Chainlink
LINK

Chainlink koers = 7,20

Lees alles over de live Chainlink koers.

Live Chainlink koers op Bitvavo

Wat is de verwachting van de Chainlink koers?

Het is moeilijk om de exacte verwachting van de Chainlink koers te geven, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vraag naar en het aanbod van Chainlink, regulering van Chainlink, technologische ontwikkelingen en concurrentie van andere cryptocurrencies. Sommigen verwachten dat de koers van Chainlink in de toekomst zal stijgen, terwijl anderen denken dat de koers zal dalen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het investeren in Chainlink risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat je in Chainlink investeert.

Waarom daalt de Chainlink koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Chainlink koers kan dalen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

  1. Vermindering van vraag: Als minder mensen interesse hebben in het kopen van Chainlink, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na negatief nieuws over Chainlink of na een periode van sterk stijgende prijzen.
  2. Toename van aanbod: Als er meer Chainlink op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als mensen hun Chainlink verkopen of als nieuwe Chainlink worden gedolven.
  3. Regulering: Sommige regeringen hebben strengere regels ingevoerd voor het gebruik van Chainlink. Als deze regels de vraag naar Chainlink verminderen, kan dit leiden tot een daling van de koers.
  4. Hacks en diefstal: Als beurzen of individuele gebruikers slachtoffer worden van hacks of diefstal, kan dit leiden tot vertrouwensproblemen en een daling van de koers.
  5. Technische problemen: Als er technische problemen zijn met het Chainlinknetwerk, zoals vertragingen in de verwerking van transacties, kan dit leiden tot een daling van de koers.

Waarom stijgt de Chainlink koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Chainlink koers kan stijgen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

  1. Toename van vraag: Als meer mensen interesse hebben in het kopen van Chainlink, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na positief nieuws over Chainlink of als meer bedrijven Chainlink gaan accepteren als betaalmiddel.
  2. Vermindering van aanbod: Als er minder Chainlink op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan gebeuren als mensen hun Chainlink houden in plaats van verkopen, of als er minder nieuwe Chainlink worden gedolven.
  3. Regulering: Sommige regeringen hebben minder strenge regels ingevoerd voor het gebruik van Chainlink, wat kan leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.
  4. Verbeteringen in het Chainlinknetwerk: Als er verbeteringen plaatsvinden in het bitcoinnetwerk, zoals snellere verwerkingstijden of lagere transactiekosten, kan dit leiden tot een stijging van de koers.
  5. Toegenomen acceptatie: Als steeds meer bedrijven en instellingen Chainlink gaan accepteren als betaalmiddel, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.

Waar kun je Chainlink kopen?

Je kunt Chainlink kopen bij Bitvavo:

Gratis crypto training volgen?

Door de gratis crypto training te volgen, leer je het volgende:

  • Met welke strategie je geld gaat verdienen in de wereld van crypto
  • Je leert precies hoe crypto werken
  • Je leert hoe je de beste cryptomunten vindt om in te investeren

Wil je dit ook leren? Doe dan mee aan de gratis training:

Deelnemen aan de gratis crypto training!

Chainlink Omrekenen naar euro’s

Wat is de prijs van Chainlink omgerekend in euro’s?

LINK

Historie van de Chainlink koers

Wat heeft de prijs van Chainlink in de afgelopen tijd gedaan?

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Chainlink
DatumOpenSluitenHoogLaagVolume

Chainlink exchanges

Bij welke exchanges kun je Chainlink kopen en verkopen?

Chainlink Markten
#BronPaarVolumePrijsVeranderBijgewerkt

Wat is Chainlink?

Op Coinmarketcap staan ze momenteel op de zevende plaats: 2020 was een sterk jaar voor Chainlink. Hier leggen we je uit wat Chainlink is, hoe ze het afgelopen jaar presteerden en wat we in de toekomst van Chainlink kunnen verwachten.


Chainlink is een utility token en, kortgezegd, een gedecentraliseerde Oracle service. Op zich zegt dat je misschien niet zoveel; we zullen het uitleggen.



Wat is een smart contract?


Voor we je kunnen uitleggen wat een Oracle service doet en wat oracles zijn, moeten we uit de doeken doen wat een smart contract is.
Op de blockchain staan een heleboel smart contracts, ook wel crypto contracts. Smart contracts zijn contracten die directe controle uitoefenen op de overdracht van digitale valuta (en andere middelen). Ze zijn geprogrammeerd om de voorwaarden van de contracten die bij die overdrachten horen te controleren. Een smart contract stelt daarnaast ook zelf de regels en voorwaarden op die bij het contract horen, en kan deze automatisch afdwingen. Voldoen alle betrokken partijen aan de voorwaarden? Dan wordt het contract uitgevoerd.
Zo ben je in staat om contracten aan te gaan met mensen die je niet kent, zonder iets op papier te zetten – en zonder het risico te lopen opgelicht te worden.



De Oracle service


Nu zijn deze contracten wel grotendeels afhankelijk van data buiten de blockchain, en kunnen die smart contracts daar zelf niet aan komen. Daarvoor zijn ze afhankelijk van oracles. Dat is waar Chainlink als Oracle service op inspeelt: ze trachten die externe data te verzamelen om deze vervolgens door te geven aan de smart contracts.
Chainlink vraagt zijn deelnemers om, in ruil voor beloningen, de smart contracts te voorzien van data. Omgekeerd kunnen gebruikers Chainlink een verzoekcontract (tevens een smart contract) sturen om zelf toegang te verkrijgen tot die externe data.



De Chainlink koers tot nu toe


Wie de koersgang van Chainlink van begin tot heden inspecteert, kan er niet omheen: LINK, de crypto coin van Chainlink, is sinds de oprichting sterk gestegen. Het is ondertussen ongeveer twee jaar geleden dat LINK op de markt verscheen en de coin kon in die tijd rekenen op enkele pieken, enkele dalen, maar kende vooral een over het algemeen sterke stijging. We zoomen even in op de twee meest opvallende momenten in de Chainlink koersgang.



Juli 2019


In juli dit jaar (2019) keken sommige investeerders vast verbaasd en gelukkig op toen bleek dat hun crypto coin met maar liefst 250% gestegen was. Slechts een half jaar na de crypto winter was dit een, voor veel investeerders, ietwat onverwachte wending.
Het succes valt deels te verklaren door de heropleving van de interesse en vooral het vertrouwen in cryptocurrency. Anderzijds sloegen Chainlink en Quarkchain (een token met gelijkaardige oracle doelstellingen) deze zomer de handen in elkaar. Bovendien kondigde google niet lang voor de stijging aan dat ze zouden gaan samenwerken met Chainlink – een gunstig teken voor wie in de crypto coin geïnvesteerd heeft.



Oktober 2019


Begin oktober dit jaar (2019) kende Chainlink wederom een forse stijging. LINK steeg op korte tijd van $1,79 naar $2,89. De stijging was dit keer te wijten aan de oprichting van het Trusted Computation Framework. Chainlink verwezenlijkte dit in samenwerking met Intel en Hyperledger. Het framework maakt het mogelijk om transacties lokaal of in cloudbased virtuele machines uit te voeren. Simpel gezegd maakt dit het gemakkelijker voor bedrijven om blockchain technologie te gebruiken.


Daarnaast werden ook de ‘Mixicles’ aangekondigd. Dit zijn een soort oracles, maar de nadruk ligt dit keer op de privacy van de gebruikers. Het project is nog niet volledig op punt, en er zal nog wat aan gesleuteld moeten worden voor de DeFi’s (decentralized finance) hun volle potentieel bereiken. Maar dit nieuwe project belooft alvast veel goeds voor de toekomst van Chainlink.



Chainlink koers verwachting voor de toekomst


Als het Chainlink lukt om zich volledig in te werken bij Google, en ook Google aangeeft dat de samenwerking vruchten werpt, dan staat Chainlink een ontzettend rooskleurige toekomst te wachten. Google heeft namelijk toegang tot ontzettend veel data – meer data dan om het even welk ander bedrijf – en zou de oracles dus danig kunnen voeden dat een succesverhaal onvermijdelijk wordt.


Chainlink zet zich daarnaast ook heel praktisch in om de toekomst van cryptocurrency te beveiligen, en heeft tot nu toe al heel wat gedaan om het vertrouwen in cryptovaluta te versterken.
LINK steeg dit jaar met wel 1000% in waarde (tijdens de hoogste pieken), en lijkt ook over de hele lijn getekend te zijn door duurzame stijgingen. In 2018 kende Chainlink nog sterke schommelingen, maar 2019 was alvast een veelbelovend jaar.


Trading Beasts voorspelde eerder dat Chainlink dit jaar een waarde van $0,78 zou halen. Coinswitch mikte dan weer op een waarde van $0,9. Op het moment van schrijven is die waarde ruim overtroffen en is de koers van Chainlink $10,83.


Wat belooft dit voor de toekomst? Er zijn ontzettend veel factoren die de koers van cryptovaluta beïnvloeden, dus wat ons betreft kan Chainlink nog alle kanten op. Rekening houdend met de reële inspanningen die het bedrijf doet om het vertrouwen in cryptovaluta (en uiteraard ook in hun eigen coin) te doen stijgen, zou Chainlink wel eens een heel mooie toekomst kunnen staan wachten.
Momenteel staat Chainlink als nummer 7e op de ranking van Coinmarketcap. Of ze verder gaan stijgen, of verder gaan zakken, zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen.



Is investeren in Chainlink een goed plan?


Momenteel is een Chainlink token nog goed betaalbaar; zelfs wie slechts kleine bedragen in crypto investeert kan gemakkelijk enkele Chainlink tokens op de kop tikken. Verschillende bronnen geven aan dat ze verwachten dat Chainlink de komende vijf jaar sterk in waarde zal stijgen. Enkele bronnen verwachten waardes tussen de $5 en de $10, andere bronnen zien het nog grootser: $300 lijkt hen geen onwaarschijnlijkheid.


Ons lijkt het alvast een mogelijkheid dat Chainlink een van de grootste spelers op de markt wordt – voor zover ze dat nu nog niet zijn. Investeren in Chainlink is dus, naar onze bescheiden mening, zeker geen slecht idee. Uiteraard zijn er steeds enkele risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrency; ons advies is steeds vrijblijvend en het is belangrijk dat je steeds je eigen opzoekwerk doet alvorens beslissingen te nemen.