BTCDirect review – Betrouwbaar om cryptocurrency te kopen?

Is BTCDirect betrouwbaar om cryptocurrency te kopen? Lees onze BTCDirect review en ontdek of dit crypto handelsplatform iets voor jou is.

In deze BTCDirect review vertellen we je vrijwel alles wat er te weten valt over deze Bitcoin en cryptocurrency broker. We leggen uit hoe het platform werkt en beantwoorden de vraag is BTCdirect betrouwbaar of niet?

Nederlanders die zich al even bezig houden met crypto zullen ongetwijfeld wel eens van BTCDirect gehoord hebben. Het bitcoinbedrijf werd opgericht in Nederland, en is medeoprichter van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland (de VBBN). 

Hun doel? Bitcoin, en andere cryptovaluta, een alom geaccepteerd betaalmiddel maken in Nederland. Mede daarom hebben ze ervoor gekozen om anonieme aankopen van crypto niet toe te laten op hun platform.

In dit artikel leggen we je kort uit wat BTCDirect is, hoe je het gebruikt, en delen we ervaringen van andere BTCDirect gebruikers.

Wat is BTCDirect?

BTCDirect is een crypto broker platform dat werd opgericht in 2013. Via BTCDirect heb je toegang tot vijf van de grootste crypto coins. Je vindt er Bitcoin (BTC), Bitcoincash (BTH), Riple (XRP), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). 

Je kunt bij BTCDirect geen wallet aanmaken, maar je kunt er wel crypto coins kopen en verkopen. Wie crypto wilt traden voor andere crypto coins, kan dat echter niet bij BTCDirect.

Wat BTCDirect onderscheidt van de meeste andere brokers, is dat ze live support aanbieden via chat en telefoon. Wie dus problemen ondervindt tijdens het traden, kan daarvoor meteen bij hen terecht.

Ervaringen van BTCDirect gebruikers

Een eerste blik op de reviews van BTCDirect lijkt veelbelovend. Het platform is overzichtelijk, verwerkt de transacties snel (binnen de vijf minuten zouden de coins op je wallet staan) en is gebruiksvriendelijk. 

Snelle crypto transacties

De transacties die je via BTCDirect doet gaan snel, en het proces verloopt veilig. Bovendien betaal je ook geen cent meer dan de prijs die aangegeven staat op het moment dat je de transactie goedkeurt. De fees die je betaalt op de transacties zijn tevens mee verwerkt in de aangegeven prijzen.

Uitgebreide klantenservice

Gebruikers van BTCDirect zijn enthousiast over het platform en de vriendelijke en vooral snelle klantenservice. Er wordt helder gecommuniceerd vanuit het bedrijf zelf, en dat wordt duidelijk op prijs gesteld. Ook op trustpilot, het platform waar je terecht kunt met je reviews over van alles en nog wat, wordt bijna onmiddellijk gereageerd op commentaar van gebruikers.

Crypto informatie

Daarnaast vindt je op de website ook een heleboel informatie omtrent Bitcoin, crypto in het algemeen en het aanmaken van een wallet. Je kunt voor het aanmaken van de wallet niet bij BTCDirect terecht, maar ze geven je wel heel wat tips omtrent hoe je dat het best aanpakt.

Lage minimale inleg

Met een minimale eerste inleg van 10 euro is dit een van de goedkoopste accounts die je kunt aanmaken. Dit is ideaal voor wie nog niet heel erg vertrouwd is met crypto en graag het systeem eerst even uittest alvorens er veel in te investeren.

Hoge fees

Een minpuntje aan BTCDirect zijn de hoge fees. Dat valt dan ook wel te verklaren: er kruipt tijd en mankracht in de klantenservice, die overigens ook geboden wordt wanneer men beroep doet op externe wallets en externe soft- of hardware. Er wordt in de comments gesproken over de app van het bedrijf, BLOX genaamd, die ‘de goedkoopste Bitcoin in Nederland’ zou aanbieden.

