fbpx
Energi
NRG

Energi koers = 1,38

Lees alles over de live Energi koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
47.725.204 1.540.472 34.418.227 NRG 0 NRG

Wat is de live Energi koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Energi heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Energi markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Energi.

Waarom daalt de Energi koers?

Daalt de Energi koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Energi koers?

Stijgt de Energi koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Energi?

Energi is een zelffinancierende cryptocurrency die als doel heeft de massa te bereiken. De waardepropositie van Energi is dat ze een zeer sterk, zelffinancierend treasury systeem zullen leveren dat uiteindelijk zal uitgroeien tot een slim contractplatform.

Het doel van Energi is om cryptocurrency te introduceren en te brengen naar de massa te brengen. Energi is van plan om dit te doen door eerst een sterke basis te creëren - 40% van de totale 1 miljoen Energi die per maand vrijkomt gaat naar het treasury systeem, wat 4x meer is dan elke andere cryptocurrency op dit moment (Dash, PIVX, en vrijwel elke andere cryptocurrency, waarvan de meeste de neiging hebben om slechts een maximum van 10% toe te wijzen aan de treasury).

Deze treasury is gedecentraliseerd, en masternodes stemmen waar deze fondsen te sturen. Dit stelt Energi in staat om ontwikkelaars en contribuanten te betalen, en naarmate Energi groeit, zal het treasury-budget groeien waardoor meer samenwerking mogelijk wordt, wat leidt tot meer groei, etc., een positieve feedbacklus. Bovendien heeft Energi een hogere inflatie omdat het de uitgaven en herinvestering stimuleert.

Energi zal proberen al zijn treasury budget van maand tot maand te gebruiken, vooral na de eerste paar maanden als het gevestigd is en de activiteiten met de hoogste waarde en de beste contribuanten te identificeren die het maximale rendement in toegevoegde waarde aan het systeem opleveren, in vergelijking met de bestede waarde.

Energi zal activiteiten identificeren en aanmoedigen die de absolute grootste waarde terugbrengen in ruil voor wat Energi uitgeeft. De filosofie van Energi is dat elke dollar die in het systeem wordt geherinvesteerd, veel meer dan een dollar aan waarde zal opleveren wanneer er op de juiste manier wordt geïnvesteerd in ontwikkelaars, de beste marketinginspanningen en andere uitgaven die ons bereik vergroten.

Energi omrekenen naar euro’s

NRG

Energi koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Energi over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Energi
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Energi markten

Op welke markten wordt Energi verhandeld?

Energi Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated

Investeren in Bitcoin of cryptocurrency?

Voorkom deze 10 veelgemaakte fouten

Investeren in Bitcoin 10 beginnersfouten die je moet vermijden wit nieuw vierkant
Copy link
Powered by Social Snap