fbpx
XRP
XRP

XRP koers = 0,257700

Lees alles over de live XRP koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
11.570.499.496 1.695.383.785 44.862.646.997 XRP 100.000.000.000 XRP

Wat is de live XRP koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

XRP heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de XRP markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder XRP.

Waarom daalt de XRP koers?

Daalt de XRP koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

  • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
  • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
  • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de XRP koers?

Stijgt de XRP koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

  • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
  • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
  • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is XRP?

Ripple biedt een soepele ervaring om wereldwijd geld te versturen met behulp van de kracht van de blockchain. Door lid te worden van Ripple's groeiende, wereldwijde netwerk, kunnen financiële instellingen de betalingen van hun klanten overal ter wereld direct, betrouwbaar en kosteneffectief verwerken. Banken en betalingsproviders kunnen de digitale activa XRP gebruiken om hun kosten verder te verlagen en nieuwe markten te betreden.

Ripple is het snelste en meest schaalbare digitale activum, waardoor real-time wereldwijde betalingen overal ter wereld mogelijk zijn. Gebouwd voor enterprise gebruik, biedt XRP banken en betalingsproviders een betrouwbare, on-demand optie om liquiditeit voor grensoverschrijdende betalingen te verkrijgen.

XRP omrekenen naar euro’s

XRP