Wat is Tradingview?

Het cryptolandschap breidt zich steeds maar uit. Met alle beschikbare brokers en exchanges is het lastig om het overzicht te houden op de cryptocurrency koersen en alle beschikbare informatie. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over Tradingview.

Net als Coinigy is Tradingview een handige tool voor wie actief crypto verhandelt. Het is geen handelsplatform, maar een overzicht met relevante grafieken. Je kunt er bijvoorbeeld het verloop van futures, forex en aandelen in het oog houden.

Tradingview is wel heel wat uitgebreider dan Coinigy en biedt zijn gebruikers ook een stuk meer relevante gegevens dan Coinigy doet.

Daarnaast beschikt Tradingview ook over een community platform. Je kunt er als trader terecht met of voor advies. Die adviezen kunnen bovendien ondersteund worden met de vele grafieken en analyse tools die Tradingview zijn gebruikers aanbiedt.

Je kunt steevast gratis gebruik maken van het platform, maar kunt er ook voor kiezen een van de PRO versies te gebruiken. Waar je, bijvoorbeeld, als gratis gebruiker slechts drie indicatoren tegelijk kunt gebruiken, krijgen PRO gebruikers er een stuk meer. Daarnaast krijg je als PRO lid natuurlijk ook toegang tot een heleboel andere functies. We maken even een vergelijking van de meest relevante functies.

 • Als gratis gebruiker krijg je toegang tot de basic functies van het platform. Daarnaast krijg je ook advertenties te zien. Je kunt één grafiek raadplegen per tabblad, op één toestel per keer. Per grafiek kun je tot drie indicators gebruiken.
 • Met de PRO versie krijg je enkele voordelen. Je bekijkt bijvoorbeeld twee grafieken per tabblad, en kunt vijf indicators per grafiek aanbrengen.
 • PRO+ gebruikers krijgen nog wat extra luxe. Zij raadplegen vier grafieken per tabblad, op twee toestellen tegelijk. Met tien indicators per grafiek en de mogelijkheid de data van de grafieken te exporteren zitten ze helemaal goed.
 • PREMIUM gebruikers hoeven niets te ontberen. Zij bekijken acht grafieken per tabblad op maar liefst vijf verschillende toestellen. Met 25 indicators per grafiek en een heleboel nuttige functies kun je wel stellen dat deze versie is weggelegd voor de echte professionals.

De PRO versies komen uiteraard met een prijskaartje. Gelukkig biedt het gratis platform ook al heel wat mogelijkheden.

Net als Coinigy gebruikers kunnen Tradeview gebruikers verschillende tokens van verschillende exchanges op een enkele pagina bekijken. Zo volgen ze probleemloos de koers, zonder zich in te hoeven loggen op een exchange. Bovendien kun je de watchlist ook gemakkelijk volgen op je mobiele telefoon (momenteel enkel met mobiele telefoons met een Android of iOs besturing). Daarvoor download je gewoon de Tradingview applicatie.

Gebruikers kunnen zelf coins en exchanges toevoegen aan de wachtlist. Het platform ondersteunt de meeste grote, Westerse exchanges. Sinds kort kun je ook de Binance exchange toevoegen aan je Tradingview watchlist.

Tokens toevoegen aan je Watchlist doe je eenvoudig door op ‘Add symbol’ te klikken op het platform. Vervolgens voer je de ticker naam van de token in – bijvoorbeeld BTC, LTC, ETH of XRP. Tradingview toont je daarna meteen alle exchanges die die token verhandelen. Het platform biedt je, onder andere, een overzicht van de volgende exchanges:

 • Binance
 • Poloniex
 • Bitfinex
 • Bittrex

Waarom kiezen voor Tradingview?

 • Tradingview is de koploper wat het aanbieden van technische analyse tools, tools, plugins en andere hulpmiddelen betreft. Je kunt op het platform terecht voor, onder meer, alle grafieken van Bitfinex.
 • Je volgt er, op een platform, gelijktijdig de koersen van diverse exchanges.
 • Tradingview geeft je de mogelijkheid prijsalarmen in te stellen. Dankzij deze functie krijg je een melding (dit kan via sms, e-mail, een app alert of een browser alert) wanneer een van de door jou gekozen munten een kritische waarde bereikt.
 • Het platform biedt een uitstekende Android of iOS applicatie waarmee je helemaal gratis toegang krijgt tot dezelfde tools en hulpmiddelen die je op je computer gebruikt.
 • Tradingview bracht een Chrome plugin uit waarmee je de kwaliteitsvolle grafieken van Bittrex in de format van het platform kunt raadplegen. De plugin wordt dagelijks door wel 20.000 gebruikers gebruikt.

Wacht niet langer, en maak vandaag nog een account aan bij Tradingview!

Plaats een reactie