Bitcoin
BTC

Bitcoin koers = 26.823,96

Lees alles over de live Bitcoin koers.

Live Bitcoin koers op Bitvavo

Wat is de verwachting van de Bitcoin koers?

Het is moeilijk om de exacte verwachting van de Bitcoin koers te geven, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vraag naar en het aanbod van Bitcoin, regulering van Bitcoin, technologische ontwikkelingen en concurrentie van andere cryptocurrencies. Sommigen verwachten dat de koers van Bitcoin in de toekomst zal stijgen, terwijl anderen denken dat de koers zal dalen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het investeren in Bitcoin risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat je in Bitcoin investeert.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Bitcoin koers kan dalen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Vermindering van vraag: Als minder mensen interesse hebben in het kopen van Bitcoin, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na negatief nieuws over Bitcoin of na een periode van sterk stijgende prijzen.
 2. Toename van aanbod: Als er meer Bitcoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als mensen hun Bitcoin verkopen of als nieuwe Bitcoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben strengere regels ingevoerd voor het gebruik van Bitcoin. Als deze regels de vraag naar Bitcoin verminderen, kan dit leiden tot een daling van de koers.
 4. Hacks en diefstal: Als beurzen of individuele gebruikers slachtoffer worden van hacks of diefstal, kan dit leiden tot vertrouwensproblemen en een daling van de koers.
 5. Technische problemen: Als er technische problemen zijn met het Bitcoinnetwerk, zoals vertragingen in de verwerking van transacties, kan dit leiden tot een daling van de koers.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Bitcoin koers kan stijgen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Toename van vraag: Als meer mensen interesse hebben in het kopen van Bitcoin, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na positief nieuws over Bitcoin of als meer bedrijven Bitcoin gaan accepteren als betaalmiddel.
 2. Vermindering van aanbod: Als er minder Bitcoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan gebeuren als mensen hun Bitcoin houden in plaats van verkopen, of als er minder nieuwe Bitcoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben minder strenge regels ingevoerd voor het gebruik van Bitcoin, wat kan leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.
 4. Verbeteringen in het Bitcoinnetwerk: Als er verbeteringen plaatsvinden in het bitcoinnetwerk, zoals snellere verwerkingstijden of lagere transactiekosten, kan dit leiden tot een stijging van de koers.
 5. Toegenomen acceptatie: Als steeds meer bedrijven en instellingen Bitcoin gaan accepteren als betaalmiddel, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.

Waar kun je Bitcoin kopen?

Je kunt Bitcoin kopen bij Bitvavo:

Gratis crypto training volgen?

Door de gratis crypto training te volgen, leer je het volgende:

 • Met welke strategie je geld gaat verdienen in de wereld van crypto
 • Je leert precies hoe crypto werken
 • Je leert hoe je de beste cryptomunten vindt om in te investeren

Wil je dit ook leren? Doe dan mee aan de gratis training:

Deelnemen aan de gratis crypto training!

Bitcoin Omrekenen naar euro’s

Wat is de prijs van Bitcoin omgerekend in euro’s?

BTC

Historie van de Bitcoin koers

Wat heeft de prijs van Bitcoin in de afgelopen tijd gedaan?

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Bitcoin
DatumOpenSluitenHoogLaagVolume

Bitcoin exchanges

Bij welke exchanges kun je Bitcoin kopen en verkopen?

Bitcoin Markten
#BronPaarVolumePrijsVeranderBijgewerkt

Wat is Bitcoin?

Bitcoin koers in euro

Er bestaat geen officiële waarde voor Bitcoin. Hoe wordt dan de prijs van Bitcoin bepaald? Simpelweg door de wet van vraag en aanbod. Op 1 september 2019 bedroeg de prijs van Bitcoin € 8.749. Sinds het ontstaan ervan heeft de prijs van Bitcoin sterke schommelingen gekend. Het jaar 2017 was een bijzonder bewogen jaar voor de cryptomunt.

Na het overschrijden van de 1.000 dollar in het begin van 2017 en een geleidelijke stijging over een aantal maanden, bereikte de prijs een recordhoogte in december vorig jaar: 19.000 dollar (€ 16.000). Vervolgens stortte het eind december 2017 in en bleef het geleidelijk dalen in de eerste helft van 2018 tot ongeveer 6.500 dollar (€ 5.500). Men is trouwens begonnen met het registreren van de prijs van Bitcoin begin 2011, twee jaar na het ontstaan. Het wordt meestal uitgedrukt in dollars of euro's, maar het kan ook in yen of yuan, omdat Aziaten heel erg houden van cryptomunten.

Factoren die de koers van Bitcoin beïnvloeden.

De laatste tijd zien we dus vooral weer een stijging van de waarde van de Bitcoin. Wat zijn de redenen hiervoor? Er zijn geopolitieke verklaringen: het vooruitzicht van een chaotische Brexit, een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, en meer recentelijk spanningen met Iran, waardoor Bitcoin een soort "toevluchtsvaluta" is geworden. De bekendste cryptomunt trekt bovendien allerlei speculatieve beleggers aan, zoals hedgefondsen, op zoek naar rendement, maar ook institutionele beleggers die op zoek zijn naar diversificatie met het oog op de belangstelling van grote spelers zoals Facebook of JP Morgan. Facebook dat trouwens onlangs de komst van een eigen cryptomunt aankondigde. De cryptomuntmarkten blijven echter tamelijk ondoorzichtig en kunnen onderhevig zijn aan prijsmanipulatie en onjuiste informatie over volumes.

In 2018 bijvoorbeeld werden er veel gevallen van zogenaamde "ketelzwendel" of "pump and dump" gemeld. Deze manipulatietechnieken bestaan uit het kunstmatig verhogen van de prijs van een illiquide valuta die eerder werd gekocht door oplichters, en die deze valuta vervolgens met winst verkopen wanneer andere investeerders hem kopen. Sommige deskundigen voorspellen een terugkeer naar een waarde van ongeveer 20.000 dollar, en dat op vrij korte termijn.

Na verloop van tijd zijn er steeds meer mensen die geïnteresseerd raken in Bitcoin en het daarom kopen. Als gevolg daarvan zijn er steeds van de cryptomunten van op de markt en zijn er ook mensen die hun Bitcoins verliezen. Er wordt gezegd dat van de 21 miljoen Bitcoins er al maar 17 miljoen overblijven. Alleen al de portefeuille van Satoshi Nakamoto bevat 1 miljoen Bitcoins, een portefeuille die zich in jaren niet meer heeft bewogen, omdat we niet weten wie de maker van Bitcoin is, en of hij nog leeft of niet.

De komst van institutionele beleggers op de Bitcoin- en cryptomuntmarkten betekent dat deze beleggingsfondsen ook Bitcoin kopen. Het aantal instellingen dat actief in cryptomunten investeert (of overweegt te investeren) is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen. Een onderzoek uitgevoerd onder institutionele beleggers bracht aan het licht dat 43% van hen cryptomonen aan hun portefeuilles wilde toevoegen. We praten hier over miljoenen of honderden miljoenen dollars in Bitcoin-aankopen! Ook dit is uiteraard een verklaring voor de stijging van de Bitcoin koers. De grote spelers moeten Bitcoin kopen en opslaan in afwachting van de marktontwikkelingen en de toenemende vraag naar Bitcoins.

De marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt bedraagt ongeveer 300 miljard dollar, de laatste keer dat dit gebeurde, bereikte Bitcoin ongekende hoogtepunten, evenals Ethereum, Litecoin en diverse andere grote cryptomunten. Dit is belangrijk omdat het gebrek aan liquiditeit wordt genoemd als een van de belangrijkste redenen waarom institutionele beleggers in het verleden zijn afgestapt van de cryptomunt. Zij vreesden dat er uiteindelijk onvoldoende kopers zouden zijn. Het lijkt er nu op dat de markt deze liquiditeit op een organische manier begint te verschaffen. Precies op tijd voor de lancering in 2019 van platforms zoals BAKKT, die een versnellingsplatform bieden voor een nieuwe investeringsgolf.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers?

De Bitcoinkoers is vooral in 2017 zeer sterk gestegen. Er ontstond toen een ware media-hype waarin ieder nieuw koersrecord breed werd uitgemeten in de pers. Dit zorgde voor FOMO (Fear Of Missing Out) bij het grote publiek. Daardoor kochten veel nieuwe mensen bitcoin en dat versterkte de stijging van de bitcoin koers nog meer.

De hype uit 2017 ligt achter ons en het is moeilijk om te voorspellen waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en van cryptovaluta in het algemeen. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen. Deskundigen noemen koersdoelen van $100.000 tot zelfs $1.000.000 per Bitcoin. Een manier om naar de waarde van Bitcoin te kijken is het Stock to Flow model.

Bitcoin koers is erg volatiel

De koersen van de meeste cryptovaluta zoals Bitcoin zijn erg volatiel. Dit zorgt voor veel kansen bij het handelen in Bitcoin, maar zorgt ook voor veel risico. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met stijgingen van o.a. de Bitcoin. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. De hoge volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Bitcoin rekening mee houden. Maak dus gebruik van de kansen, maar doe dit alleen met geld wat je kunt missen.

BTC koers

Bitcoin was de eerste cryptomunt ooit, maar inmiddels is het één van de vele. Toch is Bitcoin nog steeds de meest bekende en populairste coin. De Bitcoin koers is in 2017 zeer sterk gestegen tot een hoogtepunt van +/- €16.000. Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op de langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en van cryptovaluta in het algemeen. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen. Verschillende deskundigen noemen koersdoelen van $50.000 tot zelfs $500.000 per Bitcoin, dit blijft natuurlijk speculatie.

Investeren in Bitcoin

Houd er rekening mee dat het kopen van cryptomunten min of meer hetzelfde is als het inzetten op innovatieve technologie. Als de digitale valuta waarin je hebt geïnvesteerd dominant wordt (ze proberen allemaal min of meer succesvol Bitcoin te onttronen), dan heb je een goede deal gemaakt.

Vluchtigheid blijft een van de belangrijkste kenmerken van cryptovaluta. Zo kan de Bitcoin koers, zoals hierboven uitgelegd, zeer snel en op onvoorspelbare wijze stijgen of dalen. Investeren in cryptovaluta wordt daarom niet aanbevolen voor ‘conservatieve’ beleggers die het risico schuwen. Als je geïnteresseerd bent in het avontuur van cryptomunten, begin dan met geld dat je bereid bent om te verliezen. Het moet een investering zijn die slechts een zeer klein deel van je financiële activa vertegenwoordigt.

Bitcoin kopen

Een voorbeeld van een betrouwbare verkoper van crypto is het Nederlandse bedrijf Bitonic. Bij Bitonic kun je snel en veilig Bitcoin kopen. Het grootste voordeel van Bitonic is het feit dat je met iDEAL kunt betalen en je geen ID verificatie hoeft te doen bij het kopen van grotere bedragen.

Wil je veilig en vertrouwd Bitcoin kopen met iDEAL?

Leer hoe in 7 stappen: Hoe kan ik Bitcoin kopen?