fbpx
Cardano
ADA

Cardano koers = 0,122266

Lees alles over de live Cardano koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
3.804.306.288 492.364.071 31.112.484.646 ADA 45.000.000.000 ADA

Wat is de live Cardano koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Cardano heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Cardano markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Cardano.

Waarom daalt de Cardano koers?

Daalt de Cardano koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Cardano koers?

Stijgt de Cardano koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Cardano?

ADA is een cryptomunt die draait op de Cardano Settlement Layer (CSL) blockchain, de eerste en veiligste blokketen op basis van een bewijs van inzetmechanisme dat de transacties valideert. Het Cardano-team noemt hun proof of stake mechanisme Ouroboros. In tegenstelling tot Proof of Work, waar miners energie-intensieve rekenkracht investeren om elk blok te ontginnen, kiest Proof of Stake een willekeurige miner op basis van de grootte van de stake (waarde). Om een nieuw blok te genereren of te slaan, wordt een slot leader gekozen met een waarschijnlijkheid die evenredig is aan de hoeveelheid munten die deze node draagt. Een van de voordelen van ADA ten opzichte van Bitcoin, Ethereum en andere gelijksoortige cryptocvaluta's is dus het energie-efficiënte bewijs van het validatiesysteem voor transacties. ADA is flexibel zoals Ethereum dankzij een tweede laag Cardano Computational Layer (CCL) die gedecentraliseerde toepassingen en slimme contracten ondersteunt.

ADA werd in eerste instantie opgericht door Input Output Hong Kong (IOHK), een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van blockchains. Het project werd geleid door Charles Hoskinson, een voormalige mede-oprichter van Ethereum, Etereum classic en Bitshares. Momenteel bestaat het ADA-team uit drie organisaties, namelijk Cardano Foundation, IOHK en Emurgo.

De belangrijkste toepassing van Cardano is de overdracht van waarde. Toekomstige ontwikkeling van applicaties op CCL-laag kan de eenvoudige en economische betaaloplossing bieden voor dienstverleners zoals Uber, Upwork, en dergelijke.

Cardano omrekenen naar euro’s

ADA

Cardano koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Cardano over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Cardano
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Cardano markten

Op welke markten wordt Cardano verhandeld?

Cardano Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated
Copy link