fbpx

John de Mol sleept Facebook voor rechter om nep Bitcoin advertenties

John de Mol spant een kort geding aan tegen Facebook. De mediamagnaat eist dat het sociale netwerk per direct maatregelen neemt tegen de misleidende Bitcoin advertenties waar zijn naam in wordt gebruikt. Ook de namen en foto’s van andere bekende Nederlanders worden al maanden in dergelijke advertenties gebruikt om Facebookgebruikers op te lichten.

De Mol wil de gegevens van de persoon achter de advertenties. Eerder probeerde hij al via Facebook zelf de advertenties offline te halen, maar daar liep De Mol tegen een muur op.

Misleidende advertenties

Volgens De Mol vraagt hij Facebook om zich aan zijn eigen advertentiebeleid te houden en niet in stijd te handelen met de Nederlandse en Europese regelgeving. Volgens zijn eigen beleid zou Facebook misleidende advertenties niet toestaan. Ook wijst De Mol erop dat volgens de Nederlandse wet bedrijven maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat mensen het slachtoffer worden van misleidende advertenties.

“Het stuit met tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij”, zegt De Mol. De naam en beeltenis van De Mol, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt om onwetende consumenten op te lichten.

Vorig jaar waarschuwde De Mol al voor de advertenties waarin nepuitspraken van zowel De Mol als zijn zoon Johnny worden gebruikt. In één advertentie wordt gesteld dat de zoon van John de Mol bitcoinsoftware publiekelijk beschikbaar maakt en dat mensen hier in twaalf dagen rijk van kunnen worden.

1,7 miljoen euro schade

Begin april meldde de NOS dat er al veel schade is aangericht door frauduleuze advertenties. Bij de Fraudehelpdesk zijn er in 2018 en 2019 voor 1,7 miljoen euro aan schademeldingen binnengekomen. Ook BN’ers zoals Ruud Feltkamp, Alexander Klöpping en presentator Humberto Tan hebben er last van. Tot nu toe lijkt het erop dat het Facebook niet lukt om dergelijke advertenties aan te pakken.

Bitcoin Revolution = Nep

Veel van deze nepadvertenties worden geplaatst onder de naam Bitcoin Revolution. Ook de namen Bitcoin Secret, Bitcoin Formula en Bitcoin Trader worden gebruikt voor deze oplichting. Kom je een advertentie tegen op Facebook of in Google met één van deze namen en/of zie je een advertentie met daarin een bekende Nederlander zoals: John de Mol, Ruud Feltkamp, Humberto Tan of Victor Muller. Ga hier dan niet op in! 

Oplichters maken misbruik van zowel de naam Bitcoin als van de namen en foto’s van deze bekende Nederlanders.

Ben je geïnteresseerd in Bitcoin en wil je meer weten, of wil je veilig en vertrouwd Bitcoin kopen? Maak dan gebruik van de links op onze website, wij werken alleen samen met officiële aanbieders van Bitcoin en andere cryptocurrency.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap