fbpx
EOS
EOS

EOS koers = 2,24

Lees alles over de live EOS koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
2.120.430.593 1.094.747.770 946.002.882 EOS 0 EOS

Wat is de live EOS koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

EOS heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de EOS markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder EOS.

Waarom daalt de EOS koers?

Daalt de EOS koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de EOS koers?

Stijgt de EOS koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is EOS?

EOS is een gedecentraliseerd operationeel systeem voor het ontwikkelen en uitvoeren van slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen. Deze toepassingen kunnen op de EOS-blokketen draaien zonder dat er transactiekosten in rekening worden gebracht. In plaats daarvan hoeft de ontwikkelaar slechts een evenredige hoeveelheid EOS-tokens in te zetten voor het hosten en uitvoeren van applicaties in de EOS-blokketen. Daarom is het mogelijk om zelfvoorzienend applicaties in te zetten. De hoeveelheid rekenkracht waar men recht op heeft is evenredig met het aantal EOS tokens dat men in zijn bezit heeft en het totale aantal EOS tokens in omloop.

Toepassingen draaien soepeler op EOS vanwege de parallelle verwerkingscapaciteit. Het heeft een dPoS-systeem, waarin 21 gekozen nodes als blokproducenten worden gekozen. Deze nodes worden voortdurend gecontroleerd op beschikbaarheid en als ze niet in staat zijn om een blok te produceren over een periode van 24 uur, wordt hun positie herroepen.

EOS omrekenen naar euro’s

EOS

EOS koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van EOS over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for EOS
DatumOpenSluitenHighLowVolume

EOS markten

Op welke markten wordt EOS verhandeld?

EOS Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated

Investeren in Bitcoin of cryptocurrency?

Voorkom deze 10 veelgemaakte fouten

Investeren in Bitcoin 10 beginnersfouten die je moet vermijden wit nieuw vierkant
Copy link
Powered by Social Snap