fbpx

Siacoin koers

Lees alles over de live Siacoin koers.

Siacoin
SC

0,001299
0.00000000 BTC
Marketcap
55.315.134
Volume (24h)
2.383.232
Voorraad in omloop
42.174.246.569 SC
Totale voorraad
0 SC

Wat is de live Siacoin koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Siacoin heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Siacoin markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Siacoin.

Waarom daalt de Siacoin koers?

Daalt de Siacoin koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Siacoin koers?

Stijgt de Siacoin koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Siacoin?

Sia is a decentralized storage platform secured by blockchain technology. The Sia Storage Platform leverages underutilized hard drive capacity around the world to create a data storage marketplace that is more reliable and lower cost than traditional cloud storage providers. Sia uses a new cryptocurrency, called the siacoin. The most important features of Sia can only be accessed by using siacoins. All storage contracts and all Sia payment channels require owning siacoins. This requirement means that as Sia grows in usage, so too will demand for siacoins. As demand grows, the price will increase. If Sia is being used for billions of dollars of storage, billions of dollars of siacoins will be required. The value of the siacoin is inextricably tied to the amount of storage in use on the Sia network.

Siacoin omrekenen naar euro’s

SC

Siacoin koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Siacoin over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Siacoin
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Siacoin markten

Op welke markten wordt Siacoin verhandeld?

Siacoin Markets