Waarom BTCDirect?

BTCDirect heeft zichzelf bewezen als betrouwbare crypto broker. Ze hechten veel belang aan transparantie en klantvriendelijkheid, en lijken ook echt begaan met de gebruikers van hun platform. Wie op zoek is naar een goede en integere Nederlandse broker moet zeker eens een kijkje nemen op hun website.

Aanmelden bij BTCDirect: handleiding

Voor je crypto coins kunt kopen op BTCDirect, moet je een account aanmaken. We overlopen snel even hoe je dat precies doet.

Registreer

Rechtsboven op de startpagina vind je de registratieknop. De rond oranje knop rechtsboven het scherm met de boodschap ‘Meld je aan, klik hier’ kan eveneens gebruikt worden. Beide knoppen brengen je naar de eerste stap in de registratie: het opgeven van je e-mailadres. Vul je e-mailadres in en ga akkoord met de privacyverklaring. Klik op registreren.

Bevestig je registratie

Je krijgt nu een e-mail toegestuurd. De link in de mail bevestigt je registratie en brengt je meteen naar de website, waar je je registratie kunt voltooien.

Vul je gegevens in

De site vraagt naar je nationaliteit en je voor- en achternaam. Vervolgens geef je een wachtwoord op. Klik op ‘volgende stap’.

Verifieer je telefoonnummer

Kies het juiste land uit de lijst, en vul je mobiele telefoonnummer aan. Duw weer op ‘volgende stap’. Nu krijg je een sms berichtje met een code, bestaande uit zes cijfers. Die code voer je in. Druk nogmaals op ‘volgende stap’.

Verifieer je identiteit

Nu ga je je identiteit verifiëren. Je kunt hiervoor je identiteitskaart, rijbewijs of paspoort gebruiken. Geef meteen aan welk identiteitsdocument je zult gebruiken. Vervolgens wordt je gevraagd een foto van het document door te sturen. Hiervoor gelden enkele regels:

 • Het mag geen pdf-document zijn.
 • Ook een scan wordt niet geaccepteerd.
 • De gegevens op het document moeten duidelijk leesbaar zijn.
 • Alle vier de hoeken van het document moeten zichtbaar zijn op de foto.

Rond het aanmelden af

Het kan even duren voor je identiteit geverifieerd is. Wordt je foto niet goedgekeurd? Dan krijg je een herkansing. 

Upgrade je account om grotere aankopen te kunnen doen

Om grotere aankopen te doen via BTCDirect moet je je account verder verifiëren. Je kunt kiezen tussen een ‘Hero’ account, een ‘Satoshi’ account en een ‘Trader’ account.

Hero account

Met een ‘Hero’ account kun je bedragen tot 2.500 euro verhandelen. Je kunt betalen via iDEAL en bankoverschrijvingen. Om een ‘Hero’ account aan te maken, wordt een foto van de voor- en achterkant van ID-bewijs of paspoort gevraagd, en een selfie om je identiteit te bewijzen.

Satoshi account

Wie tot wel 10.000 euro wilt kunnen verhandelen, moet een ‘Satoshi’ account aanmaken. Met dit account kun je naast de reeds beschikbare betaalmethodes ook gebruik maken van je creditcard. Wie van een ‘Hero’ account naar een ‘Satoshi’ account gaat, moet daarvoor een videoverificatie en een bewijs van het woonadres aanleveren.

Trader account

Voor het handelen tot 50.000 euro heb je een ‘Trader’ account nodig. Hiermee krijg je bovendien ook toegang tot manual orders. Naast de verificatiestappen die je moet zetten om het ‘Hero’ en ‘Satoshi’ account te verkrijgen, moet je voor dit account ook een EDD-formulier (Enhanced Due Diligence) invullen. Hierin wordt onder andere gevraagd naar de reden voor je aankoop en de herkomst van het geld dat je in de aangekochte crypto investeert.

