fbpx

Bitcoin voor beginners

Wil je starten met Bitcoin maar weet je niet hoe? Hoe koop je Bitcoin? Wat kan je met Bitcoin? Lees hier alle informatie voor beginners. Zo kun je veilig beginnen met Bitcoin.

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

hoe-koop-je-bitcoin

Om veilig Bitcoins te kunnen kopen met gebruik van iDEAL, kun je het beste gebruik maken van een online Bitcoin wisselkantoor. 

De meeste aanbieders hebben een dagelijkse aankooplimiet van enkele honderden euro’s. Wil je meer bestellen? Dat kan, maar dan zul je een KYC controle moeten doorlopen. Dit betekent dat je persoonlijke gegevens moet opgeven en een scan van je paspoort moet opsturen ter controle. 

Wil je voor grotere bedragen Bitcoins kopen zonder KYC controle? Maak dan gebruik van Bitonic. Bij Bitonic is het alleen nodig om eenmalig je bankrekening te verifiëren (met een betaling van 1 eurocent). Daarna kun je eenvoudig en snel Bitcoin kopen zonder beperkingen. Voor deze uitleg maken we daarom gebruik van Bitonic om een aankoop te doen.

 1. Open de Bitonic website


  De website van Bitonic is erg duidelijk. Klik op de onderstaande link “Open de Bitonic website”, zo kom je op de website van Bitonic.

  Open de Bitonic website

  De website ziet er ongeveer zo uit:

  Bitonic website voor het kopen van Bitcoin met iDEAL

 2. Kies hoeveel Bitcoin je wilt kopen


  Vul het bedrag (in euro’s) in waarvoor je Bitcoin wilt kopen. Omdat de Bitcoin koers snel wisselt, wordt de Bitcoin prijs die je ziet steeds bijgewerkt. Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk je Bitcoins kopen. Soms kan het dus de moeite waard zijn om te wachten op de beste prijs voor jouw Bitcoin.

  Je kunt ook de hoeveelheid Bitcoin invullen, het juiste totaalbedrag zal dan automatisch worden berekend. Je hoeft niet persé een hele Bitcoin te kopen, een kwart Bitcoin is bijvoorbeeld ook mogelijk.

  Selecteer nu de betaalmethode die je wilt gebruiken. Bij Bitonic kun je betalen met iDEAL of Bancontact. In het voorbeeld kiezen we voor iDEAL.

 3. Heb je al een Bitcoin adres?


  Nee? Maak dan een Bitcoin wallet adres aan via onze handleiding “Een Bitcoin wallet adres aanmaken”.

  Ja? Top, ga dan door met de volgende stap!

 4. Vul je Bitcoin adres in


  Er wordt nu gevraagd om jouw Bitcoin adres. Normaal gesproken is dit een bestaand walletadres, of een wallet op een exchange zoals Binance.

  Let op: Controleer je Bitcoin adres goed, als je een foutief adres invult word je Bitcoin bestelling naar iemand anders gestuurd en ben je je geld kwijt. Dat wil je natuurlijk niet.

 5. Verificatie van je bankrekening


  Heb je een Bitcoin adres ingevuld? Top, dan ben je bijna klaar met bestellen!

  Wanneer je voor het eerst een nieuw IBAN rekeningnummer invult, moet je deze eenmalig verifiëren. Dit kun je doen door via een iDEAL betaling een bedrag van 1 eurocent naar Bitonic te sturen.

  Bij een succesvolle betaling (let op dat je de omschrijving goed invult) is je bankrekeningnummer geverifieerd door Bitonic.

  Dit is een belangrijke beveiliging die eenmalig voltooid moet worden. Hierna kun je snel je Bitcoin aankoop doen en wordt je IBAN rekeningnummer voor toekomstige betalingen opgeslagen. Je hoeft deze controle maar één keer te doorlopen per bankrekening.

 6. De aankoop afronden


  Na een succesvol afgeronde verificatie doorloop je de volgende stappen:

  – Kies je de bank die je net hebt geverifieerd. 
  – Vul het geverifieerde IBAN rekeningnummer in. 
  – Accepteer de voorwaarden (aanvinken).
  – Rond de betaling af door op de knop ‘Afrekenen’ te klikken.
  – Het betaalproces opent in een nieuw scherm.
  – Reken je bestelling af met iDEAL.

  Let op: De bevestiging van je betaling, kan afhankelijk van de drukte op de blockchain, enkele minuten tot enkele uren duren. Hier is helaas weinig aan te doen, omdat de transactie meerdere keren moet worden geverifieerd, voordat deze naar jouw persoonlijke wallet kan worden gestuurd.

 7. Gefeliciteerd met je eerste Bitcoin aankoop!


  Na aankoop laat Bitonic je ‘live’ zien wat de status is. Zo weet je precies hoe ver het verificatieproces op de blockchain is. Houd dus zeker de pagina open na je betaling.

  Gefeliciteerd, je hebt zojuist met succes je eerste Bitcoin gekocht!

Voordat je Bitcoin koopt

Allereerst, voordat je Bitcoin koopt moet je het op een veilige plek opslaan. In de wereld van cryptocurrency heet deze plek een ‘wallet’, en deze komen in verschillende vormen. De verschillende soorten wallets bieden Bitcoin eigenaren verschillende vormen van veiligheid, opslag en gebruiksgemak.

Lees meerHoe kan ik Bitcoin kopen?

Investeren in Bitcoin?

Bespaar meer dan €5.000 aan leergeld met ons gratis e-book!

Investeren in Bitcoin 10 beginnersfouten die je moet vermijden wit nieuw

Dit e-book is volledig gratis en vrijblijvend.
We sturen je geen spam, daar houden we zelf ook niet van!