Dogecoin
DOGE

Dogecoin koers = 0,064433

Lees alles over de live Dogecoin koers.

Live Dogecoin koers op Bitvavo

Wat is de verwachting van de Dogecoin koers?

Het is moeilijk om de exacte verwachting van de Dogecoin koers te geven, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vraag naar en het aanbod van Dogecoin, regulering van Dogecoin, technologische ontwikkelingen en concurrentie van andere cryptocurrencies. Sommigen verwachten dat de koers van Dogecoin in de toekomst zal stijgen, terwijl anderen denken dat de koers zal dalen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het investeren in Dogecoin risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat je in Dogecoin investeert.

Waarom daalt de Dogecoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Dogecoin koers kan dalen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Vermindering van vraag: Als minder mensen interesse hebben in het kopen van Dogecoin, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na negatief nieuws over Dogecoin of na een periode van sterk stijgende prijzen.
 2. Toename van aanbod: Als er meer Dogecoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als mensen hun Dogecoin verkopen of als nieuwe Dogecoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben strengere regels ingevoerd voor het gebruik van Dogecoin. Als deze regels de vraag naar Dogecoin verminderen, kan dit leiden tot een daling van de koers.
 4. Hacks en diefstal: Als beurzen of individuele gebruikers slachtoffer worden van hacks of diefstal, kan dit leiden tot vertrouwensproblemen en een daling van de koers.
 5. Technische problemen: Als er technische problemen zijn met het Dogecoinnetwerk, zoals vertragingen in de verwerking van transacties, kan dit leiden tot een daling van de koers.

Waarom stijgt de Dogecoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Dogecoin koers kan stijgen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Toename van vraag: Als meer mensen interesse hebben in het kopen van Dogecoin, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na positief nieuws over Dogecoin of als meer bedrijven Dogecoin gaan accepteren als betaalmiddel.
 2. Vermindering van aanbod: Als er minder Dogecoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan gebeuren als mensen hun Dogecoin houden in plaats van verkopen, of als er minder nieuwe Dogecoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben minder strenge regels ingevoerd voor het gebruik van Dogecoin, wat kan leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.
 4. Verbeteringen in het Dogecoinnetwerk: Als er verbeteringen plaatsvinden in het bitcoinnetwerk, zoals snellere verwerkingstijden of lagere transactiekosten, kan dit leiden tot een stijging van de koers.
 5. Toegenomen acceptatie: Als steeds meer bedrijven en instellingen Dogecoin gaan accepteren als betaalmiddel, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.

Waar kun je Dogecoin kopen?

Je kunt Dogecoin kopen bij Bitvavo:

Gratis crypto training volgen?

Door de gratis crypto training te volgen, leer je het volgende:

 • Met welke strategie je geld gaat verdienen in de wereld van crypto
 • Je leert precies hoe crypto werken
 • Je leert hoe je de beste cryptomunten vindt om in te investeren

Wil je dit ook leren? Doe dan mee aan de gratis training:

Deelnemen aan de gratis crypto training!

Dogecoin Omrekenen naar euro’s

Wat is de prijs van Dogecoin omgerekend in euro’s?

DOGE

Historie van de Dogecoin koers

Wat heeft de prijs van Dogecoin in de afgelopen tijd gedaan?

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Dogecoin
DatumOpenSluitenHoogLaagVolume

Dogecoin exchanges

Bij welke exchanges kun je Dogecoin kopen en verkopen?

Dogecoin Markten
#BronPaarVolumePrijsVeranderBijgewerkt

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een meme cryptocurrency die op 6 december 2013 werd gelanceerd. Het is een gedecentraliseerde peer-to-peer munt die de populaire Bitcoin probeerde na te bootsen, en een poging doet om Bitcoin's populariteit te overtreffen. Doge is voorzien van een Japans tekenfilm figuur Shiba Inu, die fungeert als mascotte van de munt. De bedoeling van deze mascotte is om te laten zien hoe leuk deze munt is.Dogecoin's ontwikkelaar Billy Markus baseerde de code van deze munt op Lucky coin, dat is gebaseerd op een andere munt die Litecoin heet. Litecoin maakt gebruik van de scrypt technologie met het proof-of-work consensusmechanisme, waardoor toegewijde Bitcoin miners geen toegang hebben tot de mining. Het is om deze reden dat Dogecoin oorspronkelijk werd gedolven met gewone PC's in plaats van de toegewijde miners.Hoewel het werd geïntroduceerd als een leuke munt, is de Dogecoin-gemeenschap van Dogecoin sindsdien sterk gegroeid. Het wordt nu vooral gebruikt om gebruikers van sociale media, die op verschillende platforms goede en interessante content leveren, een fooi te geven. In plaats van alleen maar een like te geven, krijgen de deelnemers een beloning in de vorm van Dogecoins. Het wordt ook vaak gebruikt om geld in te zamelen voor liefdadigheidsevenementen, bijvoorbeeld in het geval van de aanleg van een waterput in de Tana rivierdelta in Kenia.Naast Billy Markus, die met het oorspronkelijke idee kwam, is Jackson Palmer van Adobe Systems een ander belangrijk persoon in de ontwikkeling van de munt. Het is Palmer die dit project heeft overgenomen en het naar de huidige status heeft gebracht.