Crypto kopen en verkopen op BTCDirect

Aanvankelijk kun je niet meer dan 2.500 euro aan crypto verhandelen, tot je je account hebt geüpgraded door de nodige vervolgstappen te zetten. Voor je crypto gaat verhandelen via BTCDirect heb je een wallet nodig. Zoals we al zeiden kun je die wallet niet aanmaken op het platform van BTCDirect zelf. Je vindt op het platform echter wel heel wat informatie die je daarmee verder helpt.

Bitcoins kopen met iDEAL | BTC Direct

Crypto kopen op BTCDirect

 • Klik om te beginnen op ‘overzicht’ in de blauwe balk bovenaan het scherm. Net daaronder verschijnt een zwarte balk, waar je de opties ‘kopen’ en ‘verkopen’ kunt aanvinken. Vink de juiste optie aan. 
 • Selecteer vervolgens de coin die je wilt kopen. Geef aan hoeveel euro je wilt spenderen, of hoeveel coins je wilt aanschaffen – het platform vult de overeenstemmende waarden voor je in.
 • Koop je, bijvoorbeeld, Bitcoin, dan verschijnt in de groene knop de boodschap ‘Bitcoin kopen’. Ben je tevreden met het gekozen bedrag, dan klik je op die groene knop. 
 • Je wordt nu naar het orderformulier gebracht. Daar kun je het bedrag, indien gewenst, alsnog wijzigen. Je krijgt er de keuze tussen de verschillende betaalmethodes (deze zijn afhankelijk van je accounttype). 
 • Geef aan met welke bank je zult betalen. De rekening waar het geld van gestort wordt, moet op jouw eigen naam staan, anders wordt je bestelling geannuleerd. 
 • Geef vervolgens het adres van je wallet op. Je kunt dit best copy pasten, want als de code niet overeenkomt met het adres van je wallet, ben je je investering sowieso kwijt. En dat wil je natuurlijk vermijden. Check dus goed of de codes overeenstemmen.
 • Tot slot accepteer je de algemene voorwaarden en kies je ‘BTC kopen’. Je wordt naar de betaalomgeving van je bank gestuurd, waar je de transactie rustig kunt afronden. Er wordt nog een laatste keer gevraagd om bevestiging van het opgegeven walletadres, en klaar is Kees!

Je kunt de transactie volgen onder ‘overzicht’. Let op! Je eerste aankoop via BTCDirect zal waarschijnlijk wat meer tijd in beslag nemen.

Crypto vekopen op BTCDirect

 • Ga naar ‘overzicht’ en vink dit keer de optie ‘verkopen’ aan. 
 • Selecteer de coin die je gaat verkopen, en geef in hoeveel coins je wilt verkopen. Je kunt er ook hier voor kiezen het bedrag in euro’s op te geven.
 • Verkoop je bijvoorbeeld Bitcoins, dan verschijnt in de groene knop de boodschap ‘Bitcoin verkopen’. Klik op de groene knop wanneer het opgegeven bedrag en de coinsoort kloppen.
 • Nu wordt je naar het verkoopscherm gebracht. Daar zie je de hoeveelheid te verkopen munten en de coinsoort, de naam van de rekeninghouder en je IBANnummer. Controleer je gegevens, en druk op de groene knop.
 • Je krijgt een adres opgegeven. Nu heb je een uur de tijd om je te verkopen crypto naar dat adres op te sturen. Dat kan weer door de code op de juiste plek te copy pasten, maar je kunt ook de opgegeven QR-code scannen. Gebruik je de code, reken er dan op dat het netwerk even de tijd nodig heeft om de transactie te verwerken.
 • Een uur nadat je op de groene knop geklikt hebt, krijg je een mail van BTCDirect ter bevestiging van je verkoop. Het geld krijg je een tot twee dagen later op de opgegeven bankrekening gestort.

Plaats een reactie