Hoe maak ik een wallet aan op Binance?

Zet je je eerste stappen in de wereld van Cryptocurrency? Of ga je voor het eerst een wallet aanmaken (op Binance)? Eerst en vooral: Welkom! Je crypto-avontuur kan nu echt gaan beginnen.

Met deze simpele gids wordt het aanmaken van een wallet op Binance kinderspel.
We leggen je stap voor stap uit hoe je een Binance-account aanmaakt, en hoe je je account verifieert.

Stap 1: Ga naar de Binance website

Zorg dat je op de juiste Binance-pagina belandt; er zijn namelijk meerdere sites met gelijkaardige adressen, en die vallen niet allemaal te vertrouwen. De eerste stap bestaat dus uit het vinden van de juiste pagina, en het bookmarken van die pagina om je volgende bezoek te vergemakkelijken. Wij geven je alvast de juiste link mee: https://www.binance.com/nl

Stap 2: Registreer jezelf

Klik vervolgens op de registreerknop om naar het registratiescherm te gaan. Daar voer je je e-mailadres in, en verzin je een wachtwoord. Ga voor een zo complex mogelijk wachtwoord, en zorg dat je ergens een kopie van het wachtwoord bewaart.

(Je kunt, als je wilt, een Referral ID opgeven. Dit is een code bestaande uit nummers die verwijst naar een andere cryptocurrency-gerelateerde pagina. Zo kun je zelf korting krijgen, of een andere pagina steunen. Opgelet! Je kunt deze Referral enkel en alleen gebruiken tijdens het registreren. Ben je al geregistreerd, dan kun je de code niet gebruiken en dus ook niet genieten van de bijhorende korting.)

Vervolgens accepteer je de voorwaarden, en los je de puzzel op. Nu ben je geregistreerd!

Stap 3: Verifieer je registratie

Als de vorige stappen goed zijn verlopen, heb je nu een mailtje van Binance in je inbox. De mail bevat een link waarmee je in enkele klikken je registratie kunt bevestigen.

Stap 4: Schakel je 2FA (2-factor authentication) in

Je hebt, wat de 2FA betreft, twee opties. Langs de ene kant kun je kiezen voor de sms-authenticatie, langs de andere kant is er de google-authenticatie.
Ga hiervoor naar “Security”. Onder het label “2-Factor Authentication” kun je kiezen een van de twee 2FA’s in te schakelen.

SMS-authenticatie

Voor deze eerste optie heb je enkel een gsm-nummer nodig. Je moet wel even de ‘SMS Authentication’ inschakelen, dan pas wordt de 2FA in gang gezet.

Wanneer je je nu gaat aanmelden bij Binance, krijg je na het aanmelden een sms met een code toegestuurd. Die code blijft 60 seconden geldig (een klein tellertje verraadt hoeveel seconden je nog overhebt om de code in te voeren). Pas wanneer je deze code juist hebt overgenomen, krijg je toegang tot je account en de wallet.

Google-authenticatie

Voor het gebruik van de google-authenticatie heb je een smartphone met QR-scanner en de Google Authentication-app of een andere verificatie-app nodig. Heb je nog geen authenticatie-app op je gsm? Dan moet je die eerst downloaden. Je vindt een link naar de Google versie op de Binance site wanneer je het authenticatieproces opstart.

Vervolgens scan je met je smartphone de code die je op de Binance pagina te zien krijgt. In de voorlaatste stap maak je een (papieren) backup van de reset-code, die je kunt gebruiken wanneer je je smartphone verliest.

Tot slot schakel je de Google Authenticator in op de Binance pagina.

Stap 5: Verifieer je identiteit

Waarom verifiëren?

Wil je meer dan 2 BTC per 24 uur kunnen kopen, of wil je genieten van wat extra bescherming? Dan is het aangewezen je identiteit te laten verifiëren.

Opgepast: Tijdslimiet

Zorg ervoor dat je het hele verificatieproces vervolledigt binnen de 15 minuten, en dit zonder de browser te refreshen. Wie er langer dan 15 minuten over doet of de browser refresht, moet 30 minuten wachten alvorens een volgende kans tot verifiëren te krijgen.

Je krijgt drie pogingen per 24 uur. Mislukt ook de derde poging? Dan zul je 24 uur moeten wachten tot je een volgende poging kunt wagen.

Hoe verifiëren?

Je kiest om te beginnen of je dat doet als individu, of in naam van een onderneming.

Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens, wordt je gevraagd een afbeelding van een document dat je identiteit bevestigt op te sturen, alsook een selfie. Er wordt je gevraagd om op de selfie een bordje, waarop Binance en de datum van die dag staat, voor je te houden.

Voor de zowel afbeelding van je identiteitsdocument als de selfie gelden enkele strenge criteria.

 • Zorg dat je gezicht, of het document, goed zichtbaar is op de foto’s.
 • Stuur geen bewerkte foto’s op.
 • De foto’s moeten een hoge resolutie hebben, en alles moet duidelijk zichtbaar zijn op de afbeeldingen.
 • Upload de foto’s als PNG- of JPEG- bestand.
 • Enkel foto’s in kleur worden geaccepteerd.
 • Het gebruikte identiteitsdocument moet nog geldig zijn, en het oorspronkelijke document moet zelf zichtbaar zijn op de foto. Een foto van een kopie van je identiteitskaart is bijvoorbeeld niet goed genoeg.
 • De vier zijden van het identiteitsdocument moeten zichtbaar zijn. De handtekening op het document moet eveneens goed zichtbaar zijn.
 • Houd het bordje met Binance en de datum niet voor je gezicht. Je volledige gezicht moet zichtbaar zijn op de foto. Neem de foto echter ook niet van te ver, want dat gaat ten koste van de duidelijkheid.

Vervolgens word je onderworpen aan een gezichtsscan. Ook hier kun je op enkele problemen botsen, maar met deze tips zou je die moeten kunnen vermijden:

 • Zorg voor een stabiele internetverbinding.
 • Draag geen hoeden, zonnebrillen of mutsen – je hoofd en gezicht moeten goed zichtbaar zijn.
 • Zorg voor een goede belichting van je gezicht.

Heb je de stappen juist gevolgd? Dan is de verificatieprocedure van start gegaan!

Het kan enkele dagen duren voor je account geverifieerd wordt – hou daar rekening mee wanneer je je account aanmaakt. Hoe lang dit proces in beslag neemt, hangt volledig af van de drukte op de site. Reken erop dat je minimaal twee dagen moet wachten. Duurt het minder lang? Dan heb je geluk! Duurt het langer? Dan ben je zeker niet de eerste die wat langer moet wachten.

Stap 6: Overweeg het aanschaffen van de Binance Coin

Op het Binance platform kun je de Binance Coin, BNB, aanschaffen. Deze coin biedt je enkele interessante voordelen die je heel wat geld kunnen besparen tijdens het traden met cryptocurrency.

 • Het eerste jaar krijg je 50% korting op al je handelskosten (de trading fees), opnamekosten (withdrawal fees) en noteringskosten (listing fees).
 • Het tweede jaar van je inschrijving wordt dat 25%.
 • Vanaf het derde jaar wordt dat 12,5%.
 • Het vierde jaar kun je nog genieten van een korting van 6,75%.

Na het vijfde jaar verdwijnt de korting. Je kunt de Binance Coin dan wel nog steeds gebruiken om de verschillende kosten te dekken. Daarnaast kun je BNB ook altijd gebruiken om te investeren in ICO’s (‘initial coin offering’, een soort crowdfunding voor startende Cryptocoins).

Waarom een Binance wallet?

Binance, opgericht door Changpeng Zhao, is een van de meest betrouwbare én snelst werkende platformen voor het uitwisselen van cryptocurrency. Het platform groeide, na de oprichting in 2017, op minder dan een jaar tijd uit tot een van de grootste bedrijven binnen de cryptowereld, en mocht al gauw pronken met een netwaarde van maar liefst 1 miljard dollar.

Traden op Binance verloopt overzichtelijk en veilig. Op Binance heb je niet enkel toegang tot je wallet, je krijgt er ook een overzicht van de beurs (waarbij je kunt kiezen tussen een geavanceerde of versimpelde weergave). Wie een wallet aanmaakt op Binance, kan bovendien rekenen op een platform dat het al enkele jaren uitzonderlijk goed doet.