Verdien een passief inkomen met crypto, de 4 beste opties in 2024!

Passief inkomen verdienen met crypto kan een interessante manier zijn om geld te verdienen zonder dat het veel tijd of inspanning kost. Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen met crypto te verdienen, in dit artikel zullen we dieper ingaan op de 4 beste mogelijkheden.

Gecentraliseerde uitleenplatformen: een manier om crypto uit te lenen tegen rente

Gecentraliseerde uitleenplatformen zijn platformen die door centrale partijen worden beheerd en die het makkelijk maken om crypto te lenen of uit te lenen. Als je crypto in bezit hebt, kun je die via een gecentraliseerd uitleenplatform uitlenen aan anderen tegen een rentepercentage. Dit kan een goede manier zijn om passief inkomen te verdienen, aangezien je geen actieve beleggingsbeslissingen hoeft te nemen en jouw crypto in bezit kunt houden.

Een platform die het mogelijk maakt om jouw crypto uit te lenen is bijvoorbeeld Kucoin. Naast het feit dat Kucoin een exchange is, bieden ze ook de mogelijkheid om jouw crypto uit te lenen in ruil voor een vergoeding.

Decentrale uitleenplatformen: gedecentraliseerd lenen en uitlenen van crypto

Decentrale uitleenplatformen zijn een andere optie voor het verdienen van passief inkomen met crypto. Deze platformen zijn opgebouwd op het blockchain-netwerk en zijn niet beheerd door een centrale partij. In plaats daarvan zijn ze gedecentraliseerd en worden ze beheerd door de gemeenschap. Zoals bij gecentraliseerde uitleenplatformen, kunt je jouw crypto uitlenen tegen een rentepercentage via een decentraal uitleenplatform.

Een bekend decentraal uitleenplatform is Compound. Dit platform maakt het mogelijk om crypto te lenen met crypto als onderpand.

Samen met liquidity mining is decentraal uitlenen van je crypto complex, daarom is deze optie niet aan te raden voor beginners.

Liquidity mining: verdien vergoedingen door liquiditeit te bieden

Liquidity mining is een andere manier om passief inkomen te verdienen met crypto. Bij liquidity mining stort je crypto in een liquidity pool en verdien je vergoedingen voor het aanbieden van liquiditeit aan het platform. Deze vergoedingen kunnen in de vorm van interessante tokens of andere crypto’s worden uitgekeerd, en kunnen een goede bron van passief inkomen zijn.

Uniswap & PancakeSwap zijn twee van de bekendste platformen die liquidity mining aanbieden. Beide zijn decentrale exchanges waar mensen hun crypto kunnen verkopen voor andere crypto. Om dit mogelijk te maken maken ze gebruik van de liquidity pools die worden gevuld door de liquidity miners.

Liquidity mining is complex en brengt risico’s met zich mee, zoals: impermanent loss. Daarom is het niet aan te raden voor beginners.

Staking: verdien vergoedingen door crypto vast te zetten op de blockchain

Tot slot is staking een manier om passief inkomen te verdienen met crypto door het “vastzetten” van jouw crypto op een staking-geoptimaliseerde blockchain. Door jouw crypto vast te zetten, kun je helpen om transacties te verifiëren en te bevestigen en verdien je daarmee vergoedingen in de vorm van crypto. Staking kan een goede manier zijn om passief inkomen te verdienen, aangezien je niet actief hoeft te handelen en je over tijd toch meer crypto verdient.

Je crypto staken kan via exchanges zoals Bitvavo en Binance, maar je kunt ook crypto rechtstreeks op de blockchain van een crypto staken zoals Verasity of Solar. Het voordeel van de laatste is dat je crypto in je eigen wallet staat en volledig in jouw beheer is.

Wil je meer weten over het staken van je crypto bij Bitvavo en hoeveel het je op kan leveren? Lees dan ons artikel over Bitvavo staking.

Van alle opties om passief inkomen te verdienen met crypto is staking waarschijnlijk de meest eenvoudige en de beste optie voor beginners. Toch zijn ook hier risico’s aan verbonden, dus doe altijd je onderzoek voordat je besluit je crypto te staken.

Er verschillende manieren om passief inkomen te verdienen met crypto, zoals via gecentraliseerde uitleenplatformen, decentrale uitleenplatformen, liquidity mining en staking. Elk van deze opties kan een interessante optie zijn, maar hebben uiteenlopende risico’s. Bedenk daarom vooraf goed of het risico voor jou opweegt tegen de mogelijke inkomsten.

Plaats een reactie