fbpx

Willem Middelkoop over Bitcoin: ‘volgens dit model wordt Bitcoin 200.000 euro waard’

Mensen die al langer meedraaien in de cryptowereld weten dat veel traditionele beleggers en investeerders erg kritisch tegenover Bitcoin en andere cryptocurrency stonden. Deze kritische houding lijkt nu te veranderen en ook traditionele beleggers in investeerders lijken in cryptocurrency te investeren. Ook Willem Middelkoop is nu om en investeert in Bitcoin.

Wie is Willem Middelkoop?

De meesten zullen Willem Middelkoop wel kennen van zijn werk als beurscommentator bij RTL Z. Mocht je hem niet kennen, een korte introductie:

Willem Middelkoop heeft een lange historie als belegger en investeerder, hij heeft meerdere boeken geschreven over het financiële systeem, zo waarschuwde hij in zijn eerste boek “Als de dollar valt” (2007) voor een naderende kredietcrisis. Daarnaast is hij oprichter van onder andere: Amsterdamgold.com en het Commodity Discovery Fund.

Als veteraan in de financiële wereld was Willem Middelkoop altijd erg kritisch over Bitcoin en cryptocurrency, maar ook hij is nu begonnen met investeren in Bitcoin. In deze video legt hij uit waarom hij na al die jaren nu toch positief is over Bitcoin.

In zijn verhaal vertelt Willem Middelkoop dat de Bitcoin en cryptocurrency wereld zich in een “twilight zone” bevindt. De beleidsmakers hebben namelijk niet besloten om de oorlog te verklaren aan Bitcoin, maar om het te gaan reguleren. Dit betekent dat ze het officieel accepteren als een waardemiddel. Door deze ontwikkeling wordt het ook voor grote investeerders interessant om naar cryptocurrency te kijken als investering.

Grote investeerders stappen in Bitcoin

Via zijn eigen investeringsfonds heeft Middelkoop veel contact met grote investeerders, vanuit dit netwerk komen krijgt hij steeds meer signalen dat ook deze grote investeerders klaarstaan om in te stappen in de cryptowereld.

In mei 2016 schreef Middelkoop via Twitter dat het een goed moment was om Bitcoin te kopen, maar heeft dat zelf niet gedaan. Hij noemt dit zelf één van zijn grootste financiële blunders in zijn leven.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap