fbpx

Trump tweet over Bitcoin, “Prestatie ontgrendeld” zegt Coinbase CEO

Donald Trump zegt dat hij geen fan is van Bitcoin (BTC) en cryptocurrency dat is “groots” voor de industrie, suggereerden de commentatoren na nieuwe tweets op 12 juli.

In de uren nadat de president van de Verenigde Staten zijn glansloze beoordeling van crypto had gegeven, bleef de Bitcoin-prijs stabiel, om vervolgens te groeien tot 1% winst op vrijdag.

Negatief of niet, voor voorstanders, markeerde de gebeurtenis een psychologische mijlpaal voor Bitcoin, omdat Trump eerder heeft afgezien van het publiekelijk noemen van Bitcoin.

Het feit dat hij de behoefte voelde om Bitcoin in het openbaar aan te vallen voedt het verhaal dat Bitcoin onafhankelijk is van de wereldmachten en ook niet door hen verpletterd kan worden, volgens Brian Armstrong, de CEO van Coinbase.

“Prestatie ontgrendeld! Ik droomde over een zittende Amerikaanse president die jaren geleden moest reageren op het toenemende gebruik van cryptocurrency. Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze tegen je, dan win je’. We hebben net stap 3 gehaald,” tweette hij.

Armstrong was een voorbeeld van de levendige stemming onder Bitcoiners. Anderen bedankten Trump voor de gratis publiciteit en merkten op dat er een stijging van de belangstelling was, gedocumenteerd door Google Trends, terwijl de president die het fout had, naar zijn mening ook een onderwerp van discussie werd op sociale media.

“Gefeliciteerd BTC-gemeenschap – de president van de Verenigde Staten vindt dat we nu een tweet waard zijn”, voegde cryptocurrency ondernemer, Simon Dixon, eraan toe. “Bitcoin heeft 23.440.508% beter gepresteerd dan de USD sinds de waardering in USD werd uitgedrukt”.

eToro senior analist Mati Greenspan woorden beschreef het als een “vroege nominatie voor de meest bullish tweet van het jaar”.

Ondanks de stabielere prijsprestaties sinds de tweets, won ook de mogelijkheid van een ‘Trump pump’ voor Bitcoin aan kracht onder analisten.

“Trump is voor Bitcoin in het algemeen bullish omdat zijn mediatactiek de geopolitieke onzekerheid laat wankelen. Bedankt voor alle dollars die in Bitcoin vloeien”, aldus de cryptograaf en uitvinder van Hashcash, Adam Back.

Ondertussen heeft een andere, minder bekende cryptocurrency van de gelegenheid gebruik gemaakt om van de buzz te profiteren. TrumpCoin (TRUMP), een altcoin die sinds zijn verschijning in maart 2016 bijna onbekend is, steeg vrijdag met 28%.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap