fbpx
Litecoin
LTC

Litecoin koers = 72,25

Lees alles over de live Litecoin koers.

Litecoin koers op Bitvavo

Waarom daalt de Litecoin koers?

Daalt de Litecoin koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun Litecoin te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling van Litecoin:

  • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
  • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen Litecoin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen Litecoin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
  • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Litecoin koers?

Stijgt de Litecoin koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch Litecoin te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging van Litecoin:

  • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
  • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
  • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Gratis Bitcoin training volgen?

Door de gratis Bitcoin training te volgen, leer je het volgende:

  • Met welke strategie je geld gaat verdienen in de wereld van crypto
  • Je leert precies hoe Bitcoin en crypto werken
  • Je leert hoe je de beste cryptomunten vindt om in te investeren

Wil je dit ook leren? Doe dan mee aan de gratis training:

Deelnemen aan de gratis Bitcoin training!

Wat is Litecoin?

Litecoin (LTC) claimde de status van zilver (vergeleken met de goudstatus van Bitcoin). Het werkt zeer vergelijkbaar met Bitcoin en verschilt vooral in parameters zoals hashing algoritme (scrypt), munttoevoerlimiet (84 miljoen) en gemiddelde bloktijd (2,5 minuten).Litecoin werd in 2011 gelanceerd door voormalig Google-ingenieur Charlie Lee, om CPU mining mogelijk te maken op een moment dat GPU's het overnemen als Bitcoin's primaire driver voor mining. Later slaagde men er echter in om Scrypt over te dragen naar de GPU en ASIC's, maar toch is de coin er nog steeds in geslaagd om voornamelijk in de top 10 van de cyptovalutalijst te blijven staan (in volgorde van marktkapitalisatie).


Litecoin Omrekenen naar euro’s

LTC

Historische prijsinformatie

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Litecoin
DatumOpenSluitenHoogLaagVolume

Litecoin markten

Waar wordt Litecoin verhandeld?

Litecoin Markten
#BronPaarVolumePrijsVeranderBijgewerkt