Plus500 review – betrouwbaar om cryptocurrency te kopen?

Is Plus500 betrouwbaar om cryptocurrency te kopen? Lees onze Plus500 review en ontdek of dit crypto handelsplatform iets voor jou is.

In deze Plus500 review vertellen we je vrijwel alles wat er te weten valt over deze CFD broker. We doen uit de doeken hoe het platform werkt, waarom het werkt én beantwoorden de vraag die bij ieder van ons het meeste speelt: is Plus500 een betrouwbaar platform, of niet?

Waarom een review over een CFD broker?

Nu zal je misschien denken, waarom schrijft een website over Bitcoin en cryptocurrencies een review over een CFD broker?

De reden is simpel, sommige mensen hebben geen zin of tijd om zich te verdiepen in de wereld van cryptocurrency, het aanmaken van een wallet etc. Maar zien wel de potentie die cryptocurrency biedt als investering.

Via een CFD broker als Plus500 is het mogelijk te handelen in Bitcoin en cryptocurrency zonder de coins daadwerkelijk te hoeven kopen/verkopen. Ook is je geld goed beschermd door de strenge regels waaraan ze moet voldoen.

Plus500: een CFD broker

Plus500 is een CFD broker, maar wat betekent dat precies? Met een CFD, kort voor ‘contract for difference’, krijg je de aandelen nooit echt in je bezit.

Je opent een trade en gaat daarmee meteen een contract aan met Plus500. Je hoopt op een stijging of daling van het beoogde aandeel. Sluit je de trade, dan beëindig je het contract met de CFD broker, in dit geval Plus500.

Maak je winst? Dan wordt die uitbetaald op je rekeningbalans. Maak je verlies, dan wordt dat bedrag van je rekeningbalans gehaald.

Via een CFD broker kun je handelen in een heleboel verschillende instrumenten, onder andere:

 • Cryptovaluta, zoals Bitcoin of Ethereum
 • Aandelen, zoals Twitter of Albert Heijn
 • Indices (indexen), zoals DAX of Dow 30
 • Forex (de valutamarkt)
 • Grondstoffen, zoals olie of goud

Maak alvast een gratis demo account aan, dan kun je onze review en handleiding makkelijker volgen!

Is Plus500 een betrouwbaar platform?

Misschien wel de meest belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen voor je jezelf aan een bepaald platform verbindt. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wie het internet raadpleegt, erg veel verschillende en sterk uiteenlopende reviews tegenkomt.

Zo prijst de ene gebruiker het platform de hemel in, maar beweert een andere gebruiker opgelicht te zijn. Nu… Hoe komt dat? We zullen een poging doen de grote verschillen te verklaren.

Hefboomwerking en de margin call

Online traden, maar ook offline traden en beleggen, draait steeds om geld. En wanneer het over geld gaat, laten mensen zich al gauw van een erg gevoelige kant zien. Plus500 is gebruiksvriendelijke broker, en ze bieden een demo account aan waarmee je kunt leren traden met een CFD broker.

Dit maakt dat Plus500, gedeeltelijk, een publiek aantrekt dat simpelweg niet zo ervaren is als de gemiddelde trader. Ondanks dat het voornamelijk geschikt is voor ervaren traders.

Zo wordt de kans groter dat gebruikers fouten maken op het platform. En aangezien wij als mensen niet altijd even goed zijn in het erkennen van die fouten, wordt de schuld daarvoor vaak naar Plus500 geschoven. En dat is, zacht uitgedrukt, vaak niet altijd even terecht.

Gebruikers zien het bijvoorbeeld als een fout van het platform wanneer zij beleggingen van de hand moeten doen, net voor die enorm in waarde stijgen. Dat is echter niet iets waar Plus500 volledig verantwoordelijk voor is. Dit soort reviews maakt helaas wel een groot deel uit van de negatieve ervaringen die gebruikers hebben met Plus500.

Plus500 werkt namelijk met een hefboom op haar CFD’s. Zo krijgen gebruikers de kans grote posities in te nemen met een naar verhouding kleine inleg.

Nu is de voorwaarde voor deze werking dat de belegger genoeg geld op zijn of haar rekening moet hebben om de positie af te dekken, ook wanneer de koers de ‘verkeerde’ kant op beweegt.

Staat er niet genoeg geld op je rekening om de af trade te dekken? Dan sluit Plus500 je positie automatisch – als beschermmaatregel. Wanneer dit gebeurt spreken we van een ‘margin call’. Eigenlijk een maatregel om gebruikers van het platform te beschermen tegen enorme verliezen. Voor de onervaren handelaar kan dit echter een schot in de voet zijn.

Hoe vermijd je de nadelen van de hefboomwerking dan?

Hoe vervelend het ook is om je geld te verliezen, Plus500 kan niet als verantwoordelijke worden aangeduid. Wanneer je handelt in aandelen ben je nog steeds verantwoordelijk voor jouw geld en wat je ermee doet. Wie op het platform gaat handelen zonder de werking te begrijpen, neemt daarmee een onverantwoord risico.

Hoe vermijd je de nadelen van die hefboomwerking? Met deze tips bereid je jezelf alvast even voor.

 • Begrijp goed wat CFD’s zijn.
 • Begrijp het hefboomsysteem.
 • Maak steeds gebruik van een stop loss. Met een stop loss order dek je jezelf in tegen plotse koersdalingen.
 • Beperk de grootte van je trade – leg nooit meer in dan je kunt missen.
 • Oefen op de demo account tot je het systeem door en door kent. Daarna kun je pas écht veilig aan de slag en kun je de risico’s beter inschatten.

Plus500: de regulering

De regulering van een broker is van ongelofelijk belang. Plus500 UK wordt geautoriseerd en gereguleerd door de FCA, de Britse ‘Financial Conduct Authority’.

De FCA is de Engelse AFM en tevens een van de strengste regulators op de markt. Zij beschermen consumenten tegen oplichting door onbetrouwbare bedrijven binnen de financiële sector.

Plus500 valt onder onderstaande reguleringen:

 • Plus500UK Ltd authorized & regulated by the FCA (#509909).
 • Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd, licensed by the MAS (#CMS100648-1) and IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licensed by: ASIC in Australia, AFSL #417727, FMA in New Zealand, FSP #486026; Authorised Financial Services Provider in South Africa, FSP #47546

Strenge regulering

Simpel gezegd houdt dit in dat Plus500 aan een heleboel voorwaarden moet voldoen om het platform draaiende te houden. Om een stempel van de FCA te krijgen moet je je aan heel wat strenge regels houden – die krijg je niet zomaar.

Daarnaast is het ook een beursgenoteerd bedrijf. Plus500 heeft dus een boel aandeelhouders tevreden te houden, en dat brengt nog heel wat extra regels met zich mee.

Plus500 doet er dus echt alles aan om klanten, aandeelhouders en de FCA tevreden te houden. Dit doet af van de geloofwaardigheid van de vele negatieve reviews. Plus500 moet zich aan heel wat instanties verantwoorden, wat het erg onwaarschijnlijk maakt dat ze zich met malafide zaakjes bezig houden.

Het Plus500 demo account: een handleiding

Wie na het lezen van de review graag met Plus500 aan de slag gaat, doet er goed aan eerst een demo account te openen. Aan zo’n account zijn absoluut geen risico’s verbonden; je oefent er met een nepbudget van €40.000.

Je kunt je voor zo’n demo account aanmelden met Google, met een Facebook account of eenvoudigweg met je e-mailadres en een wachtwoord.

Plus500 beschikbare cryptocurrencies
Disclaimer: zichtbare prijzen zijn ter illustratie
Cryptocurrencies op Plus500

De overstap naar traden met écht geld

Zodra je meer gevoel hebt met de werking van het platform, en je het gevoel hebt te begrijpen hoe Plus500 werkt, kun je overgaan op het echte werk.

Voor je met écht geld kunt gaan traden zul je uiteraard je identiteit moeten verifiëren. Dit doe je door enkele vragen te beantwoorden en het platform een kopie van je identiteitsbewijs te bezorgen.

Zonder dergelijke verificatie is je veiligheid niet gegarandeerd, en bovendien moet Plus500 zekere informatie vergaren over de gebruikers om überhaupt te kunnen voldoen aan de strenge regulering. Een platform dat dit niet doet, is gewoonweg geen betrouwbaar platform.

De betaalmogelijkheden bij Plus500

Werd je account geverifieerd? Dan kun je geld storten op je Plus500 rekening! Het platform biedt meerdere betaalopties:

 • iDEAL
 • Creditcard
 • Paypal
 • Bankoverschrijving

Van de aangeboden opties zal de bankoverschrijving het langst duren. De andere betaalmethodes gaan wat sneller.

Minimale en maximale storting

Plus500 accepteert stortingen vanaf €100. Het maximale bedrag dat je kunt storten is €40.000.

Minimale inleg voor een trade bij Plus500

De minimale inzet is afhankelijk van het beoogde instrument. Het minimale bedrag, of minimale aantal, dat je nodig hebt om een positie op een instrument te openen wordt het ‘eenheidsbedrag’ genoemd.

Onder ‘info’, in het informatievenster vind je de precieze bedragen en aantallen voor elk instrument. Je vindt er tevens de margin en de hefboom van het instrument.

Plus500: veiligheid van je geld

Zoals we eerder aanhaalden moet Plus500 zich verantwoorden bij een heleboel instanties, waarvan de FCA ronduit de meest invloedrijke is. Dit houdt onder meer in dat ze ontzettend nauwkeurig te werk moeten gaan met jouw geld.

De meest voorname manier waarop Plus500 dit doet is het hanteren van gescheiden rekeningen. Gebeurt er iets met het platform of het bedrijf achter het platform, dan heeft dit geen invloed op jouw geld. Dat staat veilig op een aparte rekening, net als dat van alle andere gebruikers.

Daarnaast houdt Plus500 zich aan nog een aantal beschermende maatregelen, waaronder:

 • Plus500 gebruikt zijn eigen geld om te beleggen – niet het geld van klanten.
 • Plus500 geeft geld van gebruikers niet door aan beleggende tegenpartijen.
 • Plus500 neemt geen speculatieve posities in op de markt.
 • Plus500 investeert geen geld van handelsklanten.
 • Plus500 heeft een SSL certificaat (Secure Sockets Layer).

Ervaringen met Plus500

Het platform wordt al jarenlang bijgeschaafd en verder ontwikkeld, en dat zie je dan ook echt. Wat niet aanwezig hoeft te zijn op het platform, is er ook niet; je vindt enkel de nodige functies terug op het platform.

Dit zorgt voor een overzichtelijke ervaring, waar je binnen enkele minuten meteen weet waar elk knopje voor dient. Bovendien kun je ook zo lang als nodig blijkt oefenen op het demo account, wat een gebruiksvriendelijke ervaring garandeert.

Een overzicht van het platform

Wanneer je het platform betreedt, zie je aan de linkerkant een navigatieoverzicht. Daar vind je de volgende opties:

 • Het menu. Daarmee open je een extra navigatie, met meer opties.
 • Handelen. Deze knop opent de grafieken en een overzicht van de trading opties.
 • Open posities. Een overzicht van je lopende trades.
 • Orders. Een overzicht van jouw limit buy orders.
 • Gesloten posities. Je persoonlijke trading geschiedenis.
 • Fondsen. Beheer van je rekening, opnames en storting.

Vanboven, in het midden van het scherm, vind je een zoekveld. Hiermee kun je snel en eenvoudig instrumenten zoeken. Typ je bijvoorbeeld Twitter in het zoekveld, dan krijg je een overzicht van het bijhorende aandeel. Daarnaast krijg je een overzicht van je huidige financiële situatie.

Tools en grafieken

We doorlopen even kort de verschillende tools en grafieken die Plus500 ter beschikking stelt van de gebruikers.

Middenin het scherm zie je de grafiek die bij je gekozen instrument hoort. Aan de hand van de indicatoren en andere handige tools kun je de koers analyseren.

Rechts van de grafiek bevindt zich het informatievenster, het controlecentrum. Je kunt er orders plaatsen en alle relevante informatie voor je trade terugvinden. Je vindt er de koop- en verkoopprijs, realtime statistieken, de hefboom en de marges en de hoog- en laagprijzen van het instrument. Ook  de beoordeling van andere traders vind je hier terug.

Onderaan het scherm vind je een balk waar je snel kunt wisselen tussen je demo account en je echte account. Rechts van die knop vind je het chatvenster, waar je steeds terecht kunt met vragen en problemen.

Bij dedicated charting platforms, zoals TradingView, krijg je natuurlijk een meer uitgebreid, maar ook complexer aanbod aan tools en grafieken. Wat Plus500 zo overzichtelijk maakt is dat enkel de essentiële tools en grafieken aanwezig zijn. Je hebt dus steeds toegang tot de meest belangrijke functies.

Zo kun je:

 • Het Time Frame instellen – van enkele ticks tot een week.
 • De weergave van de grafieken aanpassen (lijngrafiek of cande stick view).
 • Indicatoren toevoegen.
 • Zelf tekeningen maken op de grafiek.
 • De grafiek opslaan – inclusief de aangebrachte indicatoren en tekeningen.

Orders openen en weer sluiten

Omdat je handelt in CFD’s hoef je niet te wachten tot je order gevuld wordt. Je klikt een enkele keer, en de order wordt uitgevoerd. Plus500 heeft ervoor gezorgd dat zowel het kopen als verkopen soepel en vlot verloopt.

Klantenservice en bereikbaarheid: review

Aangezien het doorgaans over aanzienlijke investeringen gaat, is ook de klantenservice en bereikbaarheid van je online broker erg belangrijk. We bespreken hier kort de bereikbaarheid en klantenservice van Plus500.

Je kunt, in eerste instantie, gemakkelijk contact opnemen via het contactformulier. Deze manier van contacteren is echter wat langzamer.

Ook via social media, met name Facebook en Twitter, kun je Plus500 relatief eenvoudig contacteren. Het platform is erg actief op beide social media platformen.

De snelste en meest eenvoudige manier om je vragen beantwoord te krijgen is toch nog steeds de Live Chat functie van het platform. De chatfunctie is 24/7 bereikbaar en wordt ook in het Nederlands ondersteund.

Telefonisch contact opnemen met Plus500 is niet mogelijk. Dat wordt wel ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende Live Chat, waar je nagenoeg onmiddellijk verder geholpen wordt met je probleem.

Kortgezegd kun je het platform contacteren via:

 • Facebook
 • Twitter
 • Het contactformulier
 • De Live Chat

Geld opnemen en uitbetaald worden op Plus500

Heb je winst gemaakt op het platform? Dan wil je dat natuurlijk graag uitbetaald zien worden. We leggen even uit hoe dat werkt.

 • Ga naar je account.
 • Kies ‘fondsen’.
 • Klik op ‘opnemen’.
 • Geef de bankrekening op waar je het geld gaat ontvangen, of kies een eerder toegevoegd rekeningnummer.

Gebruik je de mobiele app, dan gebeurt het uitbetalen onder het tabblad ‘saldobeheer’.

Hoe lang duurt de uitbetaling?

Een verzoek tot uitbetaling wordt doorgaans binnen een tot drie werkdagen verwerkt. Tijdens het weekend duurt dit wat langer. Zodra de opname verwerkt is, duurt het een tot twee dagen voor het geld op je rekening verschijnt wanneer je een bankrekening gebruikt. Met PayPal, een creditcard of een van de andere betaalmethodes kan dit wat sneller gaan.

Fees op de uitbetaling

Plus500 rekent geen extra fees op de uitbetaling! Dit betekent dat je je winsten gratis kunt laten uitbetalen. Dit is een van de sterktepunten van het platform; andere brokers vragen vaak €10 tot €25 euro aan fees voor dergelijke uitbetaling.

Minimale opname

Voor bankoverschrijvingen en overschrijvingen via kredietkaarten bedraagt het minimale opnamebedrag €100. Voor PayPal en de andere betaalmethodes ligt het minimum op €50. Ook dit is een van de sterktes van Plus500: andere brokers leggen veelal hogere minima op.

Mobiel traden met de Plus500 applicatie

Hoewel het platform van Plus500 ook op je mobiel of tablet werkt, is het mobiele gebruik van de gratis app van het platform net dat beetje gemakkelijker. De app werkt zowel op iOS als Android toestellen.

De app biedt je een actueel overzicht van je trades. Je kunt er snel en eenvoudig trades afsluiten. Daarnaast vind je er ook actuele nieuwsberichten. Ook wordt de applicatie regelmatig geüpdatet.

De mobiele applicatie is echter minder geschikt voor een technische analyse van de instrumenten. De grafieken worden, uiteraard, kleiner weergegeven, maar ook de mogelijkheden zijn beperkter dan op de Webtrader. Toch krijgt de app zeer positieve reviews; er kan erg handig op worden ingespeeld.

Plus500 en de toekomst

We ronden de review stilaan af, maar werpen nog snel op de toekomst van Plus500.

Het platform werd opgericht van 2008 en heeft zich opgewerkt tot een van de marktleiders wat online traden en beleggen betreft.

Miljoenen gebruikers uitten zich reeds tevreden over Plus500, en met hun vernuftige marketingcampagnes blijven ze nieuwe klanten aanwerven. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Brokers zijn nu eenmaal afhankelijk van de aanwinst van nieuwe traders om te blijven groeien.

Hieronder enkele mijlpalen die Plus500 sinds de oprichting heeft bereikt:

 • In 2009 waren ze het eerste bedrijf dat CFD’s op aandelen aan kon bieden zonder daarvoor een commissie te vragen.
 • In 2013 waren ze er als eerste bij om Bitcoin CFD’s aan te bieden.
 • In 2015 werden ze shirtsponser van Atlético de Madrid.
 • In 2018 werden Plus500 aandelen verhandelbaar op de beurs.

De conclusie, is Plus500 betrouwbaar?

Het hele punt van deze review was het achterhalen of Plus500 een betrouwbare broker is, of niet. Dat is zowat de belangrijkste vraag die over dergelijke platformen te stellen valt.

In dit specifieke geval is de vraag ook relevanter dan ooit: de vele negatieve reviews baren veel potentiële gebruikers zorgen. We herhalen even kort hoe dat komt:

Enerzijds is het een groot platform met ontzettend veel gebruikers. Er worden dus ook ontzettend veel reviews geplaats.

Vaak beginnen traders, zonder al te veel voorkennis, met het handelen in CFD’s. En dat gaat gepaard met de nodige brokken. De schuld schuiven ze in de schoenen van Plus500. Daarom is het platform beter geschikt voor ervaren traders.

Toch weet Plus500 zichzelf keer op keer te bewijzen. We sommen een paar van de sterkste punten van het platform op:

 • Plus500 is een absolute marktleider in online trading.
 • Het platform heeft veel gebruikers en ondersteunt nog meer transacties.
 • Plus500 voldoet aan strenge normen en voorwaarden en wordt gereguleerd door FCA.
 • Het bedrijf is beursgenoteerd.
 • Plus500 heeft ambitieuze toekomstperspectieven.
 • Het geld van de gebruikers staat op een aparte, veilige rekening.
 • De Live Chat valt 24/7 te contacteren én biedt ondersteuning in het Nederlands.
 • Het handelsplatform is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.
 • De uitbetaling gebeurt relatief snel.

Is Plus500 betrouwbaar? Wij vinden van wel.

Plaats een reactie