fbpx
Dogecoin
DOGE

Dogecoin koers = 0,003012

Lees alles over de live Dogecoin koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
379.003.671 119.485.806 125.841.301.133 DOGE 0 DOGE

Wat is de live Dogecoin koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Dogecoin heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Dogecoin markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Dogecoin.

Waarom daalt de Dogecoin koers?

Daalt de Dogecoin koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Dogecoin koers?

Stijgt de Dogecoin koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een meme cryptocurrency die op 6 december 2013 werd gelanceerd. Het is een gedecentraliseerde peer-to-peer munt die de populaire Bitcoin probeerde na te bootsen, en een poging doet om Bitcoin's populariteit te overtreffen. Doge is voorzien van een Japans tekenfilm figuur Shiba Inu, die fungeert als mascotte van de munt. De bedoeling van deze mascotte is om te laten zien hoe leuk deze munt is.

Dogecoin's ontwikkelaar Billy Markus baseerde de code van deze munt op Lucky coin, dat is gebaseerd op een andere munt die Litecoin heet. Litecoin maakt gebruik van de scrypt technologie met het proof-of-work consensusmechanisme, waardoor toegewijde Bitcoin miners geen toegang hebben tot de mining. Het is om deze reden dat Dogecoin oorspronkelijk werd gedolven met gewone PC's in plaats van de toegewijde miners.

Hoewel het werd geïntroduceerd als een leuke munt, is de Dogecoin-gemeenschap van Dogecoin sindsdien sterk gegroeid. Het wordt nu vooral gebruikt om gebruikers van sociale media, die op verschillende platforms goede en interessante content leveren, een fooi te geven. In plaats van alleen maar een like te geven, krijgen de deelnemers een beloning in de vorm van Dogecoins. Het wordt ook vaak gebruikt om geld in te zamelen voor liefdadigheidsevenementen, bijvoorbeeld in het geval van de aanleg van een waterput in de Tana rivierdelta in Kenia.

Naast Billy Markus, die met het oorspronkelijke idee kwam, is Jackson Palmer van Adobe Systems een ander belangrijk persoon in de ontwikkeling van de munt. Het is Palmer die dit project heeft overgenomen en het naar de huidige status heeft gebracht.

Dogecoin omrekenen naar euro’s

DOGE

Dogecoin koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Dogecoin over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Dogecoin
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Dogecoin markten

Op welke markten wordt Dogecoin verhandeld?

Dogecoin Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated
Copy link