fbpx

Blockport overgenomen door Europees investeringsplatform BUX

Tot op dit moment was de volgende stap voor Blockport nogal een mysterie. In hun laatste blogpost kondigden Blockport aan een veelbelovende partner te hebben gevonden om het platform mee te lanceren.

Vandaag kondigt Blockport officieel aan te zijn overgenomen door BUX. Het is het begin van een nieuw en veelbelovend hoofdstuk voor Blockport, met de mogelijkheid om het project voort te zetten onder het merk BUX!

Je kunt meer lezen over de overname in het officiële persbericht van BUX.

BUX, met het hoofdkantoor in Amsterdam, maakt het gemakkelijk en betaalbaar voor Europeanen om meer te doen met hun geld. Sinds de lancering in 2014 heeft BUX de markten toegankelijk gemaakt voor meer dan 2 miljoen gebruikers in 9 landen in Europa. Het bedrijf wordt ondersteund door Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital en Initial Capital.

BUX biedt verschillende platforms waar Europeanen meer kunnen doen met hun geld. BUX X, hun eerste product, biedt korte termijn, leveraged trading, allemaal aangedreven door een levendige in-app community. Hun tweede product, BUX Zero, brengt commissievrij beleggen naar de massa, gebruikers kunnen investeren in de merken en bedrijven waar ze om geven door middel van een intuïtieve, eenvoudig te gebruiken app.

Rebranding

Met deze overname zal Blockport worden omgedoopt tot ‘BUX Crypto’ en zullen bestaande en nieuwe BUX gebruikers toegang krijgen tot de cryptocurrency markten. De oprichters en het kernteam van Blockport zullen zich aansluiten bij BUX en eigenaar worden van het cryptocurrency aanbod. Het Blockport platform zal worden gerebrand en gelanceerd in het eerste kwartaal van 2020.

“BUX en Blockport hebben veel gemeen en we zijn verheugd om het project naar het volgende niveau te brengen. We kijken er naar uit om het Blockport team in onze gelederen te verwelkomen en kunnen niet wachten om het vernieuwde platform te lanceren samen met de vernieuwde token”, aldus Nick Bortot, CEO & Oprichter van BUX in het persbericht dat we hierboven hebben gedeeld.

Naast de bedrijfsnaam en het platform zal de Blockport Token ook onder de paraplu van BUX worden gerebrand. De token blijft geïntegreerd in het platform en behoudt ook zijn handelskortingsfunctie, die gebruikers een korting op de handelsvergoeding biedt. Gebruikers zullen de token in de toekomst ook kunnen gebruiken wanneer er meer premium features beschikbaar komen, zoals geavanceerde social community features.

Gedeelde missie

Sinds de start van Blockport twee en een half jaar geleden heeft het team nauw contact gehad met BUX en zijn er regelmatig updates met elkaar gedeeld over de voortgang. Zowel BUX als Blockport hebben dezelfde missie om investeringen meer intuïtief, betaalbaar en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Blockport is verheugd om de krachten te bundelen met een bedrijf dat zich aansluit bij deze visie en missie.

Samen met BUX wil Blockport een brug te slaan tussen de traditionele financiële wereld en de nieuwe digitale economie. Met BUX is Blockport op weg om een van de grootste cryptocurrency platformen van Europa te worden.

Regelgeving en roadmap

Bedrijven die diensten aanbieden voor het omwisselen van cryptocurrencies en fiatgeld, evenals aanbieders van crypto wallets, moeten zich vanaf 10 januari 2020 registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daarom zal BUX Crypto zich ook bij DNB registreren als aanbieder van cryptocurrencydiensten. Vanwege deze nieuwe regelgeving heeft het ontwikkelingsteam zich de afgelopen maanden naast de rebranding van het platform vooral gericht op technische wijzigingen in verband met de nieuwe regelgeving.

De primaire focus is om het vernieuwde platform zo snel mogelijk te lanceren. Het tweede deel van de focus is het verbeteren van het platform en het introduceren van nieuwe functies. Na een succesvolle lancering zal het team in staat zijn om meer informatie te delen over de product roadmap van BUX Crypto.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap