fbpx

Microsoft voegt Bitcoin toe als valuta aan Excel

Het Bitcoin symbool is toegevoegd aan Microsoft Excel. Gebruikers van de spreadsheet software kunnen vanaf nu gebruik maken van Bitcoin bij het maken van financiële rapportages.

Deze actie van het gigantische techbedrijf is een signaal dat Bitcoin meer is dan een tijdelijke hype. Interessant is het feit dat er geen andere cryptocurrencies zijn toegevoegd aan Excel in deze update.

Betekent deze Microsoft Excel update dat Bitcoin volledig wordt ondersteund?

Helaas is er weinig informatie beschikbaar over de nieuwe valuta optie in Excel. Het is niet bekend of de optie in het volledige Microsoft Office pakket zal worden uitgerold.

Het toevoegen van Bitcoin aan haar software is in lijn met richting die Microsoft de laatste jaren gekozen heeft. De techgigant startte in 2014 al met de acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel voor haar producten, hiermee was het één van de eerste grote bedrijven.

Recentelijk werd ook geschreven dat Microsoft betrokken zou zijn bij de lancering van het Bakkt platform.

Microsoft laat niet alleen zien dat Bitcoin een blijvertje is door de cryptocurrency toe te voegen aan haar software, maar ook door zelf software te maken die gebruik maakt van de blockchain. Recent heeft het bedrijf een gedecentraliseerde identiteitstool gemaakt op de BTC blockchain.

Ion, zoals het project heet, laat gebruikers hun eigen digitale identiteit beheren zonder afhankelijk te zijn van een bedrijf. Volgens de mensen die het project steunen zorgt het voor een verhoogde privacy tijdens het surfen online. Er wordt zelfs gesproken over het gebruik van het systeem of een gelijkwaardig systeem om complexe data zoals paspoorten op te slaan.

Het feit dat Microsoft ervoor heeft gekozen om op de Bitcoin blockchain te bouwen in laats van een snellere blockchain, laat zien wat de mening is van de techgigant als het gaat om crypocurrencies. Bitcoin is met afstand de veiligste blockchain ter wereld op dit moment. Omdat het om de identiteit van mensen gaat, lijkt het logisch om voor een blockchain te kiezen die het minst gevoelig is voor een aanval. Het laat ook zien dat Microsoft gelooft dat Bitcoin andere projecten in de crypto wereld zal overleven.

Dat gezegd hebbende, met zes transacties per seconde, is Bitcoin duidelijk niet snel genoeg om de identiteiten van iedereen op aarde te kunnen verwerken met de dienst die Ion biedt. Om hier mee om te kunnen gaan zal er data buiten de blockchain worden opgeslagen die gebruik maakt van een tweede software laag van Microsoft.

Hoe zit het met andere cryptocurrencies?

Helaas, op dit moment lijkt het erop dat alleen ondersteuning is voor Bitcoin. Of Ethereum, Dash of andere cryptocurrencies zullen worden toegevoegd zullen we moeten afwachten. Het lijkt erop dat Microsoft alleen Bitcoin ondersteund, voor nu.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap