fbpx
Verge
XVG

Verge koers = 0,005808

Lees alles over de live Verge koers.

MarketcapVolume (24u)Beschikbare voorraadTotale voorraad
94.922.731 6.658.395 16.339.804.343 XVG 16.555.000.000 XVG

Wat is de live Verge koers? Lees hier hoe de koers van deze crypto tot stand komt.

Verge heeft 24 uur per dag en 365 dagen per jaar een prijs. In tegenstelling tot de traditionele aandelenbeurs, is de Verge markt altijd open en is er geen open- of slotkoers.

De koers van een cryptovaluta komt tot stand op internationale, online exchanges (beurzen) waar kopers en verkopers bij elkaar komen om te handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Verge.

Waarom daalt de Verge koers?

Daalt de Verge koers? Dan is er meer aanbod dan vraag. Er zijn dus meer mensen die de coin willen verkopen dan dat er kopers zijn. Daarom moeten ze hun prijs verlagen om toch hun coins te kunnen verkopen.

Redenen voor een koers daling:

 • Negatief sentiment: Als mensen negatief denken over een crypto heeft dit vaak een negatief effect op de koers.
 • Buy the rumor, sell the news: Vaak doet een coin een aankondiging als er groot nieuws aankomt. Op basis van deze aankondiging kopen mensen de coin (buy the rumor) in afwachting van het grote nieuws, hierdoor stijgt de koers. Het grote nieuws wordt bekend gemaakt, maar door de hoge verwachtingen valt het nieuws tegen. Mensen verkopen de coin, hierdoor daalt de koers. (sell the news)
 • Scams: Dit zijn oplichtingspraktijken die misbruik maken van de naam “Bitcoin” of “cryptocurrency”. Bekende scams zijn: Bitconnect en Bitcoin Revolution. Deze scams zorgen voor een slechte naam voor crypto, waardoor er veel wantrouwen ontstaat. Wees daarom altijd voorzichtig bij het kopen van crypto en doe dit alleen via betrouwbare kanalen.

Waarom stijgt de Verge koers?

Stijgt de Verge koers? Dan is er meer vraag dan aanbod. Er zijn dus meer mensen die de coin willen kopen dan dat er verkopers zijn. Daarom moeten kopers hoger bieden om toch coins te kunnen kopen.

Redenen voor een koers stijging:

 • Positief sentiment: Wanneer mensen positief denken over een crypto heeft dit vaak een positief effect op de koers.
 • Fear Of Missing Out (FOMO): De koers stijgt, menzen zien dit en willen ook profiteren en stappen in waardoor de koers nog verder stijgt. Deze stijging zorgt voor nog meer populariteit, mensen zien dit en zijn bang om deze kans te missen en stappen ook in met een nog grotere stijging tot gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect.
 • Alternatief voor aandelen: Er zijn steeds meer investeerders die cryptovaluta zien als alternatief voor traditionele aandelen. De aandelenmarkt staat op dit moment op een hoogtepunt, dit beperkt de kansen om winst te maken. Als alternatief investeren beleggers een deel van hun geld in crypto. Dit heeft een positief effect op de koers.

Wat is Verge?

Verge is a cryptocurrency based on a fork of Bitcoin. It launched in 2014 with its independent chain but with an emphasis on privacy, using anonymous networks such as TOR and i2P, in order to obfuscated the IP address of its users as well as making all the transactions untraceable. Since Bitcoin transactions are not really anonymous and can be traced back to its user, Verge aims to address this privacy issues. It is powered by the Wraith protocol which adds additional features on top of a guaranteed layer of privacy. Verge’s lead developer is Justin Erik Valo aka Sunerok and the project is completely community driven. Verge (XVG) was earlier known as DogeDarkCoin but was renamed to Verge in early 2016 for marketing reasons. One of the unique feature of Verge is that it uses 5 different Proof of Work hashing algorithm (Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl and blake2s) with average hash time of about 30 seconds. The total supply of Verge is 16.5 billion coins.

Verge omrekenen naar euro’s

XVG

Verge koersgrafieken

In de onderstaande grafiek vind je het koersverloop van de coin per uur, per dag, per week, per maand, per jaar, of over de volledige levensduur. Door te kiezen voor de “candlestick” optie krijg je een beter beeld van de stijgingen en dalingen van de koers.

 • Zoom
 • Hour
 • Dag
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Historische prijsinformatie

In het onderstaande overzicht vind je historische prijsinformatie van Verge over de afgelopen 30 dagen.

* Valuta in EUR
Historical Price for Verge
DatumOpenSluitenHighLowVolume

Verge markten

Op welke markten wordt Verge verhandeld?

Verge Markets
#SourcePairVolumePriceVeranderingUpdated
Copy link