fbpx

Zwarte Januari: Waarom gaat het zo slecht met Bitcoin?

Terwijl januari ten einde kwam daalde de waarde van Bitcoin sterk. Het is een zware anderhalve maand geweest voor Bitcoin met een hoogtepunt van $20.000 in december.

De markt heeft klap na klap gekregen in de dagen die volgden naar het eerder genoemde hoogtepunt. Het probleem is dat dit versterkt wordt door veel negatief nieuws of erger nog nep nieuws.

In een speculatieve markt zoals die van Bitcoin, die een grote instroom heeft gezien van speculanten met weinig kennis in de stormloop naar de $20.000, valt slecht nieuws extra zwaar en beschadigt het vertrouwen van de investeerders.

Verwarring uit Zuid Korea

Halverwege januari was er veel verwarring uit Zuid Korea, een belangrijk Bitcoin centrum in het oosten, waarbij het Ministerie van Justitie onafhankelijk aankondigde dat het de handel in cryptocurrency wilde verbieden.

Dit zorgde voor paniek over de verschillende markten, vergelijkbaar met de aankondiging van China om cryptocurrency te verbieden.

Ondanks dat de autoriteiten duidelijk hebben gemaakt dat Zuid Korea niet van plan is om cryptocurrency te verbieden is de schade al aangericht. De markten herstelden een klein beetje, maar er kwam al snel meer beschadigend nieuws naar buiten.

Oud nieuws

In de Verenigde Staten ontstond veel onzekerheid toen naar buiten kwam dat er dagvaarding kwam voor Bitfinex en Tether. Respectievelijk een grote handelsbeurs en uitgever van tokens.

Volgens het bericht stuurde de Commodity Futures Trading Commission dagvaardingen naar deze twee bedrijven, die gek genoeg niet in de Verenigde Staten gevestigd zijn. Dit riep vragen op over de rechtsbevoegdheid.

Desondanks daalde de markt 11% door dit nieuws, terwijl deze dagvaardingen al in december waren uitgegeven.

Lees het goed

Het laatste stuk misinformatie dat invloed had op de markt kwam uit India, terwijl dit een geval was van verkeerd gelezen. Dit zorgde voor nog meer paniek.

Mainstream media haasten zich om het nieuws naar buiten te krijgen, een verkeerd begrepen overheidstoespraak over regelgeving.

Desondanks werden er titels gekopt als “Arun Jaitley heeft zojuist een einde gemaakt aan cryptocurrency in India”.

Terwijl de regelgevers in India alleen hebben aangegeven dat ze proberen voorkomen dat cryptocurrency wordt gebruikt voor illegale activiteiten.

De wereld heeft goed nieuws nodig

Er bestaat geen twijfel over de kracht van slecht nieuws en de invloed die dit heeft op de markt die zo speculatief is als Bitcoin. Al het slechte nieuwe, nep, oud, of laat bovenop het fragiele vertrouwen zorgt voor extra schade.

Veel open op één positief stuk dat al het negatieve nieuws in één keer corrigeert. Wat dat nieuws zou kunnen zijn is de vraag.

Plaats een reactie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap