fbpx

Bitcoin waarde stijgt naar $11.000, kort na doorbreken van $10.000

Op 22 juni is Bitcoin (BTC) volgens Coin360 voor het eerst sinds maart vorig jaar de waarde van $11.000 overstegen. De belangrijke cryptocurrency is minder dan 24 uur geleden de 10.000 dollar grens gepasseerd.

Op 21 juni, tweette de professionele handelaar Peter Brandt dat de prijs van Bitcoin momenteel als doel $100.000 heeft.

In zijn tweet merkte Brandt op dat Bitcoin in zijn vierde parabolische groeifase zit en een markt is als geen ander:

“Bitcoin richt zich op het doel van 100.000 dollar. $btcusd beleeft zijn vierde parabolische fase die teruggaat tot 2010. Geen enkele andere markt is in mijn 45 jaar van de handel parabolisch gegaan op een log chart op deze manier. Bitcoin is een markt als geen andere”.

Brandt publiceerde bij de tweet ook een tabel met gegevens over de prijsgroei van Bitcoin. Volgens de gegevens in de afbeelding is de waarde van bitcoin van oktober 2011 tot december 2017 9.765 maal zo hoog geworden.

Onder de reacties op de post zijn er tal van pogingen tot oplichting, waarbij valse weggevertjes van BTC en ETH van Brandt worden gepubliceerd. Minstens één van de oplichters wordt gepromoot via geverifieerde Twitter-profielen.

Eind mei voorspelde de mede-oprichter van het blockchain investeringsbedrijf Kenetic dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van dit jaar tot 30.000 dollar zal stijgen.

Eerder deze maand, beweerde de stichter en CEO van Digital Currency Group dat “misschien zijn we uit de cryptowinter gekomen en zijn wij aangekomen in een crypto lente,” in een interview met Bloomberg.

Echter een andere verslaggever uit de industrie – ex-Wall Street executive en huidige blockchain onderzoeker Tone Vays was sceptisch over het feit dat de crypto winter voorbij is.

Eerder deze week gaf cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab de resultaten vrij van een onderzoek waaruit blijkt dat 19% van de mensen wereldwijd cryptocurrency heeft gekocht.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap