fbpx

Grin ontvangt anonieme donatie van 50 BTC, geruchten over Satoshi aangewakkerd

Privacy-gerichte munt Grin ontving op 11 november een anonieme donatie van 50 Bitcoin (BTC) aan het Algemeen Fonds van Grin, wat een bizar gerucht doet ontkiemen dat de genereuze ziel achter de munt Satoshi was.

De donatie, dezelfde dag nog aangekondigd door Grin op Twitter, werd gedaan via crypto exchange Coinbase door een donateur die uitdrukkelijk anoniem wenste te blijven, aldus een forumpost van 11 november van Grin dev Daniel Lehnberg.

“Vrij werken” zonder afhankelijkheid

Lehnberg heeft geopenbaard dat hij een korte interactie met de donor heeft gehad. Hoewel hij de gewenste anonimiteit handhaaft, deelde hij niettemin enkele van de bewerkte opmerkingen van de donor(en), waaronder gerapporteerde verklaringen zoals:

“Onze motieven zijn niet economisch! Het gaat over de technologie en het protocol. Gelieve het goed te gebruiken voor de ontwikkeling van GRIN. U blijft werken zoals u in het verleden deed [….] Dit is wat we nu eren met deze donaties, zodat u vrij kunt werken [….] zonder economische afhankelijkheden.”.

Blijkbaar vonden sommige cryptografische media de ongebruikelijke aard van de donatie niet genoeg, en reageerden ze met de theorie dat Satoshi Nakomoto – de mysterieuze uitvinder(s) van Bitcoin – achter de donatie zat.

De theorie werd gevoed door een schijnbare Telegram-groepschatboodschap van Charlie Lee, oprichter van Litecoin (LTC), die onthulde dat de gedoneerde munten in 2010 werden gedolven en uit een portemonnee werden overgebracht die al bijna 9 jaar inactief was.

Lee heeft sindsdien bevestigd dat de boodschap “slechts een grapje” was.

Privacy innovaties

Zoals eerder gemeld is Grin een privacy munt die het Mimblewimble-protocol – vernoemd naar een fictieve vloek uit de populaire Harry Potter romans – implementeert op het gebied van schaalbaarheid en privacy.

Mimblewimble is voor een deel een variant van het cryptografische protocol dat bekend staat als Vertrouwelijke Transacties, dat het mogelijk maakt om transacties te vertroebelen maar toch verifieerbaar te maken om zo zowel een verhoogde privacy als het voorkomen van dubbele uitgaven te bereiken.

Deze zomer onderging Grin een harde vork – de eerste sinds de lancering van het netwerk medio januari van dit jaar – om zijn consensusalgoritme aan te passen en zo een grotere weerstand tegen ASIC-mijnwerkers te bereiken.

In oktober van dit jaar publiceerde de Litecoin Foundation twee nieuwe verbeteringsvoorstellen om te werken aan het creëren van privacyfuncties voor het netwerk door Mimblewimble te integreren.

Bron: Cointelegraph

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap