Bitonic review – Betrouwbaar om Bitcoin te kopen?

Is Bitonic betrouwbaar om cryptocurrency te kopen? Lees onze Bitonic review en ontdek of dit de bitcoin broker voor jou is.

Nederlandse crypto-enthousiastelingen hebben ongetwijfeld al eens gehoord van Bitonic. Het is het eerste bedrijf in de Benelux dat de optie biedt om Bitcoins via iDEAL aan te schaffen. Via het platform kun je eenvoudig Bitcoins verhandelen, wat Bitcoin toegankelijk heeft gemaakt voor quasi iedereen. Dat is dan ook de missie van Bitonic; de drempel naar het investeren in cryptovaluta verlagen. En daarmee zijn ze sinds mei 2012 erg goed op weg.

In deze Bitonic review kom je alles te weten over dit platform, dat zich ogenschijnlijk onmisbaar heeft weten maken in de Benelux.

Bitonic speelt een intermediaire functie in de transacties tussen de consument en de internationale handelsplatformen. Ze maken het mogelijk – en vooral gemakkelijker – voor Nederlandse investeerders om mee in te spelen op de cryptomarkt.  Voordien was het voor Nederlanders en inwoners van de Benelux namelijk niet mogelijk om op een niet omslachtige manier Bitcoins te bemachtigen. Handelsplatformen als Binance of Kucoin ondersteunen de betaalopties die relevant zijn in de Benelux namelijk niet. De enige optie die restte was het rechtstreekse traden op een exchange, wat voor nieuwkomers in de cryptowereld absoluut geen koud kunstje is.

Hier biedt Bitonic een oplossing voor. Met hun – pardon our French – poepsimpele platform tik je eenvoudig Bitcoins op de kop en betaal je met iDEAL. En die oplossing valt in de smaak: Bitonic hoort ondertussen bij de grootste cryptoaanbieders van Nederland. Ze verkochten sinds 2012 al verschillende honderdduizenden Bitcoins. Daarmee hebben ze zich werkelijk weten vestigen als betrouwbaar en broodnodig platform, waar duizenden tevreden klanten op rekenen.

Momenteel kun je met Bitonic enkel Bitcoins kopen. De mensen achter het platform zijn er namelijk nog niet volledig van overtuigd dat altcoins een meerwaarde bieden aan de cryptomarkt. Daarnaast spitsen ze zich ook liefst toe op één betrouwbare coin. Nu altcoins enorm aan populariteit winnen wordt de kans natuurlijk groter dat Bitonic in de toekomst ook andere coins zal gaan aanbieden.

Bitcoin kopen bij Bitonic (samenvatting)

Bitcoins kopen via Bitonic is zo eenvoudig dat je er zonder technische cryptokennis terecht kunt. Het proces beslaat een minimum aan stappen, wat de aankoop ontzettend overzichtelijk maakt. Bovendien hoef je bij verhandelingen tot €50 geen legitimatiebewijs aan te leveren, en wordt je identiteit niet geverifieerd door het platform.

Op het Bitonic platform zie je meteen de widget staan. Hier kun je aangeven hoeveel Bitcoins je wilt aankopen. De prijs die wordt opgegeven is all inclusive – er komen geen fees, transactie- of andere kosten meer bij. Omdat de waarde van Bitcoin erg volatiel is, verandert de precieze waarde van de coin constant. Houd er tijdens het verhandelen dus rekening mee dat de huidige prijs een tiental minuten later een stuk hoger, maar ook een stuk lager kan liggen.

Heb je de hoeveelheid Bitcoins aangegeven? Dan kun je jouw Bitcoin ontvangstadres invoeren – dit is het adres van je Bitcoin wallet. Vervolgens selecteer je je bank. Is het je eerste bestelling via Bitonic, en koop je meteen voor meer dan €50 aan bitcoin, dan zal je gevraagd worden je bankrekeningnummer te verifiëren.

Zodra de betaling voltooid is gaat het verzendproces van start. Elke Bitcoin die via Bitonic verhandelt wordt, komt uit hun eigen voorraad. De totale voorraad kun je steeds checken in de header. Dit is overigens best apart; de meeste brokers hebben geen voorraad, maar verzenden de coins vanuit een exchange.

Enkele minuten later zullen je Bitcoins in je wallet verschijnen.

Bitcoin kopen bij Bitonic (compleet stappenplan)

Benodigde tijd: 10 minuten.

Om veilig Bitcoins te kunnen kopen met gebruik van iDEAL, kun je het beste gebruik maken van een online Bitcoin wisselkantoor. 

De meeste aanbieders hebben een dagelijkse aankooplimiet van enkele honderden euro’s. Wil je meer bestellen? Dat kan, maar dan zul je een KYC controle moeten doorlopen. Dit betekent dat je persoonlijke gegevens moet opgeven en een scan van je paspoort moet opsturen ter controle. 

Wil je voor grotere bedragen Bitcoins kopen zonder KYC controle? Maak dan gebruik van Bitonic. Bij Bitonic is het alleen nodig om eenmalig je bankrekening te verifiëren (met een betaling van 1 eurocent). Daarna kun je eenvoudig en snel Bitcoin kopen zonder beperkingen. Voor deze uitleg maken we daarom gebruik van Bitonic om een aankoop te doen.

 1. Open de Bitonic website


  De website van Bitonic is erg duidelijk. Klik op de onderstaande link “Open de Bitonic website”, zo kom je op de website van Bitonic.

  Open de Bitonic website

  De website ziet er ongeveer zo uit:

  Bitonic website voor het kopen van Bitcoin met iDEAL

 2. Kies hoeveel Bitcoin je wilt kopen


  Vul het bedrag (in euro’s) in waarvoor je Bitcoin wilt kopen. Omdat de Bitcoin koers snel wisselt, wordt de Bitcoin prijs die je ziet steeds bijgewerkt. Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk je Bitcoins kopen. Soms kan het dus de moeite waard zijn om te wachten op de beste prijs voor jouw Bitcoin.

  Je kunt ook de hoeveelheid Bitcoin invullen, het juiste totaalbedrag zal dan automatisch worden berekend. Je hoeft niet persé een hele Bitcoin te kopen, een kwart Bitcoin is bijvoorbeeld ook mogelijk.

  Selecteer nu de betaalmethode die je wilt gebruiken. Bij Bitonic kun je betalen met iDEAL of Bancontact. In het voorbeeld kiezen we voor iDEAL.

  Bitonic hoe kan ik Bitcoin kopen hoeveel Bitcoin wil je kopen

 3. Heb je al een Bitcoin adres?


  Nee? Maak dan een Bitcoin wallet adres aan via onze handleiding Een Bitcoin wallet adres aanmaken.

  Ja? Top, ga dan door met de volgende stap!

 4. Vul je Bitcoin adres in


  Er wordt nu gevraagd om jouw Bitcoin adres. Normaal gesproken is dit een bestaand walletadres, of een wallet op een exchange zoals Binance.

  Let op: Controleer je Bitcoin adres goed, als je een foutief adres invult word je Bitcoin bestelling naar iemand anders gestuurd en ben je je geld kwijt. Dat wil je natuurlijk niet.

  Bitonic hoe kan ik Bitcoin kopen vul je Bitcoin adres in

 5. Verificatie van je bankrekening


  Heb je een Bitcoin adres ingevuld? Top, dan ben je bijna klaar met bestellen!

  Wanneer je voor het eerst een nieuw IBAN rekeningnummer invult, moet je deze eenmalig verifiëren. Dit kun je doen door via een iDEAL betaling een bedrag van 1 eurocent naar Bitonic te sturen.

  Bij een succesvolle betaling (let op dat je de omschrijving goed invult) is je bankrekeningnummer geverifieerd door Bitonic.

