Cryptocurrency koersen

Bekijk de koersen van de populairste cryptocurrencies

Hier vind je een overzicht van de realtime koersen van alle cryptocurrencies gerangschikt op basis van handelsvolume.

Benieuwd naar onze favoriete coins? Bekijk de top 10 beste crypto altcoins in 2022!

Zoek je naar meer koersinformatie over een cryptocurrency? Klik dan op de naam van jouw cryptocurrency, je wordt direct doorgestuurd naar de uitgebreide pagina van de door jou gekozen coin. Staat de coin die je zoekt niet in het overzicht? Zoek dan op de naam van jouw coin met behulp van het zoekveld.

Uitleg over de informatie in het overzicht:

 • De huidige positie in de CoinMarketCap
 • De actuele waarde in euro’s
 • De waardeverandering in de afgelopen 24 uur
 • De huidige marktkapitalisatie (market cap)
 • Het volume van de afgelopen 24 uur
 • Het beschikbare aanbod (supply)
 • Een grafiek van de prijs over de afgelopen 7 dagen

1000+ live cryptocurrency koersen

Cryptocurrency koersen
Vorige 100
Volgende 100
#MuntPrijsMarketcapVerandering (24H)Prijsgrafiek (7D)

Wat betekent de koers of marktwaarde?

De koers van een cryptocurrency is de prijs waartegen deze op dat moment op de markt verhandeld wordt. Dit betekent dat de koers de hoeveelheid fiatvaluta (bijvoorbeeld euro’s of dollars) die je moet betalen om een bepaalde hoeveelheid van een cryptocurrency te kopen, of de hoeveelheid fiatvaluta die je zou krijgen als je een bepaalde hoeveelheid van een cryptocurrency zou verkopen.

De marktwaarde van een cryptocurrency is de totale waarde van alle van die cryptocurrency in omloop. Dit wordt berekend door het aantal eenheden van de cryptocurrency te vermenigvuldigen met de huidige marktprijs. Bijvoorbeeld, als de marktprijs van bitcoin €10.000 is en er zijn in totaal 18 miljoen bitcoin in omloop, is de totale marktwaarde van bitcoin €180 miljard.

Wat bepaalt de cryptocurrency koersen?

De cryptocurrency koersen worden bepaald door een aantal factoren, waaronder vraag en aanbod, nieuws en gebeurtenissen, regelgeving en adoptie door bedrijven en individuen.

Vraag en aanbod zijn belangrijke prijsbepalende factoren voor elke activa, en dat geldt ook voor cryptocurrency. Als er meer mensen zijn die cryptocurrency willen kopen dan dat er aanbod is, zal de prijs stijgen. Aan de andere kant, als er meer mensen zijn die cryptocurrency willen verkopen dan dat er vraag naar is, zal de prijs dalen.

Nieuws en gebeurtenissen kunnen ook invloed hebben op de cryptocurrency koersen. Als er bijvoorbeeld positief nieuws is over een bepaalde cryptocurrency, zoals het aannemen van deze als betaalmiddel door een belangrijk bedrijf, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee de prijs. Aan de andere kant, negatief nieuws, zoals beveiligingsproblemen of reguleringsproblemen, kan leiden tot een daling van de prijs.

Regelgeving kan ook invloed hebben op de cryptocurrency koersen. Als overheden besluiten om cryptocurrency te reguleren of te verbieden, kan dit leiden tot een daling van de prijs. Aan de andere kant, als overheden besluiten om cryptocurrency te accepteren of te ondersteunen, kan dit leiden tot een toename van de prijs.

Tot slot kan adoptie door bedrijven en individuen ook invloed hebben op de cryptocurrency koersen. Als steeds meer bedrijven cryptocurrency gaan accepteren als betaalmiddel of als investering, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee de prijs. Aan de andere kant, als steeds minder bedrijven of individuen interesse hebben in cryptocurrency, kan dit leiden tot een daling van de prijs.

Het is belangrijk om te onthouden dat de cryptocurrency markten zeer volatiel zijn en dat de koersen snel kunnen veranderen als gevolg van de bovengenoemde factoren en andere onvoorziene gebeurtenissen.

Waarom zijn de cryptocurrency koersen zo volatiel?

Er zijn een aantal redenen waarom de cryptocurrency koersen zo volatiel zijn:

 1. Gebrek aan regulering: Cryptocurrency is een relatief nieuwe en ongereguleerde markt. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de prijzen kan beïnvloeden of stabiliseren.
 2. Gebrek aan massa-acceptatie: Veel mensen zijn nog niet vertrouwd met cryptocurrency en gebruiken het daarom nog niet als betaalmiddel of als investering. Dit beperkt de vraag naar cryptocurrency en kan leiden tot prijsschommelingen.
 3. Gebrek aan liquiditeit: Sommige cryptocurrency exchanges hebben een beperkt aanbod van bepaalde cryptocurrency, wat kan leiden tot prijsschommelingen als er plotselinge veranderingen in de vraag zijn.
 4. Nieuws en gebeurtenissen: Cryptocurrency koersen kunnen snel reageren op nieuws en gebeurtenissen, zoals positief of negatief nieuws over de markt, beveiligingsproblemen of reguleringsproblemen.
 5. Gebrek aan geschiedenis: Omdat cryptocurrency relatief nieuw is, is er nog geen lange geschiedenis van prijsgegevens om trends en patronen te identificeren. Dit kan leiden tot onzekerheid en volatiliteit in de prijzen.

