LiteBit review – Betrouwbaar om cryptocurrency te kopen?

Is Litebit betrouwbaar om cryptocurrency te kopen? Lees onze Litebit review en ontdek of dit de bitcoin en cryptocurrency exchange voor jou is.

Wie kennis heeft van cryptovaluta en alles wat daarbij komt kijken stuitte ongetwijfeld al eens op LiteBit. Dit platform werd opgericht in 2013 en zou momenteel marktleider zijn in Nederland (het LiteBit hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam), en ambieert marktleider in heel Europa te worden. Is het platform betrouwbaar om cryptocurrency te kopen?

LiteBit biedt zijn gebruikers meer dan 50 verschillende coins – waar de meeste brokers slechts een beperkte selectie aan cryptovaluta aanbieden – en ondersteunt bovendien een heel resem aan betaalmethoden, waaronder iDEAL en bancontact. Het aanbod aan cryptovaluta wordt overigens nog steeds met regelmaat uitgebreid, zodat LiteBit gebruikers steeds toegang krijgen tot de interessantste nieuwe coins.

Daarnaast kun je op het platform ook terecht voor een uitgebreid, real-time koersoverzicht. De prijs die wordt weergegeven bij de coins is dus helemaal up-to-date. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief om zo geen greintje cryptonieuws te moeten missen.

Je kunt LiteBit gebruiken voor het aanschaffen van coins, maar je kunt je coins er ook verkopen, omzetten naar euro’s, of inruilen voor LiteBit credits. Uniek aan LiteBit? De self-hosted wallets – daarover lees je hieronder meer. Zelf hebben we al enkele jaren ervaring met de aanschaf en verkoop van crypto via LiteBit, en zijn zeer tevreden met de werking, veilig- en betrouwbaarheid van het paltform.

Cryptocurrency kopen met het gemak van iDEAL

Voor je op LiteBit op zoek gaat naar interessante coins en die aanschaft, raden we je aan wat opzoekwerk te doen. Hoe diep je hierin gaat is helemaal aan jou, maar het loont absoluut om (precies) te weten waarin je investeert. Denk na over hoeveel je wilt gaan investeren, en hoeveel risico’s je bereid bent te nemen met je investering. We raden alvast af om meer te investeren dan je kunt missen – een advies dat zelfs de meest ervaren aandeelhouders ter harte nemen.

Gelukkig heeft LiteBit voor zijn gebruikers, en ook voor toevallige bezoekers van de website, heel wat informatie verzameld over de coins die worden aangeboden. Wanneer je op een coin klikt, krijg je meteen een grafiek te zien waarop je de tendensen van de bijhorende koers te zien krijgt. Daarnaast wordt er ook gelinkt naar de website van de coin, en kun je in sommige gevallen ook een coinspecifiek forum raadplegen. Voldoende geïnformeerd? Dan kun je met een gerust hart een coin naar keuze aanschaffen.

Selecteer de coin die je wilt kopen

Wanneer je een coin aanklikt op LiteBit, wordt je naar een scherm gebracht waar je, links van de grafiek, kunt aangeven hoeveel coins je wilt kopen. Het is natuurlijk ook mogelijk aan te geven hoeveel fiatvaluta, in dit geval euro’s, je wilt uitgeven.

Geef je walletadres op (en dubbelcheck)

Vervolgens geef je een ontvangstadres op, waar de coins heen zullen worden gestuurd. Je kunt een eigen, externe wallet gebruiken, maar kunt ook de LiteBit wallet gebruiken. Die laatste optie werkt echter nog niet met elke coin die je via LiteBit kunt aanschaffen – daar zullen we nog even op moeten wachten. Wanneer je je walletadres opgeeft, het ontvangstadres voor je coins dus, is het belangrijk dat je dit goed controleert en steeds het juiste walletadres opgeeft. Wanneer er een fout gemaakt wordt bij het invoeren van dit adres, kun je zowel je coins als je fiatgeld kwijtraken.

Litebit biedt ook ook de mogelijkheid om de gekochte cryptovaluta in een wallet op de website te bewaren. Dit kan handig zijn als je zelf geen wallet hebt of wilt aanmaken.

Betaalmethoden

In een laatste stap zul je afrekenen. LiteBit ondersteunt een heleboel aantrekkelijke betaalmethodes. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig afrekenen met:

  • iDEAL
  • Bancontact
  • Creditcard
  • SEPA betalingen
  • MyBank
  • GiroPay
  • SOFORT
  • LiteBit credits

Wanneer de betaling voltooid is, zie je de aangekochte coins enkele minuten later in je wallet verschijnen. Je kunt het hele proces netjes volgen op het LiteBit platform.

Cryptocurrency verkopen bij LiteBit

Wil je je coins weer van de hand doen? Op het verkoopgedeelte van het LiteBit platform kun je je coins eenvoudig verkopen. Biedt LiteBit de coin zelf aan op zijn platform? Dan kun jij die daar ook weer verhandelen. Je zet ze eenvoudig om naar euro’s of LiteBit credits. Euro’s worden naar je bankrekening overgeschreven, de LiteBit credits bewaar je op je account. De prijzen op de verkooppagina liggen bij LiteBit een stuk lager dan die op de aankooppagina. Dit heeft te maken met de handelskosten die LiteBit aanrekent. Je staat dus telkens een stukje van je winst af aan het platform.

Stuur de coins die je wilt verkopen naar je LiteBit wallet. Vervolgens kun je die vandaaruit verkopen. Geef op hoeveel coins je van de hand doet, of voor hoeveel euro aan coins je wilt verkopen. Daarna geef je een retouradres op (je externe wallet, of je LiteBit wallet) voor wanneer er iets misgaat met de transactie. Zo verzeker je jezelf ervan dat je coins niet zomaar verdwijnen. Geef op of je je coins wenst te verkopen voor euro’s, of wilt inruilen voor LiteBit credits.

Na het afronden van het order krijg je een vijftiental minuten de tijd om de coins over te schrijven naar het ontvangstadres dat LiteBit je geeft. Ook voor deze verzending betaal je een minersfee om de snelheid van je transactie te garanderen.

Ruil je je valuta in voor LiteBit credits, dan staan die dadelijk op je account. Kies je voor een overschrijving naar je bankrekening, dan kan het wat langer duren voor je het geld ziet verschijnen. Dit verschilt van bank tot bank. Reken er voor de zekerheid op dat je minstens een werkdag zult moeten wachten tot de betaling is voltooid. LiteBit verwerkt alle banktransacties die via het platform worden geboekt op iedere werkdag om 9:00, om 13:00 en om 16:00.

Prijzen, fees en andere kosten

Wanneer je met een broker te maken hebt kun je er nagenoeg altijd van uitgaan dat er gebruikt gemaakt wordt van een verdienmodel waarbij de inkomsten grotendeels voortkomen uit handelskosten. Zo ook bij LiteBit. Voor elke verhandelde coin betaal je een fee, die op voorhand werd toegevoegd aan de prijs.

De prijzen die je op LiteBit ziet komen dus niet overeen met de huidige marktwaarde. De prijs is namelijk als volgt: marktwaarde + de LiteBit fee. Die LiteBit fee is bovendien zeer variabel. Het precieze percentage ligt volgens LiteBit zelf steeds rond de 2% – behalve voor Bitcoin, waarvoor het platform lagere fees hanteert.

Ten opzichte van 2017 liggen de handelskosten bij LiteBit al een stuk lager. Die verlaging was dan ook nodig om te kunnen blijven concurreren met andere brokers. Waarom mensen het platform gebruiken ondanks de relatief hoge fees? Het handige LiteBit platform is ontzettend gemakkelijk in gebruik, en biedt overzicht en veiligheid voor elke gebruiker.

Verificatie en limieten

Zonder verificatie kun je via LiteBit tot € 2100 aan coins kopen – zo’n € 67 per dag.

Limiet 2

Wie meer wil investeren kan die limiet moeiteloos verhogen naar maar liefst € 350 per dag, goed voor € 10850 per maand. Dit doe je door het verifiëren van je telefoonnummer en bankrekening en gebeurt volledig geautomatiseerd.

Limiet 3

Wanneer je ook je verblijfplaats verifieert kun je je bestedingslimiet verhogen naar € 500 per dag. Goed voor € 15500 per maand. Dit doe je door je adres op te geven en een document op te sturen dat je recent ontvangen hebt. Op dat document moet het opgegeven adres duidelijk vermeld staan.

Limiet 4

Tot slot kun je je limiet verhogen naar €35000 per maand (een kleine €1130 per dag). Hiervoor moet je identiteit volledig geverifieerd worden aan de hand van persoonsdocumenten.

De wallets op de website van LiteBit

Het is algemeen geweten dat je voor elke coin die je aankoopt een aparte wallet nodig hebt die die specifieke coin ondersteunt. LiteBit heeft daar een alternatief op verzonnen. Met de LiteBit wallet kun je namelijk binnen een en dezelfde wallet verschillende soorten coins opslaan en beheren. Koop je je coins via het platform, dan kun je ervoor kiezen ze rechtstreeks naar je LiteBit wallet te verzenden.

Zo heb je al je coins op een enkele plek staan, en heb je ook meteen zicht op hoeveel winst of verlies je maakt – zowel uitgedrukt in crypto- als fiatvaluta. De waarde van je coins staat dus ook meteen in euro’s uitgedrukt. Vanuit je wallet kun je je coins verkopen aan LiteBit, maar je kunt ze ook eenvoudig naar een ander adres verzenden.

Je hoeft ook geen aparte software te downloaden, noch op zoek te gaan naar verschillende externe wallets – al raden we je wel aan je investering te spreiden, of beter nog, een wallet in eigen beheer aan te maken of aan te schaffen.

Op het moment van schrijven ondersteunt de LiteBit wallet helaas nog niet elke coin die het platform aanbiedt, maar de toekomst belooft alvast heel wat moois.

LiteBit Credits

Wie er vaker aankopen wil doen via LiteBit en hier ook cryptovaluta verkoopt kan ervoor kiezen het tegoed op te waarderen. Dit gebeurt in vorm van de LiteBit credits. Wie de credits gebruikt hoeft geen transactiekosten te betalen, en kan rekenen op betalingen die direct worden afgehandeld. Geweldig dus voor wie meerdere transacties tegelijk verricht en die handelskosten wilt vermijden. Elke credit is € 1 waard en kan besteedt worden op het platform. Je kunt natuurlijk ook je credits inruilen voor euro’s die je kan laten uitbetalen op een geverifieerd bankrekeningnummer. Credits opnemen kost je € 0,40. Het geld staat dan binnen de drie werkdagen op je persoonlijke rekening.

Reviews van andere LiteBit gebruikers

Litebit review Neil Roos
Litebit review AL van der Most
Litebit review Biaggiotti
Litebit review Helmer Wijbenga

Is LiteBit betrouwbaar?

LiteBit werd, in 2013, opgericht als oplossing voor twee problemen die zich voordeden in de cryptowereld. Enerzijds werd naarstig gezocht naar een manier om gemakkelijk altcoins aan te kopen. Dit gebeurde namelijk ontzettend omslachtig: altcoins konden enkel omgeruild worden voor Bitcoin. Anderzijds was er ook nog geen platform waar je zo eenvoudig Bitcoin aan kon schaffen.

Door een oplossing aan te bieden voor twee courante problemen heeft het bedrijf zich aan hoog tempo weten opwerpen tot een van Europa’s grootste brokers. Het LiteBit team zet stevig in op de support en klantendienst van het platform. Je kunt bovendien 24/7 terecht bij de LiteBit chatbot.

LiteBit is bovendien een legitiem Nederlands bedrijf. Het staat sinds 18 december 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je vindt het terug onder het nummer 70325596. LiteBit heeft drie gezamenlijk bevoegde bestuurders. Dit zijn K. Rokven, R.C. Fischer en 2525 Ventures B.V (de handelsnamen LitePay, LiteWallet en LiteDeal staan hieronder geregistreerd).

Litebit Review – Veelgestelde vragen

Wat zijn de fees/handelskosten bij Litebit?

Litebit rekent maximaal 2% aan fees/handelskosten per transactie. Je kan extra korting op de fees/handelskosten krijgen door meer te handelen. De korting kan oplopen tot 1,75%.

Welke betaalmethodes accepteert Bitcoin Meester en wat zijn de kosten hiervan?

Bitcoin Meester accepteert iDEAL (kosten €1 bij storting van minder dan €1.000), Bancontact (kosten €1 + 1.1%), SEPA (kosten €1 bij storting van minder dan €1.000), Giropay (kosten €1 + 2%), EPS (kosten €1 + 2%) en SOFORT (kosten €1 + 2%). Alleen transacties via iDEAL en Bancontact worden direct uitgevoerd.

Hoelang duurt het uitbetalen van euro’s naar mijn bankrekening?

Uitbetalen bij Bitcoin Meester is gratis en verlopen via Instant Payments. Dit betekent dat bij de meeste grote banken het geld na ongeveer 5 minuten op je rekening staat.

Hoelang duurt het voordat ik mijn crypto ontvang?

Het ontvangen van crypto gaat automatisch. Omdat je een eigen wallet krijgt bij Bitcoin Meester worden alle crypto’s binnen enkele seconden na een succesvolle betaling toegevoegd aan je account.

Wat is de minimale investering bij Bitcoin Meester?

Bij Bitvavo kan je investeren vanaf 10 euro en handelen vanaf minimaal 9 euro per transactie. Houd er rekening mee dat de naam van je account en je bankrekening hetzelfde moeten zijn.

Wat is de maximale investering bij Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester heeft 3 statussen. Na e-mail verificatie mag je wekelijks 100 euro verhandelen, na ID verificatie mag je wekelijks tot 100.000 euro verhandelen. Wil je meer verhandelen dan moet je contact opnemen met de klantenservice.

Wat is de minimale leeftijd om het platform te mogen gebruiken?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om gebruik te maken van Bitcoin Meester. Dit wordt gecontroleerd tijdens de ID-verificatie.

Hoeveel cryptocurrencies biedt Bitcoin Meester aan?

Op dit moment biedt Bitcoin Meester meer dan 200 cryptovaluta aan. Dit aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

Kan ik mijn cryptocurrency opslaan/bewaren bij Bitcoin Meester?

Ja, voor iedere cryptocurrency krijg je bij Bitcoin Meester een eigen wallet. Met deze wallet kun je cryptovaluta ontvangen en versturen.

Tot welk bedrag kan ik handelen zonder ID controle bij Bitcoin Meester?

Zonder ID controle mag je tot 100 euro per week verhandelen.

Hoe kan ik de Bitcoin Meester klantenservice bereiken?

De klantenservice is bereikbaar via e-mail (helpdesk@bitcoinmeester.nl), telefoon (085 007 6000) en social media. Op werkdagen is de klantenservice open van 09:00 tot 17:00 uur.

Ontvang ik rente bij Bitcoin Meester?

Op de stablecoins TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard en DAI ontvang je 3% rente op jaarbasis zolang ze bij Bitcoin Meester op het platform staan.

Plaats een reactie