fbpx

Mike Novogratz: Ik verkoop Bitcoin niet weer op $14000 – BTC gaat hoger

Mike Novogratz, de oprichter van Galaxy Digital en crypto enthousiasteling, heeft voorspeld dat de nieuwe top van Bitcoin (BTC) nog een heel stuk hoger ligt dan de huidige “spectaculaire rally”.

Met een BTC prijs die op dit moment rond de $11.000 blijft hangen, vertelde Novogratz op 3 juli aan Bloomberg TV dat de piek van de munt op $14.000 en de latere correctie naar beneden te verwachten waren op basis van de historische bewegingen. Hij voorspelt dat de markt enige tijd zal consolideren rond de 10.000 tot 14.000 dollar, voor dat de volgende cyclus naar nieuwe hoogtepunten zal starten.

“Ik denk niet dat ik de volgende keer ga verkopen wanneer we op $14.000 staan,” zei hij. “Ik denk dat de volgende keer dat we die richting opgaan we dichterbij de $20.000 staan[….] Ik verwacht het niet in de komende weken, ik verwacht het niet tot het midden of het einde van het vierde kwartaal.

De pionier van de crypto merchant bank zei dat de parabolische prijsbewegingen van de cryptocvaluta zijn gedreven door echte redenen – wijzend op Facebook’s intrede in de cryptowereld met Libra en het feit dat betalingsgiganten zoals Visa en Mastercard zich hebben aangesloten bij het Libra consortium. Hij voegde eraan toe:

“De grootste bedrijven ter wereld – we hadden ook de investeringen van Yale, Harvard en Stanford. Plotseling is de vraag over de institutionalisering van de cryptowereld beantwoord.”

Op langere termijn betoogde Novogratz dat bitcoin zijn niche als een vorm van digitaal goud aan het uitbouwen is, en dat we kunnen verwachten dat het op termijn een waarde van 40.000 dollar zal bereiken en mogelijk veel hoger zal uitkomen.

Bitcoin vs Goud

Gezien het huidige marktplafond van 8,5 biljoen dollar voor fysiek goud, heeft bitcoin nog een inhaalslag te maken, geeft hij toe – maar benadrukt dat de munt legitiem is geworden als een echte, harde activa met een vaste voorraad en een robuuste technologie.

Verwachting van Altcoins

Novogratz plaatst bitcoin tegenover andere munten zoals Ethererum (ETH) en XRP, wat suggereert dat deze laatste cryptocurrencies met beduidend meer concurrentie te maken hebben.

Het feit dat altcoins een kleinere prijsstijging hebben gezien in de huidige bullmarkt is daarom een teken dat de markt rationeler is geworden, zei hij.

Zulke projecten hebben nog tijd nodig om de technologie te bouwen die hun ambities zal realiseren – in het geval van Ethereum, om te slagen in het worden van “een web 3.0 gedecentraliseerde supercomputer” die schaalbaar en efficiënt genoeg is voor massale adoptie. Hij voorspelde dus dat we twee tot drie jaar verwijderd zijn van echte groei in de altcoin wereld.

In een korte opmerking over de huidige stand van zaken van de crypto regelgeving benadrukte Novogratz dat de Verenigde Staten er niet in slaagt gelijke tred te houden met de sector, maar dat Facebook, Visa en Mastercard’s inzendingen waarschijnlijk zullen dienen als een waarschuwing dat slimmere – zo niet noodzakelijkerwijs meer – regelgeving nodig is.

Novogratz geeft met zijn recente analyse aan dat BTC waarschijnlijk in een consolidatie blijft hangen rond de $10.000 a $14.000.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap