fbpx

Nieuw CryptoCompare onderzoek toont best presterende crypto exchanges

Cryptocompare heeft een onderzoek gedaan naar de prestaties van cryptocurrency exchanges vanaf juni 2019.

Ter voorbereiding van de rangschikking van de cryptocurrency exchanges, heeft CryptoCompare gegevens verzameld tussen 1 en 30 mei van dit jaar, rekening houdend met een reeks belangrijke factoren zoals geografie, juridische en regelgeving, investeringen, bedrijfskwaliteit, dataverstrekking en marktkwaliteit, en handelstoezicht.

Naar verluidt worden de zijn de best presterende cryptocurrency exchanges gevestigd in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, en Japan, terwijl Malta in zijn ingezetene digitale exchange ondermaats presteert. CryptoCompare stelt in het rapport dat de handelsplatformen die gevestigd zijn in rechtsgebieden met strengere regelgeving over het algemeen beter presteren.

Best presterende cryptocurrency exchanges volgens CryptoCompare

Van de tien toonaangevende crypto exchanges op basis van de eerder genoemde factoren, staat Coinbase bovenaan de lijst en wordt gevolgd door Poloniex en Bitstamp. Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange in termen van aangepast handelsvolume, staat op de 8e plaats. Binance is van plan om de Amerikaanse activiteiten in september stop te zetten, zoals CryptoCoinBit eerder meldde.

Het rapport merkt verder op dat de markten van de lage risicobeleggers – met de waardering “AA” – slechts 3% van alle gemelde volumes omvatten. Alle AA beoordeelde exchanges worden geregistreerd als money service business (MSB), handelsbeurs of gelijkwaardig. Volgens het onderzoek, kregen slechts zes crypto beurzen een “AA” waardering, dit zijn Coinbase, Poloniex, Bitstamp, BitFlyer, Liquid, en itBit.

“Slechts 5,6% van het totale handelsvolume gebeurt op beurzen met een licentie en 7% van het handelsvolume op beurzen die als MSB geregistreerd staan.

Eerder deze week lanceerde CryptoCompare een Exchange Benchmark product dat wereldwijd meer dan 100 crypto spot exchanges rangschikt. In reactie op de groeiende bezorgdheid van de industrie die is ontstaan door onderzoek waaruit blijkt dat een aanzienlijk aantal cryptobeurzen wereldwijd gebruik hebben gemaakt van wash trading en andere strategieën om de handelsvolumes kunstmatig te vergroten.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap