Litecoin
LTC

Litecoin koers = 84,19

Lees alles over de live Litecoin koers.

Live Litecoin koers op Bitvavo

Wat is de verwachting van de Litecoin koers?

Het is moeilijk om de exacte verwachting van de Litecoin koers te geven, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vraag naar en het aanbod van Litecoin, regulering van Litecoin, technologische ontwikkelingen en concurrentie van andere cryptocurrencies. Sommigen verwachten dat de koers van Litecoin in de toekomst zal stijgen, terwijl anderen denken dat de koers zal dalen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het investeren in Litecoin risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat je in Litecoin investeert.

Waarom daalt de Litecoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Litecoin koers kan dalen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Vermindering van vraag: Als minder mensen interesse hebben in het kopen van Litecoin, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na negatief nieuws over Litecoin of na een periode van sterk stijgende prijzen.
 2. Toename van aanbod: Als er meer Litecoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als mensen hun Litecoin verkopen of als nieuwe Litecoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben strengere regels ingevoerd voor het gebruik van Litecoin. Als deze regels de vraag naar Litecoin verminderen, kan dit leiden tot een daling van de koers.
 4. Hacks en diefstal: Als beurzen of individuele gebruikers slachtoffer worden van hacks of diefstal, kan dit leiden tot vertrouwensproblemen en een daling van de koers.
 5. Technische problemen: Als er technische problemen zijn met het Litecoinnetwerk, zoals vertragingen in de verwerking van transacties, kan dit leiden tot een daling van de koers.

Waarom stijgt de Litecoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Litecoin koers kan stijgen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Toename van vraag: Als meer mensen interesse hebben in het kopen van Litecoin, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na positief nieuws over Litecoin of als meer bedrijven Litecoin gaan accepteren als betaalmiddel.
 2. Vermindering van aanbod: Als er minder Litecoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan gebeuren als mensen hun Litecoin houden in plaats van verkopen, of als er minder nieuwe Litecoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben minder strenge regels ingevoerd voor het gebruik van Litecoin, wat kan leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.
 4. Verbeteringen in het Litecoinnetwerk: Als er verbeteringen plaatsvinden in het bitcoinnetwerk, zoals snellere verwerkingstijden of lagere transactiekosten, kan dit leiden tot een stijging van de koers.
 5. Toegenomen acceptatie: Als steeds meer bedrijven en instellingen Litecoin gaan accepteren als betaalmiddel, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.

Waar kun je Litecoin kopen?

Je kunt Litecoin kopen bij Bitvavo:

Gratis crypto training volgen?

Door de gratis crypto training te volgen, leer je het volgende:

 • Met welke strategie je geld gaat verdienen in de wereld van crypto
 • Je leert precies hoe crypto werken
 • Je leert hoe je de beste cryptomunten vindt om in te investeren

Wil je dit ook leren? Doe dan mee aan de gratis training:

Deelnemen aan de gratis crypto training!

Litecoin Omrekenen naar euro’s

Wat is de prijs van Litecoin omgerekend in euro’s?

LTC

Historie van de Litecoin koers

Wat heeft de prijs van Litecoin in de afgelopen tijd gedaan?

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Litecoin
DatumOpenSluitenHoogLaagVolume

Litecoin exchanges

Bij welke exchanges kun je Litecoin kopen en verkopen?

Litecoin Markten
#BronPaarVolumePrijsVeranderBijgewerkt

Wat is Litecoin?

Litecoin (LTC) claimde de status van zilver (vergeleken met de goudstatus van Bitcoin). Het werkt zeer vergelijkbaar met Bitcoin en verschilt vooral in parameters zoals hashing algoritme (scrypt), munttoevoerlimiet (84 miljoen) en gemiddelde bloktijd (2,5 minuten).Litecoin werd in 2011 gelanceerd door voormalig Google-ingenieur Charlie Lee, om CPU mining mogelijk te maken op een moment dat GPU's het overnemen als Bitcoin's primaire driver voor mining. Later slaagde men er echter in om Scrypt over te dragen naar de GPU en ASIC's, maar toch is de coin er nog steeds in geslaagd om voornamelijk in de top 10 van de cyptovalutalijst te blijven staan (in volgorde van marktkapitalisatie).