  Dit is een belangrijke beveiliging die eenmalig voltooid moet worden. Hierna kun je snel je Bitcoin aankoop doen en wordt je IBAN rekeningnummer voor toekomstige betalingen opgeslagen. Je hoeft deze controle maar één keer te doorlopen per bankrekening.

 6. De aankoop afronden


  Na een succesvol afgeronde verificatie doorloop je de volgende stappen:

  – Kies je de bank die je net hebt geverifieerd. 
  – Vul het geverifieerde IBAN rekeningnummer in. 
  – Accepteer de voorwaarden (aanvinken).
  – Rond de betaling af door op de knop ‘Afrekenen’ te klikken.
  – Het betaalproces opent in een nieuw scherm.
  – Reken je bestelling af met iDEAL.

  Let op: De bevestiging van je betaling, kan afhankelijk van de drukte op de blockchain, enkele minuten tot enkele uren duren. Hier is helaas weinig aan te doen, omdat de transactie meerdere keren moet worden geverifieerd, voordat deze naar jouw persoonlijke wallet kan worden gestuurd.

 7. Gefeliciteerd met je eerste Bitcoin aankoop!


  Na aankoop laat Bitonic je ‘live’ zien wat de status is. Zo weet je precies hoe ver het verificatieproces op de blockchain is. Houd dus zeker de pagina open na je betaling.

  Gefeliciteerd, je hebt zojuist met succes je eerste Bitcoin gekocht!

  Bitonic bedankt voor je Bitcoin aankoop

Bitcoin verkopen bij Bitonic

Je kunt op Bitonic ook eenvoudig Bitcoins verkopen voor euro’s. Op het platform zie je meteen welke prijs ze op dat moment bieden per Bitcoin. Je weet dus meteen wat de opbrengst zou kunnen zijn. Dit staat in fel contrast met andere brokers, waar de verkoopprijs pas na de transactie wordt vastgesteld. In die gevallen kan de prijs tijdens de verkoop al eens wijzigen onder de invloed van verscheidene factoren, en moet je steeds rekening houden met het koersrisico. En dat zorgt wel eens voor onaangename verrassingen.

De uitbetaling gebeurt via bankoverschrijving, dus je zult steeds je rekeninggegevens moeten opgeven. Op moment van schrijven controleert Bitonic niet of de opgegeven bankrekening effectief aan jou toebehoort. Dit maakt dat je de uitbetaling naar eender welk SEPA bankrekeningnummer kunt sturen. Dit is ook nagenoeg uniek aan Bitonic; andere bedrijven hanteren strenge controles om na te gaan of je werkelijk de eigenaar bent van het opgegeven rekeningnummer.

De uitbetalingsopdracht wordt meteen doorgegeven aan de daarvoor opgegeven bank. Bij ING, ABN Amro en SNS Bank gaat dat alvast erg snel. Houd er bij het verkopen van je Bitcoins rekening mee dat er een minersfee van minstens 0,0005 BTC wordt afgehouden van de verkoopprijs. Dit verzekert je dan wel weer dat de coins niet te laat aankomen bij de koper.

We raden je niet aan Bitcoins rechtstreeks van een exchange te versturen. Die transacties moeten namelijk goedgekeurd worden, en daarmee verlies je heel wat tijd.

Bijkomende kosten (verhandelprijzen en fees)

De tarieven die je bij Bitonic te zien krijgt zijn inclusief fees, transactie- en andere kosten. Zoals we zeiden is dit best apart; bij andere brokers krijg je vaak te maken met extra kosten die pas opduiken tijdens of na het verhandelproces.

Bitonic koopt grote voorraden Bitcoin in, en verkoopt enkel uit eigen voorraad. Ook dit is apart. Omdat Bitonic in enorme volumes aankoopt, besparen ze heel wat. Dat rekenen ze weer door naar de klant, die tegen erg scherpe prijzen Bitcoin kan aanschaffen. Dit maakt dan ook dat Bitonic bij prijsvergelijkingen uitkomt als een van de goedkoopste opties.

De fee (die dus meteen in de prijs verwerkt wordt) is variabel, en kan dus verschillen van moment tot moment. Die fee bedraagt ongeveer 1%, wat zowat het gemiddelde percentage is bij verschillende Bitcoin brokers – er zijn dus brokers met lagere, maar ook brokers met hogere fees.

Daarbij komt dat de fees goedkoper worden naarmate je meer Bitcoins verhandelt. De uiteindelijke prijs zal dus afhangen van twee factoren: de hoeveelheid Bitcoin die je verhandelt enerzijds, en de waarde van Bitcoin op het moment van ver- of aankoop anderzijds.

Verificaties en limieten

Wettelijk is het niet toegestaan om anoniem grote hoeveelheden Bitcoin aan te schaffen. Bitonic staat transacties tot €50 toe zonder identiteitsverificatie. Wens je dat bedrag te overstijgen, dan zul je een verificatieproces moeten afronden.

Toch is het verificatieproces bij Bitonic een stuk rechtlijniger, en neemt het heel wat minder tijd in beslag dan bij andere brokers en exchanges het geval is. Het proces verloopt volledig automatisch, en is relatief snel afgerond. Dit is vooral handig tijdens piekmomenten in de cryptoverkoop; zelfs op drukkere momenten kun je betrekkelijk snel Bitcoins kopen, zonder al te veel belemmerd te worden door het verificatieproces.

Eerst en vooral vraagt Bitonic je niet om een kopie van je legitimatiebewijs. Daarnaast hoef je ook je adres niet te verifiëren om je woon- of verblijfsplaats aan te geven. Het proces zelf duurt slechts enkele minuten.

Je geeft eenvoudigweg je bankrekening- en telefoonnummer op. Vervolgens ontvang je een SMS met een verificatiecode. Die voer je in op de website, en daarmee is alvast je nummer geverifieerd. Daarna maak je vanop de opgegeven rekening €0,01 (met een bepaalde vermelding in de omschrijving) over naar Bitonic. Enkele uren tot een werkdag later ontvang je een bericht. Je rekening zou nu geverifieerd moeten zijn.

Is Bitonic betrouwbaar?

Al sinds 2012 zien wij Bitonic als de beste Bitcoin leverancier van Nederland, misschien zelfs van de Benelux. Wij vinden het alvast een betrouwbaar platform – hieronder leggen we je uit waarom.

Sinds mei 2012 staat het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat hun legitimiteit bevestigt. Je vindt ze onder het nummer 58276149 op de database van de KvK.

Bitonic beschikt over een eigen voorraad Bitcoins, en leveren dan ook enkel en alleen uit die voorraad. Dat doen ze bovendien met een opvallend transparante dienstverlening.

Hun klantenservice is zeven dagen per week beschikbaar, en je kunt Bitonic contacteren op een heel resem aan kanalen. Enerzijds bereik je ze eenvoudig via de klassieke kanalen: e-mail, telefoon en sociale media. Anderzijds kun je ook met Bitonic in contact komen via Telegram, Signal of IRC. Zo bewijzen ze dat ze meer dan welwillend zijn hun klanten te helpen, en dit ook daadwerkelijk doen.

Tot slot vind je ook heel wat positieve reviews en ervaringen van Bitonic gebruikers. Op onder andere CryptoTips vind je de meningen van duizenden tevreden klanten. De vele review- en discussiepagina’s waar onpartijdig over het platform wordt gediscussieerd geven je een eerlijke kijk in de gezondheid van het bedrijf en de manier waarop Bitonic omgaat met zijn gebruikers.

Met duizenden tevreden klanten en honderdduizenden verkochte Bitcoins heeft Bitonic zich, wat ons betreft, bewezen als vitaal en betrouwbaar platform.

Plaats een reactie