fbpx

ChainLink koers

Lees alles over de live ChainLink koers.

ChainLink
LINK
2,72
0.00034600 BTC
Marketcap
993.316.477
Volume (24h)
148.549.350
Voorraad in omloop
364.409.569 LINK
Totale voorraad
1.000.000.000 LINK

Wat is de live ChainLink koers? Lees alles over de realtime koers van ChainLink.

ChainLink heeft altijd een prijs. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. In tegenstelling tot de aandelenbeurs heeft de koers van ChainLink geen open- of slotkoers.

De koers komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in ChainLink. Daalt de ChainLink koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Maar stijgt de koers, dan is er meer vraag dan aanbod. Eigenlijk heel simpel.

Wat is ChainLink?

Op coinmarketcap staan ze momenteel op de zestiende plaats wat marktkapitalisatie betreft, eerder dit jaar haalden ze zelfs de zevende plaats: 2019 was een sterk jaar voor Chainlink. In dit artikel leggen we je uit wat Chainlink is, hoe ze het afgelopen jaar presteerden en wat we in de toekomst van Chainlink kunnen verwachten.

Chainlink is een utility token en, kortgezegd, een gedecentraliseerde Oracle service. Op zich zegt dat je misschien niet zoveel; we zullen het uitleggen.

Wat is een smart contract?

Voor we je kunnen uitleggen wat een Oracle service doet en wat oracles zijn, moeten we uit de doeken doen wat een smart contract is. Op de blockchain staan een heleboel smart contracts, ook wel cryptocontracts. Smart contracts zijn contracten die directe controle uitoefenen op de overdracht van digitale valuta (en andere middelen). Ze zijn geprogrammeerd om de voorwaarden van de contracten die bij die overdrachten horen te controleren. Een smart contract stelt daarnaast ook zelf de regels en voorwaarden op die bij het contract horen, en kan deze automatisch afdwingen. Voldoen alle betrokken partijen aan de voorwaarden? Dan wordt het contract uitgevoerd. Zo ben je in staat om contracten aan te gaan met mensen die je niet kent, zonder iets op papier te zetten – en zonder het risico te lopen opgelicht te worden.

De Oracle service

Nu zijn deze contracten wel grotendeels afhankelijk van data buiten de blockchain, en kunnen die smart contracts daar zelf niet aan komen. Daarvoor zijn ze afhankelijk van oracles. Dat is waar Chainlink als Oracle service op inspeelt: ze trachten die externe data te verzamelen om deze vervolgens door te geven aan de smart contracts. Chainlink vraagt zijn deelnemers om, in ruil voor beloningen, de smart contracts te voorzien van data. Omgekeerd kunnen gebruikers Chainlink een verzoekcontract (tevens een smart contract) sturen om zelf toegang te verkrijgen tot die externe data.

De koers tot nu toe

Wie de koersgang van Chainlink van begin tot heden inspecteert, kan er niet omheen: LINK, de crypto coin van Chainlink, is sinds de oprichting sterk gestegen. Het is ondertussen ongeveer twee jaar geleden dat LINK op de markt verscheen en de coin kon in die tijd rekenen op enkele pieken, enkele dalen, maar kende vooral een over het algemeen sterke stijging. We zoomen even in op de twee meest opvallende momenten in de Chainlink koersgang.

Juli 2019

In juli dit jaar (2019) keken sommige investeerders vast verbaasd en gelukkig op toen bleek dat hun crypto coin met maar liefst 250% gestegen was. Slechts een half jaar na de crypto winter was dit een, voor veel investeerders, ietwat onverwachte wending. Het succes valt deels te verklaren door de heropleving van de interesse en vooral het vertrouwen in cryptocurrency. Anderzijds sloegen Chainlink en Quarkchain (een token met gelijkaardige oracle doelstellingen) deze zomer de handen in elkaar. Bovendien kondigde google niet lang voor de stijging aan dat ze zouden gaan samenwerken met Chainlink – een gunstig teken voor wie in de crypto coin geïnvesteerd heeft.

Oktober 2019

Begin oktober dit jaar (2019) kende Chainlink wederom een forse stijging. LINK steeg op korte tijd van $1,79 naar $2,89. De stijging was dit keer te wijten aan de oprichting van het Trusted Computation Framework. Chainlink verwezenlijkte dit in samenwerking met Intel en Hyperledger. Het framework maakt het mogelijk om transacties lokaal of in cloudbased virtuele machines uit te voeren. Simpel gezegd maakt dit het gemakkelijker voor bedrijven om blockchain technologie te gebruiken.

Daarnaast werden ook de ‘Mixicles’ aangekondigd. Dit zijn een soort oracles, maar de nadruk ligt dit keer op de privacy van de gebruikers. Het project is nog niet volledig op punt, en er zal nog wat aan gesleuteld moeten worden voor de DeFi’s (decentralized finance) hun volle potentieel bereiken. Maar dit nieuwe project belooft alvast veel goeds voor de toekomst van Chainlink.

Verwachtingen voor de toekomst

Als het Chainlink lukt om zich volledig in te werken bij Google, en ook Google aangeeft dat de samenwerking vruchten werpt, dan staat Chainlink een ontzettend rooskleurige toekomst te wachten. Google heeft namelijk toegang tot ontzettend veel data – meer data dan om het even welk ander bedrijf – en zou de oracles dus danig kunnen voeden dat een succesverhaal onvermijdelijk wordt.

Chainlink zet zich daarnaast ook heel praktisch in om de toekomst van cryptocurrency te beveiligen, en heeft tot nu toe al heel wat gedaan om het vertrouwen in cryptovaluta te versterken. LINK steeg dit jaar met wel 1000% in waarde (tijdens de hoogste pieken), en lijkt ook over de hele lijn getekend te zijn door duurzame stijgingen. In 2018 kende Chainlink nog sterke schommelingen, maar 2019 was alvast een veelbelovend jaar.

Trading Beasts voorspelde eerder dat Chainlink dit jaar een waarde van $0,78 zou halen. Coinswitch mikte dan weer op een waarde van $0,9. Op het moment van schrijven hebben ze die verwachte waarde meer dan verdubbeld: $2,70 is de huidige prijs voor een Chainlink token.

Wat belooft dit voor de toekomst? Er zijn ontzettend veel factoren die de koers van cryptovaluta beïnvloeden, dus wat ons betreft kan Chainlink nog alle kanten op. Rekening houdend met de reële inspanningen die het bedrijf doet om het vertrouwen in cryptovaluta (en uiteraard ook in hun eigen coin) te doen stijgen, zou Chainlink wel eens een heel mooie toekomst kunnen staan wachten. Momenteel staat Chainlink als nummer 16 op de ranking van coinmarketcap. Dit jaar stonden ze, op hun hoogtepunt, op de zevende plaats. Of ze daar naar terug keren, of verder zakken, zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen.

Is investeren in Chainlink een goed plan?

Momenteel is een Chainlink token nog goed betaalbaar; zelfs wie slechts kleine bedragen in crypto investeert kan gemakkelijk enkele Chainlink tokens op de kop tikken. Verschillende bronnen geven aan dat ze verwachten dat Chainlink de komende vijf jaar sterk in waarde zal stijgen. Enkele bronnen verwachten waardes tussen de $5 en de $10, andere bronnen zien het nog grootser: $300 lijkt hen geen onwaarschijnlijkheid.

Ons lijkt het alvast een mogelijkheid dat Chainlink een van de grootste spelers op de markt wordt – voor zover ze dat nu nog niet zijn. Investeren in Chainlink is dus, naar onze bescheiden mening, zeker geen slecht idee. Uiteraard zijn er steeds enkele risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrency; ons advies is steeds vrijblijvend en het is belangrijk dat je steeds je eigen opzoekwerk doet alvorens beslissingen te nemen.

ChainLink omrekenen naar euro’s

LINK

Meer informatie over ChainLink

Wil je graag meer informatie over ChainLink? In onderstaande tabbladen vind je onder andere:

 • Het koersverloop van ChainLink.
 • Op welke cryptocurrency exchanges is ChainLink te koop/verhandelen.
 • Wat wordt er over ChainLink geschreven op social media.
 • Het laatste nieuws over ChainLink.
 • Grafieken
 • Historische Data
 • Markten
 • Social
 • Nieuws
 • Reacties
 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick
* Valuta in EUR
Historical Price for ChainLink
DatumOpenSluitenHighLowVolume
ChainLink Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated

Investeren in Bitcoin?

Bespaar meer dan €5.000 aan leergeld met ons gratis e-book!

Investeren in Bitcoin 10 beginnersfouten die je moet vermijden wit nieuw

Dit e-book is volledig gratis en vrijblijvend.
We sturen je geen spam, daar houden we zelf ook niet van!

Copy link