Ravencoin
RVN

Ravencoin koers = 0,016445

Lees alles over de live Ravencoin koers.

Live Ravencoin koers op Bitvavo

Wat is de verwachting van de Ravencoin koers?

Het is moeilijk om de exacte verwachting van de Ravencoin koers te geven, omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vraag naar en het aanbod van Ravencoin, regulering van Ravencoin, technologische ontwikkelingen en concurrentie van andere cryptocurrencies. Sommigen verwachten dat de koers van Ravencoin in de toekomst zal stijgen, terwijl anderen denken dat de koers zal dalen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het investeren in Ravencoin risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat je in Ravencoin investeert.

Waarom daalt de Ravencoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Ravencoin koers kan dalen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Vermindering van vraag: Als minder mensen interesse hebben in het kopen van Ravencoin, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na negatief nieuws over Ravencoin of na een periode van sterk stijgende prijzen.
 2. Toename van aanbod: Als er meer Ravencoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een daling van de koers. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als mensen hun Ravencoin verkopen of als nieuwe Ravencoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben strengere regels ingevoerd voor het gebruik van Ravencoin. Als deze regels de vraag naar Ravencoin verminderen, kan dit leiden tot een daling van de koers.
 4. Hacks en diefstal: Als beurzen of individuele gebruikers slachtoffer worden van hacks of diefstal, kan dit leiden tot vertrouwensproblemen en een daling van de koers.
 5. Technische problemen: Als er technische problemen zijn met het Ravencoinnetwerk, zoals vertragingen in de verwerking van transacties, kan dit leiden tot een daling van de koers.

Waarom stijgt de Ravencoin koers?

Er zijn verschillende redenen waarom de Ravencoin koers kan stijgen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken:

 1. Toename van vraag: Als meer mensen interesse hebben in het kopen van Ravencoin, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na positief nieuws over Ravencoin of als meer bedrijven Ravencoin gaan accepteren als betaalmiddel.
 2. Vermindering van aanbod: Als er minder Ravencoin op de markt worden aangeboden, kan dit leiden tot een stijging van de koers. Dit kan gebeuren als mensen hun Ravencoin houden in plaats van verkopen, of als er minder nieuwe Ravencoin worden gedolven.
 3. Regulering: Sommige regeringen hebben minder strenge regels ingevoerd voor het gebruik van Ravencoin, wat kan leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.
 4. Verbeteringen in het Ravencoinnetwerk: Als er verbeteringen plaatsvinden in het bitcoinnetwerk, zoals snellere verwerkingstijden of lagere transactiekosten, kan dit leiden tot een stijging van de koers.
 5. Toegenomen acceptatie: Als steeds meer bedrijven en instellingen Ravencoin gaan accepteren als betaalmiddel, kan dit leiden tot een toename van de vraag en daarmee tot een stijging van de koers.

Waar kun je Ravencoin kopen?

Je kunt Ravencoin kopen bij Bitvavo:

Gratis crypto training volgen?

Door de gratis crypto training te volgen, leer je het volgende:

 • Met welke strategie je geld gaat verdienen in de wereld van crypto
 • Je leert precies hoe crypto werken
 • Je leert hoe je de beste cryptomunten vindt om in te investeren

Wil je dit ook leren? Doe dan mee aan de gratis training:

Deelnemen aan de gratis crypto training!

Ravencoin Omrekenen naar euro’s

Wat is de prijs van Ravencoin omgerekend in euro’s?

RVN

Historie van de Ravencoin koers

Wat heeft de prijs van Ravencoin in de afgelopen tijd gedaan?

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Ravencoin
DatumOpenSluitenHoogLaagVolume

Ravencoin exchanges

Bij welke exchanges kun je Ravencoin kopen en verkopen?

Ravencoin Markten
#BronPaarVolumePrijsVeranderBijgewerkt

Wat is Ravencoin?

RavenCoin ontleent zijn naam aan een vogel die Raven heet en die in westerse folklore werd gebruikt om waarheidsgetrouwe uitspraken te doen. Het is een peer-to-peer digitaal netwerk dat gebruikt wordt om digitale middelen van de ene persoon naar de andere te versturen. Het is een Proof-of-Work valuta op basis van een Bitcoin-vork. De munt werd gelanceerd op 3 januari 2018, tijdens het 9-jarig bestaan van de Bitcoin.RavenCoin heeft een aantal onderscheidende kenmerken die het onderscheidt van de Bitcoin. Zo is de bloktijd één minuut, heeft het een beloning van 5000 RVN en maakt het gebruik van het X16R-mining algoritme. Het is dit algoritme dat ASIC-mijnwerkers tegenhoudt om centralisatie te voorkomen door de volgorde van de hashingalgoritmes te verstoren, zoals in het geval van Bitcoin.Het belangrijkste doel van deze munt is om de overdracht van digitale middelen zoals tokens van het ene individu naar het andere mogelijk te maken. Het is goed om te weten dat deze munt vrij is van ASIC's dankzij het algoritme, een eerlijke lancering heeft gehad, er geen voorbedachte rade was en niet gekoppeld is aan enige exchange. Het staat gebruikers vrij om naar prijzen te vragen en prijscontroles uit te voeren.Op dit moment is het meest praktische gebruik van deze munt, het mogelijk maken van onmiddellijke overdracht van contant geld van de ene persoon naar de andere, waar ook ter wereld.