Hoe kun je voorspellen wat de toekomstige cryptocurrency koersen zullen zijn?

Het is moeilijk om de toekomstige cryptocurrency koersen te voorspellen, omdat ze worden beïnvloed door zoveel verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, nieuws en gebeurtenissen, en regelgeving. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als je wilt proberen om de toekomstige koersen van cryptocurrency te voorspellen:

 1. Analyseer de markt: Kijk naar de huidige marktcondities en probeer te begrijpen wat de belangrijkste prijsbepalende factoren zijn.
 2. Volg nieuws en gebeurtenissen: Houd het nieuws en gebeurtenissen in de gaten die mogelijk invloed kunnen hebben op de prijzen van cryptocurrency.
 3. Houd rekening met regelgeving: Let op wijzigingen in de regelgeving die mogelijk invloed kunnen hebben op de prijzen van cryptocurrency.
 4. Analyseer technische gegevens: Kijk naar technische gegevens, zoals historische prijsgegevens, om trends en patronen te identificeren die mogelijk kunnen helpen om de toekomstige koersen te voorspellen.

Houd er wel rekening mee dat het voorspellen van de toekomstige cryptocurrency koersen altijd onzeker is en dat er geen garantie is dat je voorspellingen juist zullen zijn.

Wat zijn de risico’s van het beleggen in cryptocurrency?

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het beleggen in cryptocurrency, waaronder:

 1. Volatiliteit: Cryptocurrency koersen kunnen snel veranderen, wat betekent dat de waarde van je investering snel kan stijgen of dalen.
 2. Gebrek aan bescherming: Cryptocurrency is niet gereguleerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die je kan beschermen tegen verlies of fraude.
 3. Beveiligingsrisico’s: Cryptocurrency wordt opgeslagen in digitale wallets, wat betekent dat deze kwetsbaar zijn voor hacken en diefstal.
 4. Gebrek aan acceptatie: Veel bedrijven en organisaties accepteren nog geen cryptocurrency als betaalmiddel, wat betekent dat je het niet kunt gebruiken om goederen of diensten te kopen.
 5. Regelgevingsrisico’s: Cryptocurrency is nog steeds een relatief nieuwe en ongereguleerde markt, wat betekent dat de regelgeving kan veranderen en dat dit mogelijk invloed kan hebben op de waarde van je investering.

Hoe kun je investeren in cryptocurrency?

Er zijn verschillende manieren om in cryptocurrency te investeren, waaronder:

 1. Kopen van cryptocurrency: Je kunt cryptocurrency kopen op een cryptocurrency exchange. Je hebt hiervoor een digitale wallet nodig om de cryptocurrency in op te slaan.
 2. Beleggen in cryptocurrency fondsen: Sommige beleggingsfondsen beleggen in verschillende cryptocurrency en bieden individuele beleggers de mogelijkheid om te beleggen in deze fondsen.
 3. Investeren in cryptocurrency via een CFD-broker: CFD’s (contracts for difference) zijn financiële instrumenten die het mogelijk maken om te speculeren op de prijs van een activa zonder het daadwerkelijk te bezitten. Sommige brokers bieden CFD’s op cryptocurrency aan, wat betekent dat je kunt beleggen in cryptocurrency zonder het daadwerkelijk te kopen.

Is het mogelijk om geld te verdienen met het investeren in cryptocurrency?

Het is mogelijk om geld te verdienen met het investeren in cryptocurrency, maar het is ook mogelijk om geld te verliezen. Cryptocurrency koersen zijn zeer volatiel en kunnen snel veranderen als gevolg van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, nieuws en gebeurtenissen, en regelgeving. Dit betekent dat je zowel kunt profiteren van stijgende koersen als verliezen door dalende koersen.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn als je in cryptocurrency wilt investeren en om je te informeren voordat je investeringsbeslissingen neemt. Het is ook aan te raden om alleen geld te beleggen dat je kunt missen, om je beleggingsportfolio te diversifiëren en om je beleggingsstrategie af te stemmen op je eigen financiële doelen en risicotolerantie.

De cryptocurrency markt is altijd open

De cryptocurrency markt is open 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit betekent dat je op elk moment van de dag of nacht cryptocurrency kunt kopen of verkopen, afhankelijk van je locatie en de beschikbaarheid van kopers of verkopers.

Houd er wel rekening mee dat sommige cryptocurrency exchanges beperkingen kunnen hebben op het tijdstip waarop bepaalde handelsparen kunnen worden verhandeld. Bovendien kunnen sommige exchanges perioden van onderhoud hebben waarbij handel tijdelijk niet mogelijk is. Het is daarom aan te raden om de website van de exchange te raadplegen om te zien wat de huidige openingstijden zijn.

Wil je weten of een bepaalde cryptocurrency de potentie heeft om echt waarde te krijgen? Doe dan zelf onderzoek voordat je investeert. Bekijk bijvoorbeeld de website en lees de whitepaper. Wil je je risico beperken, dan kan het een goede keuze zijn om te investeren in één van de top 5 coins uit de bovenstaande lijst, zoals bijvoorbeeld Bitcoin.