Hoe trade je een trend reversal?

Om te kunnen swing traden is het belangrijk om de verandering van de trend te kunnen herkennen, maar hoe herken je een trend reversal en hoe kun je deze traden? Je leert het in deze video!

Hoe Trade je een Trend Reversal?!

Eerste herkenningspunt: liquiditeitswick

De liquiditeitswick is het eerste herkenningspunt voor een verandering van de trend. Als je deze ziet kan het zijn dat er een trend reversal komt. Het is de eerste trigger die aangeeft dat je moet opletten.

Tweede herkenningspunt: een hoogtepunt

De liquiditeitswick creëert een nieuw dieptepunt van de swing, daarna moet er een nieuw hoogtepunt van de swing gecreëerd worden.

Derde herkenningspunt: een nieuwe higher low

Na de liquiditeitswick is er een nieuw hoogtepunt neergezet voor de swing neergezet, na dit hoogtepunt moet de er een higher low komen die hoger is dan het dieptepunt. Dit is het derde punt om te kunnen herkennen dat er een trend verandering plaatsvindt.

Vierde herkenningspunt: een nieuwe higher high

Na de nieuwe higher low, is het belangrijk dat er een nieuwe higher high wordt neergezet. Dit is de bevestiging van de trend verandering. Nu kun je gaan nadenken over het plaatsen van een trade.

Waar zet je de trade?

Je gaat kijken naar het gebied dat moet worden terug getest onder de nieuwe higher high. Dat gebied wil je niet verliezen en dat is het gebied waar je een trade kunt plaatsen.

Plaats een reactie