fbpx

Hoe Chinese Bitcoin kopers het overheidsverbod omzeilen

Chinese burgers investeren nog steeds in Bitcoin en de cryptocurrency markt, ondanks hardhandig optreden van de overheid.

In september 2017, werden Chinese crypto handelsbeurzen BTCC China, Huobi en OKCoin door de overheid gedwongen om hun bedrijven te sluiten. Tot het punt, waarbij het bestuur van de drie cryptocurrency handelsbeurzen het land niet mochten verlaten door een onderzoek dat werd gedaan door de overheid.

Drie maanden later in december 2017, hebben de drie grootste cryptocurrency handelsbeurzen van China zich verplaatst naar Hong Kong. BTCC China, Huobi en OKCoin heten nu respectievelijk BTCC, Huobi Pro en OKEx. Ze wilden zich vooral richten op de groeiende vraag van investeerders uit Hong Kong.

Kort na de verhuizing, zagen de drie handelsplatformen de dagelijkse volumes van Chinese investeerders exponentieel groeien. Op de een of andere manier zijn Chinese investeerders in staat om de Chinese handels beperkingen te omzeilen door de handelsbeurzen in Hong Kong te gebruiken. Hoe is dit mogelijk?

In Hong Kong, is het relatief eenvoudig voor investeerders om een bedrijf te starten. Met minder dan $1.000, kunnen bedrijven legaal worden gestart, dit maakt het mogelijk om een zakelijke bankrekening te hopen bij een financiële instelling die is gevestigd in Hong Kong. Vanaf december 2017, zijn er veel Chinese investeerders die hun geld verplaatst hebben van een Chinese bank naar een bankrekening in Hong Kong, en actief zijn begonnen met het handelen in cryptocurrencies, zo omzeilen ze de Chinese beperkingen.

Maar, in tegenstelling tot China, heeft Hong Kong een aanzienlijk kleinere voorraad om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Waar China de plek is voor veel miners zoals Bitmain, produceert Hong Kong weinig Bitcoin en andere cryptocurrency. Daardoor worden de toeslagen binnen de cryptocurrency markt in Hong Kong steeds hoger, waarbij zelfs het niveau van de Zuid-Koreaanse markt wordt ingehaald. Op 18 januari, toen de wereldwijd gemiddelde prijs voor Bitcoin $11.500 was, was de prijs op Huobi Pro meer dan $13.000.

Krystal Hu, een in Hong Kong gesitueerde financiële journalist, schreef dat handelaren buiten China gebruik zijn gaan maken van de arbitrage mogelijkheid die zich voordoet op de markt in Hong Kong. Op 18 januari bijvoorbeeld, had je voor $11.800 Bitcoin kunnen kopen op Coinbase en deze op elke willekeurige handelsbeurs in Hong Kong kunnen verkopen met $1.200 winst.

Chinese overheid maakt zich zorgen

De handelsbeurzen in Hong Kong hebben ook integratie met veel gebruikte fintech apps in China, zoals Alipay en Tencent’s WeChat Pay. Alipay is een fintech app van $60 miljard die door meer dan 50% van de mobiele gebruikers wordt gebruikt. WeChat Pay, wordt nu door meer dan 40% van de mobiele gebruikers gebruikt in China.

De integratie van deze twee fintech betalingsnetwerken heeft de toegankelijkheid tot in Hong Kong bevestigde cryptocurrency handelsbeurzen verhoogd voor Chinese investeerders, hierdoor is het makkelijker geworden om in de crypto markt te investeren.

Om te voorkomen dat Chinese investeerders digitale currencies kopen, hebben de Chinese overheid en de People’s Bank of China lokale banken gevraagd om verdachte transacties naar Hong Kong gevestigde markten te melden. Desondanks, is het onmogelijk om Chinese investeerders te toegang te blokkeren door apps zoals Alipay en WeChat Pay.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap