fbpx
Tether
USDT

Tether koers = 0,847543

Lees alles over de live Tether koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
9.912.814.512 28.110.838.309 11.695.944.808 USDT 10.166.574.840 USDT

Wat is de live Tether koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Tether heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Tether markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Tether.

Waarom daalt de Tether koers?

Daalt de Tether koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Tether koers?

Stijgt de Tether koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Tether?

Tether is een token uitgegeven door Tether Limited Company die behoort tot het Bitfinex handelsplatform. Het is gebouwd bovenop het Omni Layer digitale valutaprotocol, dat werkt op de Bitcoin blockchain.

Het belangrijkste doel van deze token is om stabiliteit te bieden aan handelaren en leden van de cryptocurrency markt, omdat wordt beweerd dat Tether wordt gesteund door Amerikaanse dollars op de bankrekeningen van Tether Ltd. De prijs van Tether Ltd. is dus niet zo volatiel als de prijzen van andere cryptocurrencies. Dat moet echter nog worden bewezen en is de reden waarom de Commodity Futures Trading Commission in de VS zowel aan Tether als Bitfinex dagvaardingen heeft uitgevaardigd. Ook Tether Ltd benadrukt dat de Tether token geen financieel instrument is, en de eigenaars van Tethers hebben geen recht op wettelijke claims of garanties tegen verliezen.

Toch is tether een zeer populaire token en wordt het door een aantal beurzen (meestal alleen de crypto naar crypto exchanges) gebruikt als hun belangrijkste stabiele munt. Het aantal Tethers groeide tot 2,8 miljard dollar. Tijdens de zomer van 2018 werd ongeveer 80% van het Bitcoin volume verhandeld in Tethers.

Tether omrekenen naar euro’s

USDT

Tether koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Tether over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Tether
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Tether markten

Op welke markten wordt Tether verhandeld?

Tether Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated
Copy link