fbpx

Icoinic neemt oudste cryptofonds van Nederland over

Naast beste Nederlandse cryptofonds, volgens beursblad Cash Magazine. Mag Icoinic, met haar kantoor op de Amsterdamse Beurs, zich nu ook eigenaar noemen van het oudste Nederlandse cryptofonds. Met de overname van het in 2014 opgerichte Synnofin breidt Icoinic haar dienstverlening in Bitcoin en andere cryptocurrencies verder uit. 

Met een handelsvolume van bijna 1,1 miljard Euro in 2019 en een voorlopig jaarrendement van rond de 20 procent op haar Algorithmic Fund ziet Icoinic in de Synnofin fondsen een goede kandidaat om haar portefeuille te versterken.

De overname speelt onder meer in op de negatieve rentes die banken rekenen op tegoeden boven de 100.000 euro. Vanaf maart 2020 zet Icoinic de Synnofin- fondsen in voor kapitaalkrachtige en institutionele beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren en kansen zien in cryptocurrencies. 

“Hierbij richten we ons op wealth preservation”, vertelt Arthur Stolk, algemeen directeur van Icoinic. “Onze algoritmes onderscheiden zich door te handelen op de zeer volatiele cryptomarkten. Daardoor zijn de algoritmes getraind om direct in te kunnen spelen op marktontwikkelingen door middel van ‘High Frequency Trading’. Binnen het Synnofin Wealth Preservation Fonds vertaalt dit zich in strategieën die inzetten op lagere risico’s en mildere rendementen.” 

Beleggers kunnen zich tot 1 maart 2020 inschrijven. Daarna worden de vernieuwde Synnofin- fondsen geactiveerd. 

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap