fbpx

Drukken van geld door ECB werkt als ‘brandstof’ voor Bitcoin

Mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, Anthony Pompliano, zegt dat het verruimingsbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) als “raketbrandstof” zal werken voor Bitcoin.

In een tweet die op 26 juli werd gepost, gaf Pompliano commentaar op een nieuw Bloomberg-artikel waarin een onderzoek wordt gedaan naar de op handen zijnde beleidsmaatregelen van de ECB – mogelijk met inbegrip van renteverlagingen en hernieuwde kwantitatieve verruiming – die bedoeld zijn om de haperende economie van de eurozone een nieuwe impuls te geven. Hij zei:

Raket Brandstof: “Ze gaan de rente verlagen en geld drukken terwijl we op weg zijn naar de Bitcoin halving. Hou je vast. Dit gaat wild worden 🚀”.

Pompliano had onlangs met name de bitcoin halving – de halvering van de mining beloning in mei 2020 – aangehaald als een van de grootste drijfveren voor de voorspelde prijsstijging van Bitcoin. Zijn prognose is dat de munt tegen het einde van 2021 een waarde van 100.000 dollar zal bereiken.

Bloombergs artikel haalde de recente opmerkingen van ECB-president Mario Draghi aan, waarin hij aangaf dat de instelling van plan is om in september van dit jaar een nieuwe financiële stimuleringsronde te starten. Het hoofd van de ECB verklaarde dat “op het gebied van de inflatie, we niet blij zijn met wat we zien [….] Dat is heel belangrijk.

Centrale bankiers, de ellende in de eurozone

De president van de ECB verwacht dat krimp van de productie in de eurozone de dienstensector zou kunnen raken, deels als gevolg van de spanningen in de wereldhandel. Hoewel hij het vooruitzicht van een brede recessie van de hand wees, verklaarde hij dat de groei van de consumentenprijzen achterbleef bij de doelstelling van de ECB van iets minder dan 2% – en dat dit een aanzienlijke stimulering van de economie rechtvaardigde.

Een econoom van Danske Bank vertelde Bloomberg dat hij 20 basispunten aan renteverlagingen van de ECB en meer kwantitatieve verruimingen verwacht. “Het is een kwestie van wanneer en hoe de ECB zal handelen, niet langer of.”

De Federal Reserve van de Verenigde Staten zal naar verwachting volgende week de rente verlagen, terwijl Turkije net de grootste renteverlaging sinds ten minste 2002 heeft doorgevoerd. Wereldwijd heeft de Australische centrale bank ook aangegeven dat het beleid waarschijnlijk verder zal worden versoepeld.

Zoals onlangs gemeld, heeft het hoofd van de wereldwijde fundamentele kredietstrategie van de Deutsche Bank opgemerkt dat het versoepelde beleid van de centrale banken een positieve invloed heeft op “alternatieve” valuta’s zoals Bitcoin, terwijl het de investeringsbanken pijn doet.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap