fbpx

Coinbase komt met betaalkaart (Visa) voor cryptocurrency naar Nederland

Coinbase heeft een betaalkaart voor cryptocurrency gelanceerd in Nederland en 5 andere Europese landen, zo meldt CNBC op 11 juni.

Vanaf vandaag kunnen kaarthouders in Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland gebruik maken van de kaarten, die rechtstreeks met hun Coinbase-rekening worden gesynchroniseerd. De kaart wordt geleverd als een mobiele app voor iOS of Android en als een fysieke kaart die kan worden gebruikt om fiat valuta’s op te nemen bij geldautomaten.

Het nieuwe aanbod van Coinbase zou gebruikers in staat stellen om hun cryptocurrencies uit te geven bij elke winkel die Visa-kaarten accepteert. Gebruikers kunnen beslissen welke cryptocvaluta ze willen gebruiken om een betaling in de app te doen, terwijl Coinbase de crypto vervolgens tegen betaling omzet in contant geld.

Boodschappen doen met Bitcoin en andere cryptocurrency

Coinbase U.K. CEO Zeeshan Feroz zei:

“Je kunt boodschappen doen met Bitcoin (BTC) en daarna direct daarna koffie kopen met Litecoin (LTC).

De kaart werd voor het eerst gelanceerd voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk in april van dit jaar. De kaart is uitgegeven door Paysafe Financial Services Limited, dat door de Financial Services Authority wordt gereguleerd als gecertificeerde uitgever van elektronisch geld en betaalinstrumenten.

De exchange uit San Francisco heeft haar aanbod in de loop van het jaar aanzienlijk uitgebreid. Vorige maand breidde de exchange haar handelsdiensten uit naar nog eens 50 landen en voegde er in 85 landen de handelsondersteuning aan toe voor haar stabiele munt USDC. Coinbase voegde ook de DAI stablecoin toe aan het Coinbase Earn programma, dat gebruikers beloont met crypto voor het bekijken van educatieve video’s.

Ondanks de recente toevoegingen zei Coinbase Vice President of Business, Data and International Emilie Choi dat het momenteel niet investeert in de gedecentraliseerde exchange sector, zelfs na de overname van het gedecentraliseerde peer-to-peer handelsplatform Paradex vorig jaar. Choi zei:

“We moeten ervoor zorgen dat als we een decentrale exchange aanbieden dat we het doen op een manier die veilig en conform is. Ik denk dat er op dit moment niet veel duidelijkheid is over hoe dat zou werken. Wij vinden deze ruimte interessant, maar we investeren er op dit moment niet actief in”.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap