fbpx

Wat is beter, daytrading of swingtrading?

Er zijn veel verschillende manieren om te traden. De meest bekende manieren zijn daytrading en swingtrading, maar wat is het beste? Welke manier past het beste bij jou? Je ziet het in deze video!

Welke vormen van trading zijn er?

High frequency trading

Een vorm van microtrading, meestal met trades die plaats vinden binnen seconden. Deze trading wordt meestal gedaan door bots.

Daytraden / scalpen

Een vorm van traden waarbij meestal wordt getrade op tijdschema’s van minuten. Deze manier van traden kost veel tijd, om dit te kunnen doen dien je de hele dag achter je beeldscherm te zitten. Aan het einde van de dag heb je geen posities meer openstaan.

Swingtraden

Met swing traden, trade je meestal op tijdschema’s van dagen over langere periodes, dit biedt vaak meer rust. Meestal de beste manier van traden voor beginners, doordat deze manier van traden relatief de minste tijd kost.

Positie traden

Veel grote beleggers maken gebruik van positie trading, waarbij over een lange periode posities worden opgebouwd en afgebouwd.

Investeren

Dit is de meest lange termijn, waarbij over een langere periode wordt geïnvesteerd zonder posities op de bouwen en af te bouwen.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap