fbpx

Dit is waarom Bitcoin waarschijnlijk opnieuw records gaat verbreken

Nu de crypto winter bijna ten einde lijkt, doen analisten allerlei voorspellingen. De een verwacht een periode van horizontale koersbewegingen voordat we weer een stijging zullen gaan zien, de ander verwacht ieder moment een enorme stijging. Over één ding zijn de meeste analisten het eens: de aankomende prijsrally zal de koers tot nieuwe hoogtes duwen.

Wanneer we naar de Bitcoin grafiek kijken, en deze op jaarbasis bekijken, dan zien we dat de trend de afgelopen jaren vrijwel constant opwaarts is geweest. Onderstaande tweet geeft dit mooi weer:

Waar zal de Bitcoin koers eindigen?

Maar dan blijft de vraag nog steeds: waar zal de koers eindigen? Dat weet natuurlijk niemand. Wel kan er aan de hand van fundamentele factoren worden ingeschat dat een nieuwe all time high (ATH) zeker niet is uitgesloten.

Zo is cryptocurrency in zijn geheel een stuk bekender in de wereld. Terwijl veel mensen tijdens de vorige rally eigenlijk voor het eerst kennismaakten met Bitcoin en Altcoins, weten tegenwoordig veel meer mensen wat het is. Daarnaast zijn er nu ook echt producten op basis van blockchain-technologie. Waarmee de toepassing in het dagelijks leven bewijst.

Institutionele beleggers en Bitcoin

Veel analisten kijken echter vooral naar de institutionele beleggers, want daar ligt het grote geld. Dit type belegger handelt met grote hoeveelheden geld, en wil dan ook zo’n klein mogelijk risico lopen tijdens het investeren. Tot voor kort was het alleen mogelijk om via vaak ongereguleerde cryptocurrency exchanges cryptocurrencies te verhandelen.

Daar lijkt nu verandering in de komen. Steeds vaker zien we producten zoals crypto custody, van bijvoorbeeld Fidelity en het handelsplatform Bakkt op de markt verschijnen. Deze producten zijn gericht op institutionele beleggers, iets wat tijdens de prijsrally van 2017 niet bestond.

Gebaseerd op de feiten kunnen we dus stellen dat er potentieel veel meer geld de markt in kan stromen tijdens de aankomende prijsrally dan in 2017 gebeurde. En dit zal volgens sommigen leiden tot nieuwe records op de cryptomarkt.

 

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap