exchanges en brokers.

Betaalmethodes op Bitcoin Meester

Het platform biedt je de volgende betaalmogelijkheden aan:

 • Bancontact
 • iDeal
 • GiroPay
 • SOFORT
 • Mybank
 • GiroPay

Fees en kosten

Het aanmaken van een Bitcoin Meester account is volledig gratis. Er komen echter wel wat kosten kijken bij het handelen, storten en opnemen van bedragen.

 • Handelen: Op elke trade die je via het platform voltooit betaal je een klein percentage van het aankoopbedrag. Het precieze percentage is afhankelijk van de vraag en het aanbod op meerdere exchanges, maar meestal betreft het een percentage rond de 2%. Aan de hand van je handelsvolume de afgelopen 30 dagen kun je overigens tot 1,75% korting krijgen op al je trades.
 • Storten: Bij elke storting van euro’s wordt €1 ingehouden, ongeacht het gestorte bedrag. Het storten van crypto coins is dan weer volledig gratis.
 • Opnemen: Voor het versturen van cryptovaluta betaal je een fee. Deze fee is nodig om de transactie op het netwerk van de crypto coin of token te voltooien  – je kunt er dus niet onderuit.

Antwoorden op vragen met betrekking tot de kosten vind je op de FAQ van Bitcoin Meester.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Bitcoin Meester hecht ontzettend veel waarde aan veiligheid. Er wordt dan ook scherp ingezet op beveiliging om de betrouwbaarheid van het platform te maximaliseren.

In eerste instantie gebeurt dit via de 2FA, de 2-factor authenticatie. Die zorgt ervoor dat, zelfs wanneer iemand je wachtwoord achterhaalt, die persoon je account niet kan openen. Er moet namelijk eerst een verificatiecode worden ingevoerd. Die verificatiecode krijg je via je telefoon, en vaak wordt ook de Google Authenticator app gebruikt om de beveiliging te versterken.

Daarnaast treft Bitcoin Meester nog enkele maatregelen om het platform te beveiligen. Zodra jij, of iemand anders bijvoorbeeld in probeert te loggen vanop een onbekend apparaat of vanop een niet eerder gebruikte locatie krijg je een email met verificatielink toegestuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres.

De nadelen van Bitcoin Meester

Hoewel Bitcoin Meester veel voordelen biedt, zijn er toch enkele minpunten op te merken bij gebruik van het platform.

 • Hoge commissie. Bitcoin Meester houdt een relatief hoge commissie in op de bedragen die handelt op het platform.
 • Centraal beheer. De tegoeden worden centraal beheerd op Bitcoin Meester. Het wordt steeds aangeraden een eigen offline wallet aan te maken om je crypto coins veilig te bewaren.

Ervaring van anderen met Bitcoin Meester

Bitcoin Meester ervaring Robin
Bitcoin Meester ervaring Mats
Bitcoin Meester ervaring Gerjan Dekker
Bitcoin Meester ervaring John

Bitcoin Meester handleiding

Cryptovaluta kopen en verkopen kan, zeker voor de beginner, een hele onderneming zijn. Met deze eenvoudige handleiding wordt het echter een koud kunstje. Je hoeft je enkel aan de stappen te houden.

Bitcoin Meester aanmeldpagina

Stap 1: Registreren en inloggen

Wordt dit je eerste bezoek aan Bitcoin Meester? Dan is de allereerste stap het aanmaken van een account. Dit is helemaal niet moeilijk en verloopt precies zoals het aanmaken van een account op elke andere site.

 • Ga naar bitcoinmeester.nl, en klik op ‘open een account’. 
 • Vul vervolgens je gegevens in. 
 • Klik op ‘account aanmaken’.
 • Check je mailbox: daar vind je een mail met een verificatielink. 
 • Klik op de link, en je account is geactiveerd!

Stap 2: De 2-factor authenticatie

We raden je aan de 2FA in te stellen. Zeker wie grote bedragen bewaart op zijn account en wie veel gebruik maakt van het platform heeft er baat bij de 2-factor authenticatie in te stellen.

 • Ga naar je accountpagina.
 • Bovenop de pagina vind je een link naar ‘uw gegevens’.
 • Scrol naar beneden tot je ‘Tweetraps authenticatie’ ziet staan. 
 • Vervolledig het proces. Je kunt gebruik maken van sms-authenticatie, of de google authenticator applicatie (die laatste werkt enkel met smartphones met een QR-lezer).

Bij het aanmaken van een Bitcoin Meester account wordt automatisch een emailvorm van 2-factor authenticatie ingeschakeld. Een enorm pluspunt van het platform als je het ons vraagt! 

