fbpx

Crypto mining malware epidimie: 55% van de bedrijven wereldwijd getroffen

Op 26 januari werd er bij Youtube een “Cryptokaping” waargenomen. Volgens het bericht is het anonieme hackers gelukt om advertenties te laten draaien op Youtube die gebruikt maakte van de processorkracht en elektriciteit van gebruikers om Cryptocurrency te minen.

De gebruikers klaagden op social media dat hun antivirus programma’s crypto mining code ontdekte in advertenties die werden getoond door Youtube.

Volgens het bericht van het cyber security bedrijf Trend Micro, is het de aanvallers gelukt om mining malware te plaatsen op Youtube via het Google DoubleClick adverentie platform. De advertenties richtten zich voornamelijk op gebruikers uit Japan, Frankrijk, Taiwan, Italië en Spanje.

De grootste hoeveelheid, 90% van de advertenties maakten gebruik van JavaScript code geleverd door Coinhive, een controversieel cryptocurrency mining platform dat het mogelijk maakt voor leden om inkomen te verdienen door ongeoorloofd gebruik te maken van de rekenkracht van de computer van iemand anders.

Als reactie op de klachten van gebruikers, heeft Google de eigenaar van Youtube bekend gemaakt dat de situatie in een paar uur was opgelost. Volgens een e-mail van het bedrijf “de advertenties waren in minder dan twee uur geblokkeerd en de aanstichters geblokkeerd van de platformen.”

Desondanks is er nog steeds geen precieze informatie over het tijdspad van deze gebeurtenis omdat Google geen extra informatie heeft gegeven. Trend Micro zegt dat er op 18 januari al waarschuwingen waren gegeven over deze advertenties.

Eerder deze maand, heeft software beveiligingsbedrijf Check Point een rapport naar buiten gebracht. In het rapport wordt gesteld dat 55% van de bedrijven wereldwijd geraakt wordt door deze aanvallen.

 

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap