fbpx
Ravencoin
RVN

Ravencoin koers = 0,010659

Lees alles over de live Ravencoin koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
77.964.795 6.175.842 7.314.685.000 RVN 21.000.000.000 RVN

Wat is de live Ravencoin koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Ravencoin heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Ravencoin markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Ravencoin.

Waarom daalt de Ravencoin koers?

Daalt de Ravencoin koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Ravencoin koers?

Stijgt de Ravencoin koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Ravencoin?

RavenCoin ontleent zijn naam aan een vogel die Raven heet en die in westerse folklore werd gebruikt om waarheidsgetrouwe uitspraken te doen. Het is een peer-to-peer digitaal netwerk dat gebruikt wordt om digitale middelen van de ene persoon naar de andere te versturen. Het is een Proof-of-Work valuta op basis van een Bitcoin-vork. De munt werd gelanceerd op 3 januari 2018, tijdens het 9-jarig bestaan van de Bitcoin.

RavenCoin heeft een aantal onderscheidende kenmerken die het onderscheidt van de Bitcoin. Zo is de bloktijd één minuut, heeft het een beloning van 5000 RVN en maakt het gebruik van het X16R-mining algoritme. Het is dit algoritme dat ASIC-mijnwerkers tegenhoudt om centralisatie te voorkomen door de volgorde van de hashingalgoritmes te verstoren, zoals in het geval van Bitcoin.

Het belangrijkste doel van deze munt is om de overdracht van digitale middelen zoals tokens van het ene individu naar het andere mogelijk te maken. Het is goed om te weten dat deze munt vrij is van ASIC's dankzij het algoritme, een eerlijke lancering heeft gehad, er geen voorbedachte rade was en niet gekoppeld is aan enige exchange. Het staat gebruikers vrij om naar prijzen te vragen en prijscontroles uit te voeren.

Op dit moment is het meest praktische gebruik van deze munt, het mogelijk maken van onmiddellijke overdracht van contant geld van de ene persoon naar de andere, waar ook ter wereld.

Ravencoin omrekenen naar euro’s

RVN

Ravencoin koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Ravencoin over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Ravencoin
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Ravencoin markten

Op welke markten wordt Ravencoin verhandeld?

Ravencoin Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated

Investeren in Bitcoin of cryptocurrency?

Voorkom deze 10 veelgemaakte fouten

Investeren in Bitcoin 10 beginnersfouten die je moet vermijden wit nieuw vierkant
Copy link
Powered by Social Snap