Wanneer je inlogt, ontvang je een code via mail. Je account kun je enkel en alleen betreden wanneer je zowel het wachtwoord als de code kunt invoeren.

Stap 3: Verifieer je account

Zoals we eerder zeiden kun je, zonder verificatie, maximaal €100 euro per week op je Bitcoin Meester account storten. Wil je dat bedrag overschrijden, dan is het verifiëren van je account een must. Er moet namelijk voldaan worden aan de KYC (Know Your Customer) wetgeving. Er zijn verschillende limieten, afhankelijk van hoe ver je gaat in het verificatieproces.

Verifieer je enkel via je emailadres, dan is je limiet €100 per week.

Na het verifiëren van je rekeningnummer komt je limiet op €1.500 per week.

Vervolledig je je identiteitscontrole, dan stijgt je limiet naar €15.000 per week.

Na een volledige verificatie kun je tot €100.000 per week storten.

 • Ga naar je accountpagina.
 • Bovenaan de pagina vind je een link naar ‘uw gegevens’.
 • Rechtsboven klik je op ‘bekijk verificatie’ onder je verificatiestatus.
 • Voor het verifiëren van je rekeningnummer maak je eenmalig €0,10 naar Bitcoin Meester. Via iDeal is de verificatie meteen afgerond, maar met een bankoverschrijving kan dit tot drie dagen duren.
 • Om je identiteit te verifiëren moet je een kopie van een identiteitsbewijs uploaden.
 • Wie de volledige verificatie beoogt zal zijn of haar telefoonnummer moeten bevestigen én een adresbewijs aanleveren.

Opgelet! Door de week zou de identiteitsverificatie binnen het uur voltooid moeten zijn. In het weekend wordt er nog steeds geverifieerd, maar kan het wat langer duren.

Bitcoin Meester Euros storten

Geld storten op Bitcoin Meester

Geld storten op Bitcoin Meester is relatief eenvoudig dankzij de vele betaalmogelijkheden.

 • Ga naar je accountpagina.
 • Vind het tabblad ‘portefeuille’
 • Klik op ‘euro’s storten’.
 • Geef het bedrag op dat je wilt storten.
 • Selecteer een van de betaalmogelijkheden.
 • Voltooi de betaling.

Het geld verschijnt spoedig op je account. Hoe lang het precies duurt zal afhangen van de gekozen betaalmethode. Nu kun je cryptovaluta aankopen!

Bitcoin Meester betaalmethodes

Cryptovaluta kopen op Bitcoin Meester

Staat er een bedrag op je account? Dan kun je beginnen met handelen! 

 • Ga naar het overzicht met cryptovaluta.
 • Zoek de crypto coin die jij wilt kopen.
 • Klik op ‘kopen’.
 • Geef een bedrag in (het minimale bedrag is €10). 
 • Klik een laatste keer op ‘kopen’.

De crypto coins verschijnen onmiddellijk in de wallet op je account. Een overzicht van je coins vindt je onder ‘mijn account’.

Cryptovaluta verkopen op Bitcoin Meester

We gaan er even van uit dat de crypto coins die wilt verkopen nog niet op je Bitcoin Meester account staan.

 • Ga naar het overzicht met cryptovaluta.
 • Zoek de coin die je wilt verkopen.
 • Klik op ‘storten’.
 • Je krijgt een ontvangstadres te zien. Kopieer dat adres en verstuur je coins uit de wallet naar het adres. Doublecheck het adres voor je bevestigt – de transactie kan namelijk niet worden teruggedraaid.
 • De coins staan nu op je Bitcoin Meester account. Nu kun je ze pas verkopen. Stonden de crypto coins die je wou verkopen al op je account? Dan voltooi je enkel de volgende stappen.
 • Klik op de coin die je wilt verkopen voor euro’s.
 • Klik op ‘verkopen’.
 • Vul het aantal coins in dat je van de hand wilt doen.
 • Bevestig de verkoop.

De euro’s verschijnen in je account wallet.

Conclusie

Wie op zoek is naar een betrouwbaar en vooral efficiënt platform voor het verhandelen van crypto, zal Bitcoin Meester zeker kunnen waarderen. Het is een van de meest vooraanstaande Nederlandse aanbieders van crypto en mag zichzelf prijzen om zijn gebruiksvriendelijkheid, service en de veiligheid van het platform. De enigszins hoge fees worden ruim gecompenseerd door de laagdrempelige aanpak van Bitcoin Meester. Een geweldig platform voor wie eenvoudig wilt starten met het kopen en verkopen van crypto coins!

Waarom gebruik maken van Bitcoin Meester?

 • Snel en makkelijk.
 • Veilig betalen via iDEAL.
 • In Nederland gevestigd.
 • Geen verborgen kosten bij het kopen/verkopen.
 • Gekochte Bitcoins worden direct in je wallet gestort.

Coins kopen en versturen naar een exchange

Stap 1: Ga naar de site van Bitcoin Meester en log in met je persoonlijke gegevens.

Stap 2: Bij Bitcoin Meester is het noodzakelijk om eerst krediet op je account te zetten. Klik hiervoor op de homepagina op de button “Euro’s storten”. Voer het gewenste bedrag in, met een minimum van €10,00 en betaal met iDEAL. Binnen enkele seconden verschijnt het krediet op je account.

Stap 3: Wanneer je tegoed op je account hebt gezet kan je via de knop “Munten kopen” de cryptocurrency (cryptomunten) kiezen die je wil kopen. Bitcoin Meester biedt een groot assortiment van verschillende cryptomunten aan. Het in één keer aanschaffen van een groot bedrag aan cryptomunten is goedkoper, dan in meerdere keren met kleinere bedragen cryptomunten te kopen. Dit in verband met de transactiekosten.

Stap 4: De cryptocurrency (cryptomunten) kun je sturen naar een wallet adres van een exchange. Kopieer het wallet adres van de betreffende munt en plak deze bij Bitcoin Meester in het invulveld waar ze om het wallet adres vragen. Je kan er ook voor kiezen om de coins op Bitcoin Meester te laten staan.

Mocht je vragen hebben over Bitcoin Meester, neem gerust contact met ons op!

Bitcoin Meester review – Veelgestelde vragen

Wat zijn de fees/handelskosten bij Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester rekent maximaal 2% aan fees/handelskosten per transactie. Je kan extra korting op de fees/handelskosten krijgen door meer te handelen. De korting kan oplopen tot 1,75%.

Welke betaalmethodes accepteert Bitcoin Meester en wat zijn de kosten hiervan?

Bitcoin Meester accepteert iDEAL (kosten €1 bij storting van minder dan €1.000), Bancontact (kosten €1 + 1.1%), SEPA (kosten €1 bij storting van minder dan €1.000), Giropay (kosten €1 + 2%), EPS (kosten €1 + 2%) en SOFORT (kosten €1 + 2%). Alleen transacties via iDEAL en Bancontact worden direct uitgevoerd.

Hoelang duurt het uitbetalen van euro’s naar mijn bankrekening?

Uitbetalen bij Bitcoin Meester is gratis en verlopen via Instant Payments. Dit betekent dat bij de meeste grote banken het geld na ongeveer 5 minuten op je rekening staat.

Hoelang duurt het voordat ik mijn crypto ontvang?

Het ontvangen van crypto gaat automatisch. Omdat je een eigen wallet krijgt bij Bitcoin Meester worden alle crypto’s binnen enkele seconden na een succesvolle betaling toegevoegd aan je account.

Wat is de minimale investering bij Bitcoin Meester?

Bij Bitcoin Meester kan je investeren vanaf 10 euro en handelen vanaf minimaal 9 euro per transactie. Houd er rekening mee dat de naam van je account en je bankrekening hetzelfde moeten zijn.

Wat is de maximale investering bij Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester heeft 3 statussen. Na e-mail verificatie mag je wekelijks 100 euro verhandelen, na ID verificatie mag je wekelijks tot 100.000 euro verhandelen. Wil je meer verhandelen dan moet je contact opnemen met de klantenservice.

Wat is de minimale leeftijd om het platform te mogen gebruiken?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om gebruik te maken van Bitcoin Meester. Dit wordt gecontroleerd tijdens de ID-verificatie.

Hoeveel cryptocurrencies biedt Bitcoin Meester aan?

Op dit moment biedt Bitcoin Meester meer dan 200 cryptovaluta aan. Dit aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

Kan ik mijn cryptocurrency opslaan/bewaren bij Bitcoin Meester?

Ja, voor iedere cryptocurrency krijg je bij Bitcoin Meester een eigen wallet. Met deze wallet kun je cryptovaluta ontvangen en versturen.

Tot welk bedrag kan ik handelen zonder ID controle bij Bitcoin Meester?

Zonder ID controle mag je tot 100 euro per week verhandelen.

Hoe kan ik de Bitcoin Meester klantenservice bereiken?

De klantenservice is bereikbaar via e-mail (helpdesk@bitcoinmeester.nl), telefoon (085 007 6000) en social media. Op werkdagen is de klantenservice open van 09:00 tot 17:00 uur.

Ontvang ik rente bij Bitcoin Meester?

Op de stablecoins TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard en DAI ontvang je 3% rente op jaarbasis zolang ze bij Bitcoin Meester op het platform staan.