fbpx

Facebook lanceert het platform voor eigen cryptocurrency Libra: Calibra

Vandaag presenteert Facebook de plannen voor haar eigen stablecoin genaamd Libra. Het social mediaplatform geeft ons alvast een voorproefje door de website vroeg te lanceren. Welke informatie geeft de website?

Libra is de cryptocurrency uit de stal van Facebook. Deze zal worden gerund op een eigen blockchain. Die chain wordt ondersteund door verschillende nodes. Een groot aantal bedrijven hebben $10 miljoen neergelegd voor een plekje in het netwerk.

Libra Reserve staat garant voor Libra. Dat is een collectie van valuta en andere assets die dienen als onderpand voor elke munt die wordt gemaakt.

Het platform voor Libra: Calibra

Met Calibra komt Facebook met een platform voor hun stablecoin Libra. Het bedrijf van Mark Zuckerberg zet in op één thema: connected world.

Calibra wordt een zelfstandige app in de App Store en op Google Play. Volgens de website kun je Calibra ook gebruiken via WhatsApp en andere messenger apps.

Het platform wordt nog verder ontwikkeld, maar je kunt je opgeven voor vervroegde toegang.

Facebook cryptocurrency platform Calibra

Waar kan Calibra gebruikt worden?

Facebook geeft aan dat Calibra overal ter wereld beschikbaar zal komen. Het is nog niet bekend welke landen als eerste aan de slag kunnen gaan met het nieuwe platform.

Bij lancering van het platform kunnen gebruikers lokale valuta ruilen voor Libra currency. Met Libra betaal je op het netwerk. Met behulp van Calibra kun je jouw Libra omzetten naar een andere munt. Alle betalingen op het netwerk worden gedaan door middel van de stablecoin, er is geen andere cryptocurrency aanwezig.

Facebook en privacy?

Er wordt geschreven dat jouw betaalgegevens en activiteiten niet worden gedeeld. ‘Your transaction activity is private and we will never post it publicly’. Dit betekent dat je informatie niet publiekelijk wordt gedeeld, maar adverteerders kunnen er waarschijnlijk wel gebruik van maken.

Het verdienmodel van Facebook is en blijft: jouw profiel / informatie gebruiken om advertenties te verkopen. Waarom zou het dan niet gebruik maken van het potentieel miljarden publiek binnen dit nieuwe betaalnetwerk.

Meer informatie volgt

Facebook belooft later vandaag met onder andere de whitepaper en de rest van de plannen te komen. Zodra er meer informatie is zullen we dit laten weten.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap