fbpx

Bitcoin prijs volgens analyst over twee weken $20.000 waard en dit jaar nog $100.000

De prijs van Bitcoin (BTC) kan binnen twee weken weer op het hoogste punt staan $20.000 – en kan tegen het eind van het jaar misschien wel op $50.000 of $100.000 staan, volgens eToro-analist Simon Peters eiste op 26 Juni.

Volgens Peters, duurde het 7 tot 14 dagen voor BTC om het record van $20.000 te bereiken toen het voor het laatst op $11.800 stond.

Hij waarschuwde dat zijn voorspelling op korte termijn is gebaseerd op de veronderstelling dat bitcoin zijn huidige parabolische baan behoudt.

Peters gelooft dat deze rally is anders dan in het verleden pieken omdat het niet matcht met een piek in Google op de zoekterm “bitcoin kopen” – wat erop wijst dat het kapitaal dat de markt binnenkomt afkomstig is van instellingen en investeerders die eerder hun fondsen in stablecoins hadden geparkeerd.

Op de vraag of de stijging houdbaar is, voegde Peters toe:

“Met het aantal verkoopposities dat in de markt wordt opgebouwd, is het mogelijk dat we al snel een correctie kunnen zien. Maar ook al is dat het geval, dan nog blijft bitcoin op koers om het eerste semester met een zeer positieve noot af te sluiten. We kunnen dit jaar bitcoin zien oplopen tot $50.000 of zelfs $100.000.”.

De analist merkte verder op dat de winsten van BTC ten koste gaan van de altcoins, waarvan sommige “ervan langs krijgen” omdat ze op flinke dieptepunten wegkwijnen.

De parabolische stijging van Bitcoin ging verder voorbij $12.000 op 26 juni – de eerste keer dat de cryptocurrency deze waarde in meer dan een jaar bereikt.

Gegevens van CoinMarketCap suggereren ook dat BTC voor het eerst sinds april 2017 een marktdominantie van 60% heeft overtroffen, met een kapitalisatie van $226 miljard.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap