fbpx
Chainlink
LINK

Chainlink koers = 10,01

Lees alles over de live Chainlink koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
3.890.341.128 900.466.937 388.509.556 LINK 1.000.000.000 LINK

Wat is de live Chainlink koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Chainlink heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Chainlink markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Chainlink.

Waarom daalt de Chainlink koers?

Daalt de Chainlink koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Chainlink koers?

Stijgt de Chainlink koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Chainlink?

Op Coinmarketcap staan ze momenteel op de zevende plaats: 2020 was een sterk jaar voor Chainlink. Hier leggen we je uit wat Chainlink is, hoe ze het afgelopen jaar presteerden en wat we in de toekomst van Chainlink kunnen verwachten.

Chainlink is een utility token en, kortgezegd, een gedecentraliseerde Oracle service. Op zich zegt dat je misschien niet zoveel; we zullen het uitleggen.

Wat is een smart contract?

Voor we je kunnen uitleggen wat een Oracle service doet en wat oracles zijn, moeten we uit de doeken doen wat een smart contract is. Op de blockchain staan een heleboel smart contracts, ook wel crypto contracts. Smart contracts zijn contracten die directe controle uitoefenen op de overdracht van digitale valuta (en andere middelen). Ze zijn geprogrammeerd om de voorwaarden van de contracten die bij die overdrachten horen te controleren. Een smart contract stelt daarnaast ook zelf de regels en voorwaarden op die bij het contract horen, en kan deze automatisch afdwingen. Voldoen alle betrokken partijen aan de voorwaarden? Dan wordt het contract uitgevoerd. Zo ben je in staat om contracten aan te gaan met mensen die je niet kent, zonder iets op papier te zetten – en zonder het risico te lopen opgelicht te worden.

De Oracle service

Nu zijn deze contracten wel grotendeels afhankelijk van data buiten de blockchain, en kunnen die smart contracts daar zelf niet aan komen. Daarvoor zijn ze afhankelijk van oracles. Dat is waar Chainlink als Oracle service op inspeelt: ze trachten die externe data te verzamelen om deze vervolgens door te geven aan de smart contracts. Chainlink vraagt zijn deelnemers om, in ruil voor beloningen, de smart contracts te voorzien van data. Omgekeerd kunnen gebruikers Chainlink een verzoekcontract (tevens een smart contract) sturen om zelf toegang te verkrijgen tot die externe data.

De Chainlink koers tot nu toe

Wie de koersgang van Chainlink van begin tot heden inspecteert, kan er niet omheen: LINK, de crypto coin van Chainlink, is sinds de oprichting sterk gestegen. Het is ondertussen ongeveer twee jaar geleden dat LINK op de markt verscheen en de coin kon in die tijd rekenen op enkele pieken, enkele dalen, maar kende vooral een over het algemeen sterke stijging. We zoomen even in op de twee meest opvallende momenten in de Chainlink koersgang.

Juli 2019

In juli dit jaar (2019) keken sommige investeerders vast verbaasd en gelukkig op toen bleek dat hun crypto coin met maar liefst 250% gestegen was. Slechts een half jaar na de crypto winter was dit een, voor veel investeerders, ietwat onverwachte wending. Het succes valt deels te verklaren door de heropleving van de interesse en vooral het vertrouwen in cryptocurrency. Anderzijds sloegen Chainlink en Quarkchain (een token met gelijkaardige oracle doelstellingen) deze zomer de handen in elkaar. Bovendien kondigde google niet lang voor de stijging aan dat ze zouden gaan samenwerken met Chainlink – een gunstig teken voor wie in de crypto coin geïnvesteerd heeft.

Oktober 2019

Begin oktober dit jaar (2019) kende Chainlink wederom een forse stijging. LINK steeg op korte tijd van $1,79 naar $2,89. De stijging was dit keer te wijten aan de oprichting van het Trusted Computation Framework. Chainlink verwezenlijkte dit in samenwerking met Intel en Hyperledger. Het framework maakt het mogelijk om transacties lokaal of in cloudbased virtuele machines uit te voeren. Simpel gezegd maakt dit het gemakkelijker voor bedrijven om blockchain technologie te gebruiken.

Daarnaast werden ook de ‘Mixicles’ aangekondigd. Dit zijn een soort oracles, maar de nadruk ligt dit keer op de privacy van de gebruikers. Het project is nog niet volledig op punt, en er zal nog wat aan gesleuteld moeten worden voor de DeFi’s (decentralized finance) hun volle potentieel bereiken. Maar dit nieuwe project belooft alvast veel goeds voor de toekomst van Chainlink.

Chainlink koers verwachting voor de toekomst

Als het Chainlink lukt om zich volledig in te werken bij Google, en ook Google aangeeft dat de samenwerking vruchten werpt, dan staat Chainlink een ontzettend rooskleurige toekomst te wachten. Google heeft namelijk toegang tot ontzettend veel data – meer data dan om het even welk ander bedrijf – en zou de oracles dus danig kunnen voeden dat een succesverhaal onvermijdelijk wordt.

Chainlink zet zich daarnaast ook heel praktisch in om de toekomst van cryptocurrency te beveiligen, en heeft tot nu toe al heel wat gedaan om het vertrouwen in cryptovaluta te versterken. LINK steeg dit jaar met wel 1000% in waarde (tijdens de hoogste pieken), en lijkt ook over de hele lijn getekend te zijn door duurzame stijgingen. In 2018 kende Chainlink nog sterke schommelingen, maar 2019 was alvast een veelbelovend jaar.

Trading Beasts voorspelde eerder dat Chainlink dit jaar een waarde van $0,78 zou halen. Coinswitch mikte dan weer op een waarde van $0,9. Op het moment van schrijven is die waarde ruim overtroffen en is de koers van Chainlink $10,83.

Wat belooft dit voor de toekomst? Er zijn ontzettend veel factoren die de koers van cryptovaluta beïnvloeden, dus wat ons betreft kan Chainlink nog alle kanten op. Rekening houdend met de reële inspanningen die het bedrijf doet om het vertrouwen in cryptovaluta (en uiteraard ook in hun eigen coin) te doen stijgen, zou Chainlink wel eens een heel mooie toekomst kunnen staan wachten. Momenteel staat Chainlink als nummer 7e op de ranking van Coinmarketcap. Of ze verder gaan stijgen, of verder gaan zakken, zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen.

Is investeren in Chainlink een goed plan?

Momenteel is een Chainlink token nog goed betaalbaar; zelfs wie slechts kleine bedragen in crypto investeert kan gemakkelijk enkele Chainlink tokens op de kop tikken. Verschillende bronnen geven aan dat ze verwachten dat Chainlink de komende vijf jaar sterk in waarde zal stijgen. Enkele bronnen verwachten waardes tussen de $5 en de $10, andere bronnen zien het nog grootser: $300 lijkt hen geen onwaarschijnlijkheid.

Ons lijkt het alvast een mogelijkheid dat Chainlink een van de grootste spelers op de markt wordt – voor zover ze dat nu nog niet zijn. Investeren in Chainlink is dus, naar onze bescheiden mening, zeker geen slecht idee. Uiteraard zijn er steeds enkele risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrency; ons advies is steeds vrijblijvend en het is belangrijk dat je steeds je eigen opzoekwerk doet alvorens beslissingen te nemen.

Chainlink omrekenen naar euro’s

LINK

Chainlink koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Chainlink over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Chainlink
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Chainlink markten

Op welke markten wordt Chainlink verhandeld?

Chainlink Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated

Investeren in Bitcoin of cryptocurrency?

Voorkom deze 10 veelgemaakte fouten

Investeren in Bitcoin 10 beginnersfouten die je moet vermijden wit nieuw vierkant
Copy link
Powered by Social Snap