fbpx
Ethereum
ETH

Ethereum koers = 312,56

Lees alles over de live Ethereum koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
35.098.157.835 11.990.908.514 112.598.668 ETH 0 ETH

Wat is de live Ethereum koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Ethereum heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Ethereum markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Ethereum.

Waarom daalt de Ethereum koers?

Daalt de Ethereum koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Ethereum koers?

Stijgt de Ethereum koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een van de meest populaire cryptovaluta. Misschien is ETH zelfs, na BTC, de meest populaire token op de markt. Maar wat brengt de toekomst?

Op deze pagina hebben we het kort over Ethereum, de Ethereum koersgang tot nu toe en wat de toekomst voor Ethereum in petto kan hebben.

Ethereum werd gelanceerd op 30 juli, 2015, en ging op 29 februari van het volgende jaar uit de bèta-fase. De valuta die gebruikt wordt op het Ethereum platform, dus de crypto tokens die je van Ethereum koopt, is ETH.

Het platform was een van de eerste om zich op het ontwikkelen van ‘dapps’ (gedecentraliseerde applicaties) te storten. Ontwikkelaars kunnen op het platform terecht voor het bouwen van die gedecentraliseerde applicaties.

Daarnaast is Ethereum ook een pionier op gebied van smart contracts binnen de blockchain.

Wat is een smart contract?

Een smart contract, ook wel cryptocontract, bekijk je best als een soort programmaatje. Het is een contract dat enerzijds zelf de voorwaarden en regels voor het contract opstelt, en anderzijds het voldoen aan die voorwaarden en regels kan afdwingen. Dankzij smart contracts zijn we in staat contracten aan te gaan met mensen die we nooit ontmoet hebben, zonder iets op papier te zetten, en zonder daarbij het risico tot oplichting te lopen.

Ethereum koers tot nu toe

Door hun belangrijke rol in de ICO’s (initial coin offerings, de ‘crowdfunding’ fase waar cryptovaluta doorgaan) steeg Ethereum in 2017 enorm in waarde. Je had namelijk ETH, de Ethereum token, nodig om te investeren in veel ICO’s. Op het Ethereum platform werden massaal ICO’s opgericht. Er wordt wel eens gezegd dat het investeren in ICO’s een ware hype was in 2017 en begin 2018. Toen ook die hype weer voorbij ging, is de token dan ook wat gedaald in waarde.

Dat dapps nu aan populariteit winnen is een erg gunstig gegeven voor Ethereum. Verschillende Fortune 500-bedrijven hebben aangegeven hun dapps te gaan ontwikkelen op het platform dat Ethereum daarvoor aanbiedt. En… daarvoor zullen die bedrijven ETH tokens moeten uitgeven – en dus ook in Ethereum moeten investeren.

Bovendien heeft Ethereum, zoals het er nu uitziet, geen hard cap, wat betekent dat er geen limiet staat op het aantal tokens dat kan worden bijgemaakt. De vraag naar ETH lijkt ook te stijgen – die twee dingen samen maken dat een stijging in de prijs van ETH tokens bijna onvermijdelijk wordt. Wat goed nieuws is voor de investeerders!

Begin januari dit jaar werkte Ethereum zich op tot de tweede plek op de ranking van coinmarketcap – en daar staat Ethereum nu nog steeds.

Ethereum toekomstplannen

De cryptowereld gonst van het nieuws over Ethereum 2.0. De verbeterde versie van het platform zou op 3 januari 2020 onder de naam ‘Serenity’ worden gelanceerd. We lichten de twee belangrijkste wijzigingen toe:

Snellere verwerking van transacties

Momenteel is het platform in staat zo’n 25 transacties per seconde ter verwerken, en dat is weinig – erg weinig. Ter vergelijking: Visa kan zo’n 24.000 transacties per seconde verwerken. In de praktijk verwerkt Visa er slechts rond de 4.000 per seconde, maar dat is nog steeds een stuk meer dan Ethereum momenteel aankan. Ethereum doelt erop meer genormaliseerd te worden, en daarvoor is het absoluut nodig dat ze wat aan die verwerkingssnelheid doen.

Van PoW naar PoS

Momenteel werkt Ethereum met een Proof of Work (PoW) systeem, en het minen daarmee verbruikt heel wat energie. Sterker nog, het is zowat de minst energiezuinige manier van minen mogelijk. Mede daarom zal Ethereum gaan overschakelen op een Proof of Stake (PoS) systeem, wat energiezuiniger zou zijn.

Simpel uitgelegd: bij een PoW moet er een ontzettend ingewikkelde berekening worden opgelost, waarvan het antwoord schijnbaar willekeurig is. Om het antwoord te vinden moet er dus enigszins gegokt worden. Een PoS oplossen is een eenvoudigere opgave, en valt een stuk gemakkelijker op te lossen voor de computers.

Bovendien zou zo’n PoS ook veiliger werken dan een PoW systeem. Vooral een zogenaamde ‘51% attack’ zou met een PoS makkelijker af te wenden zijn. Tot slot zou een PoS ook een gunstig effect hebben op de schaalbaarheid van het platform.

Wat dit nu precies zal gaan betekenen voor Ethereum, en voornamelijk de ETH koers, is een beetje een raadsel. Volgens de laatste berichten zouden gebruikers van het platform deels zelf instaan voor het overschakelen naar het nieuwe platform, wat op zich wel eens tot problemen zou kunnen leiden. Anderzijds lijken de veranderingen veelbelovend. Het nieuwe platform zou minder complex zijn, wat de drempel voor potentiële nieuwe gebruikers kan verlagen.

Ethereum koers erg volatiel

De koersen van de meeste cryptovaluta, dus ook de Ethereum koers, zijn erg volatiel. Die hoge volatiliteit geeft veel kansen voor het handelen in Ethereum, maar is ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de grote koerswinsten die behaald zijn met de stijgende Ethereum koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Ether rekening mee houden. Maak dus gebruik van de kansen, maar alleen met geld wat je kunt missen.

ETH koers

Op deze website vind je alles over de Ethereum (ETH) koers, hoe Ethereum werkt, maar ook informatie over andere cryptocurrency. Ethereum is, na Bitcoin, waarschijnlijk de meest populaire en op één na grootste cryptovaluta.  De populariteit en bekendheid zal waarschijnlijk nog sterk toenemen bij het grote publiek. De Ethereum koers is in 2017 erg sterk gestegen. Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Ethereum op korte termijn naar toe gaat. De Ethereum koers is erg beweeglijk. Op de langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Ethereum en van cryptovaluta in het algemeen.

Ethereum kopen

Een voorbeeld van een betrouwbare verkoper van Ethereum is het Nederlandse bedrijf Litebit. Bij Litebit kun je naast Ethereum een uitgebreid aanbod van andere cryptocoins vinden zoals bitcoin en Litecoin, maar ook minder bekende coins. Het grootste voordeel van Litebit is het feit dat je ook met iDEAL kunt betalen.

Investeren in Ethereum: een goed idee?

Het is belangrijk te beseffen dat Ethereum eerder een lange termijn dan een korte termijn investering is. Op korte termijn is de koers ontzettend volatiel – dat is altijd zo bij cryptovaluta. Op lange termijn hebben gebruikers natuurlijk eerder al heel wat winst gemaakt. Of dat in de toekomst nog zo zal zijn, is volgens ons grotendeels afhankelijk van het slagen of falen van Ethereum 2.0 – of ‘Serenity’.

Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat Ethereum reeds gebruikt wordt door heel wat bedrijven. Dat geeft het platform, en bijgevolg ook de ETH token, wat meer zekerheid.

Het moet wel gezegd dat het weinig waarschijnlijk is dat je met een investering in Ethereum nu dezelfde winsten zal halen als zij die er van in het begin bij waren. Wie rekent op woekerwinsten is dus eigenlijk al te laat, en richt zich beter op een andere coin die nog in een beginfase zit. Daar is het natuurlijk ook altijd raden naar wat de toekomst brengt.

Voor wie op zoek is naar een duurzame, lange termijn investering kan Ethereum dan weer wel interessant zijn. Het platform heeft zijn plaats in de cryptowereld min of meer veroverd, en staat nu al geruime tijd als tweede in de ranking van coinmarketcap wat marktkapitalisatie betreft, enkel overtroffen door Bitcoin.

Ethereum is een betrouwbaar platform met een grote ‘user base’, wordt gebruikt door meerdere bedrijven voor het ontwikkelen van dapps en lijkt na de forse stijging in juli niet opvallend veel te zijn gedaald.

Wachten met investeren in Ethereum tot na de lancering van Ethereum 2.0 kan een goed idee zijn, maar kan ook tot verliezen leiden. Het is, als puntje bij paaltje komt, nog steeds cryptovaluta waar we het over hebben, dus risico’s zijn er altijd. Wat je ook doet, investeer niet meer geld dan je kunt missen, en doe zeker ook zelf wat opzoekwerk.

Ethereum omrekenen naar euro’s

ETH

Ethereum koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Ethereum over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Ethereum
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Ethereum markten

Op welke markten wordt Ethereum verhandeld?

Ethereum Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated
Copy link